بزرگان بورس فرانسه به ایران می آیند

بزرگان بورس فرانسه به ایران می آیند

نقدینه-یک هیات سیاسی و اقتصادی بلندپایه فرانسوی روز یکشنبه برای فراهم کردن زمینه نخستین تماس‌های تجاری میان دو کشور از زمان امضای توافق هسته‌ای تاریخی میان ایران و قدرت‌های جهانی در ژوییه، به تهران سفر می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، به نقل از ایسنا، گروه لابی تجاری فرانسه موسوم به مدف (Medef) هیاتی متشکل از نمایندگان بیش از 100 شرکت را به ایران می‌فرستد که شامل شرکت‌هایی مانند غول نفتی توتال، هواپیماسازی ایرباس و خودروسازی پژو هستند.

این هیات شامل بیشتر شرکت‌های حاضر در شاخص کک 40 فرانسه و همچنین شرکت‌های کوچک و متوسط در بخش‌های مختلف مانند کشاورزی، فاینانس، کالاهای لوکس، دارویی، ساخت و ساز و حمل و نقل است.

استفان لوفول، وزیر کشاورزی و ماتیاس فکل، وزیر بازرگانی در راس این هیات به ایران سفر می‌کنند.

فرانسه با وجود سابقه طولانی روابط تجاری، سیاسی و اجتماعی با ایران، در جریان مذاکرات هسته‌ای شش قدرت جهان سخت‌ترین موضع را در قبال تهران داشت. اما لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه که برای بهبود روابط فیمابین در تابستان به تهران سفر کرد، مکررا اظهار کرده بر این باور است که موضع مذکور پس از برداشته شدن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، به شرکت‌های فرانسوی لطمه نخواهد زد.

وی برخلاف سایر وزیران غربی و با وجود اینکه با وزیران کلیدی ایران در بخش‌های انرژی، حمل و نقل و خودروسازی دیدار کرد، در سفرش هیچ یک از مدیران شرکت‌های فرانسوی را همراه نیاورد.

روحانی، رییس جمهور کشور قرار است ماه نوامبر به پاریس سفر کند.

مقامات فرانسوی اظهار کرده اند پاریس ممکن است در ابتدا در بخش‌هایی مانند کشاورزی و دام با ایران قرارداد امضا کند که تحت تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا قرار نگرفته اند.

لوفول به رویترز گفت: ما درباره موضوعات مختلف بویژه در بخش‌های کشاورزی و کشاورزی بازرگانی گفت‌وگو خواهیم کرد.

وی در ادامه افزود: ما پتانسیل و امکان تجارت با ایران را در بخش کشاورزی بویژه گوشت و مرغ می‌بینیم.

یک مقام فرانسه در این باره اظهار کرد: این دیدار ممکن است به ابراز تمایل برای همکاری دو طرف منجر شود و در نوامبر به توافق تبدیل شود با این همه امضای قراردادهای بزرگ تا زمان برداشته شدن تحریم‌ها غیرممکن است.

 برداشته شدن تحریم‌های ایران ممکن است در سه ماهه اول سال 2016 آغاز شود. توافق هسته‌ای ژوییه از سوی شورای امنیت سازمان ملل تصویب شده است.

پس از امضای توافق هسته ای بعضی از مدیران فرانسوی اظهار کردند که شرکت‌هایشان از رقیبان اروپایی، آمریکایی و آسیایی خود برای ورود به ایران عقب افتاده‌اند.

طبق برآورد وزارت خارجه فرانسه، واردات از ایران به فرانسه از 1.77 میلیارد یورو در سال 2011 به 62 میلیون یورو در سال 2013 کاهش یافت و صادرات فرانسه به ایران طی مدت مذکور از 1.66 میلیارد یورو به 494 میلیون یورو تنزل کرد.

شرکت‌های فرانسوی زمانی حضور بالایی در بازار ایران داشتند، اما تحریم‌های اتحادیه اروپا و بویژه آمریکا که در سال 2011 تصویب شدند، آنها را وادار به خروج از این کشور کرد.

بانک فرانسوی بی ان پی پاریبا در سال 2014 به دلیل انجام مبادلاتی برای ایران به نقض تحریم‌های آمریکا متهم شد و به پرداخت نزدیک به 9 میلیارد دلار جریمه محکوم شد.

دیپلمات‌ها و مدیران فرانسوی اظهار می‌کنند بانکهای این کشور مردد بوده و پیش از حمایت از شرکت‌های فرانسوی در ایران، منتظر هستند ببینند رهبران آمریکایی چگونه به برداشته شدن تحریم‌های ایران واکنش نشان می‌دهند.

یک مدیر فرانسوی به رویترز گفت: هدف ما کشف و بررسی پروژه‌هایی است که در کوتاه مدت تا میان مدت می‌توانیم در ایران داشته باشیم و در ادامه خاطرنشان کرد: همچنان محدودیت‌هایی بویژه مشکلات ارزی وجود دارند زیرا این کشور به سیستم مالی جهانی متصل نیست و تحریم‌های آمریکایی هنوز برداشته نشده‌اند.

https://naghdineh.ir/page/9715/
لینک مطلب :
چاپ print version