مدیرعامل سرمایه گذاری ملی ایران :
جلوی تصمیمات علیه بازار را بگیریم
نقدینه-مدیرعامل سرمایه گذاری ملی ایران با اعلام اینکه در شرایط کنونی تنها بخشی از مشکلات به مسکن و رکود آن باز می گردد اعلام کرد: تا زمانی که بهره بانکی بالای 24 درصد وجود دارد کسی به سمت سرمایهگذاری در زمینه توسعه اقتصاد، ساخت و ساز و تولید نمیرود.
به گزارش پایگاه خبری نقدینه، عليرضا عسگريماراني مدیرعامل سرمایه گذاری ملی ایران با بيان اينکه رکود کل اقتصاد تنها به موضوع مسکن برنميگردد در گفت و گو با عصر مالی گفت: رکود موجود به عوامل متعددي وابسته است که مسکن بخشي از آن است اما دولت با اجراي اخذ ماليات از خانههاي خالي دولت بدترين سياست ممکن را در پيش گرفت چرا که در زماني که قرار بود مسکن رونق بگيرد اتخاذ چنين سياستي مالياتي در راستای اجرای قانون جديد اتفاق خوبی نبود.
وی افزود: از وزيري مانند آخوندي که استاد مسلم اقتصاد است انتظار اجراي اين قانون نميرفت و وزير راه وشهرسازي نبايد اجازه اجراي اين قانون را ميداد .
مدیرعامل سرمایه گذاری ملی ایران بابیان اینکه بخشی از مشکلات کنوني اقتصاد به معضلات بخش مسکن باز ميگردد تصریح کرد: بايد تدابيري در نظر گرفته شود تا حرکت بازار و کميته سياستهاي پولي و مالي در جهت نفع اقتصاد، توليد و رشد توسعه آن باشد.
عسگري ماراني با بيان اينکه هماهنگي در بدنه دولت به سمت رشد و توسعه اقتصادي، افزايش توليد و تحريک تقاضا نيست گفت: وقتي بهره بانکي بالاي 24 درصد سود ميدهد کسي به سمت سرمايهگذاري در زمينه توسعه اقتصاد، ساخت و ساز و توليد نميرود.
وي افزود: در شرایطی که با کاهش ارزش پول ملي برخي کشورها به دليل افت بازار هاي جهاني در برابر دلار مثل لير ترکيه ويوآنچين ( در سال گذشته هر دلار 1.9 لير بود اما امسال هر دلار 2.8 لير است ) روبرو هستیم حال با اين وجود اگر نسبت به فروش 1.5 ميليون بشکه نفت و ثابت بودن دلار اقدام شود ودر مقابل بهره 25 درصدي برای تسهیلات در نظر گرفته شود به نفع اقتصاد نیست.
وي افزود: در مملکت ما دستها را بالا بردهايم و هيچ تصميمي نميگيريم نه تنها در مورد اجرای درست سياستهاي مالياتي و نه در مورد کاهش نرخ سود سپرده بلکه تصميم عليه بازار هم ميگيريم.
وي با اشاره به وضعيت نرخ بهره مالکانه تصريح کرد: در شرايطي که صنايع با مشکل روبرو هستند نرخ بهره مالکانه را بالا ميبريم، قيمت گاز را پايين نميآوريم به اين شکل که وقتي نفت 140 دلار بود گاز 13 سنتي به صنايع ميداديم حال که قيمت نفت زير 40 دلار است باز هم همان کار را ميکنيم .
به گفته وي سياستهاي يکپارچه اقتصادي براي حرکت يکپارچه به سمت رشد و توسعه نداريم.
ماراني تصريح کرد: در چنين شرايطي بايد تعرفهها را بالا ببريم به اين معنا که بتوانيم به سمت توليد و توسعه آن حرکت کنيم و باید این را بدانیم تا زمانیکه محصولات وارداتی با قیمت نازل تر از تولید داخل وارد کشور می شوند نمی توانیم انتظاری از رشد و توسعه داشته باشیم .