تصویب قوانین سخت مالیاتی از سوی دولت

یک کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد:

تصویب قوانین سخت مالیاتی از سوی دولت

نقدینه-هم اکنون ایران در شرایطی در حال پیوستن به اقتصاد جهانی است که به استثنای برخی صنایع مانند پتروشیمی و سیمان قابلیت رقابت در بازار جهانی را ندارد.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، در حال حاضر از سرعت رشد اقتصاد جهانی کاسته شده و پیشرفت علم و فناوری نه‌تنها نیاز جهان به نفت و گاز را کاهش داده بلکه کشورهایی چون امریکا و فرانسه را جزو تولیدکنندگان بزرگ نفت در جهان قرار داده است و نفت و گاز دیگر مزیت انحصاری کشورهای خاورمیانه و شرق آسیا نیست.

یک کارشناس بازار سرمایه با بیان مطلب بالا به عصرمالی گفت: همین امر قیمت جهانی نفت را از ۱۱۰ دلار در سال۹۱ به حدود ۴۰ دلار در حال حاضر رسانده است. از طرفی رشد فناوری، بهای تمام‌شده استخراج مواد معدنی را در جهان کاهش داده به‌طوری‌که شاهد کاهش قیمت بالای فلزات و محصولات معدنی در یک سال گذشته بودیم.

فیروزه عسگری ادامه داد: هم اکنون ایران در شرایطی در حال پیوستن به اقتصاد جهانی است که به استثنای برخی صنایع مانند پتروشیمی و سیمان قابلیت رقابت در بازار جهانی را ندارد.

وی با اشاره به قیمت های فعلی نفت و مواد معدنی، خاطرنشان کرد: با توجه به این موضوع، پالایشگاه‌ها و معادن دیگر سودده نیستند، مگر اینکه مورد حمایت دولتی قرار گیرند که خود به شدت با کسری بودجه دست و پنجه نرم می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه راه دیگر بهبود اوضاع را این دانست که کاهش قیمت‌های جهانی با افزایش نرخ ارز تا حدودی جبران شود.

عسگری با اشاره به اینکه بازار سرمایه آینه تمام نمای اقتصاد است، ابراز داشت: هر چند گاهی با ورود نقدینگی یا انتشار خبری در یک صنعت خاص، شاهد روند صعودی قیمت سهام برخی شرکت ها هستیم، اما این روند، بر کل بازار سهام حاکم نیست و تغییری در روند کلی ایجاد نمی کند.

وی با بیان اینکه بازار سهام طی یک سال و نیم گذشته وارد فاز منفی شده و به خوبی روند اقتصاد را تشخیص داده است، تصریح کرد: درحالی از اواسط پاییز امسال تحریم‌های اقتصادی غرب علیه ایران رفع می‌شوند که اقتصاد و صنایع کشور با چالش‌های بسیاری روبه‌رو هستند. در عین حال، دولت برای جبران کسری بودجه و کاهش وابستگی به نفت که قیمتش بسیار افت کرده، قوانین سخت مالیاتی مصوب کرده است.

این کارشناس بازار سرمایه ابراز داشت: هنوز شاهد اقدامی که بر عملکرد شرکت ها اثرگذار باشد، نبوده ایم. در این بین، بازار نیمه‌نفس این روزها در حال بلعیدن اخبار خوب است که با تحلیل‌های کارشناسانه هم نمی‌توان آن را پیش‌بینی کرد. ظاهر امر نشان می‌دهد بازار تمایل دارد به اخبار بد بیشتر واکنش نشان دهد تا اخبار خوب.

وی به نرخ خوراک ۱۳ سنتی پتروشیمی‌ها و نرخ سوخت ۴ سنتی اشاره کرد و افزود: قطعی شدن این موضوع فشار فروش را بر بازار بیشتر می‌کند و حالت رکود را در بازار عیمق‌تر می کند. در گروه متانول‌سازهای پتروشیمی می‌توان پیش‌بینی کرد اکثر این گروه‌ها با تعدیل‌های منفی ناشی از این خبر روبه‌رو می‌شوند و باید درصدد شفاف‌سازی برآیند.

عسگری تصریح کرد: در گروه اوره‌سازها وضع کمی بهتر است، زیرا این گروه با افزایش نرخ اوره داخلی، کسری ناشی از رشد نرخ خوراک را جبران می‌کند. در کل به نظر می‌رسد گروه پتروشیمی با این مصوبه نرخ خوراک ۱۳سنتی را روی سود و زیان تولیدات خود لحاظ کند و بخشی از شفاف نبودن این گروه برطرف شده و برآورد سودآوری شرکت‌های گروه و به طبع تصمیم‌گیری برای سهامداران تسهیل شود.

https://naghdineh.ir/page/9711/
لینک مطلب :
چاپ print version