2 شرط بورس برای خروج از رکود
نقدینه-مدیر سرمایهگذاری کارگزاری پارسیان با بررسی وضعیت کلی و چشم انداز کوتاه و بلندمدت بازارسهام، دو شرط خروج اقتصاد کشور از رکود و به تبع آن بهبود بورس را اعلام کرد.
به گزارش پایگاه خبری نقدینه، حمید فاروقی در گفت و گو با ملت بازار با اشاره به وضعیت فعلی بازار سهام، گفت: رکود فعلی و افت مجدد شاخص که پس از دوره رشد محدود در ماه های خرداد و تیر ماه سال جاری صورت گرفت، در واقع ادامه رکود آغاز شده بازار سهام از دی ماه 92 است.
وی ادامه داد: طی دوره رکود و افت بلند مدت بازار، نوسانات مثبت شاخص عموما متاثر از خوش بینی و به دنبال آن وقوع نتایج مثبت طی مذاکرات مرحله به مرحله ایران با 1+5 بوده است. از طرف دیگر نیز طی این مدت وضعیت اقتصادی کشور همواره در رکود به سر برده که شاهد این مدعا نمایش آمار ضعیف از متغیرهای کلیدی اقتصادی و به دنبال آن وضعیت سودآوری بنگاه ها بوده که خود را بیش از پیش آشکار کرده است.
این فعال بازار سرمایه با بیان اینکه انتشار گزارش های سه ماهه اول سال جاری شرکت های بورسی عموما موید این تشدید رکود اقتصادی بوده، افزود: حتی شرکت های خودروسازی که سال گذشته از وضعیت نسبتا مطلوبی برخوردار بودند در سه ماهه اول امسال گزارش های ضعیفی به واسطه کاهش در فروش محصولات ارایه کردند.
چشم انداز کوتاه و بلندمدت
فاروقی با تاکید بر اینکه نمی توان در کوتاه مدت انتظار رشدی از بازار سهام داشت، چشم انداز بلندمدت بازار سرمایه را با اعلام دو شرط، مثبت و رو به رشد برآورد کرد و اظهار داشت: نمایان شدن اثرات بهبود در بورس در گام اول منوط به خروج کلیت اقتصاد از رکود است. از همین رو اولین نشانه خروج اقتصاد از وضعیت رکود می تواند کاهش نرخ بهره بانکی توسط دولت باشد.همچنین دومین شرط آغاز اجرای عملی توافق هسته ای و به تبع آن برداشته شدن تحریم های اقتصادی بوده که بدون شک خروج کشور از رکود و بهبود وضعیت سودآوری بنگاه ها را تسریع خواهد کرد.
ریزش شاخص تا کجا؟
این کارشناس در پاسخ به اینکه پیش بینی می کنید ریزش شاخص تا چه زمانی ادامه پیدا کند؟ گفت: به اعتقاد من ریزش شاخص محدود به شهریور ماه خواهد بود و پس از آن می توان انتظار بهبود البته به شکل محدود را در وضعیت بازار سهام داشت.
فاروقی ادامه داد: پایان مهلت تسویه اعتبارات اعطا شده به مشتریان از یک سو و تصویب «برجام» در کنگره آمریکا از سوی دیگر از جمله دلایلی بوده که می تواند بازار سهام را دستخوش نوسانات مثبت کند. این در حالی که تاثیرگذاری ریسک منفی گزارش های شش ماهه نیز بر بازار سهام محتمل است زیرا همچنان انتظار می رود گزارش های شش ماهه شرکت های بورسی رضایت بخش نباشد.
توسعه روابط بورس لندن و تهران
مدیر سرمایهگذاری کارگزاری پارسیان به اظهارنظر وزیر امور خارجه کشور انگلستان مبنی بر توسعه روابط بین بورس لندن و بورس اوراق بهادار تهران اشاره کرد و گفت: این امر در مواردی خاص می تواند رنگ اجرایی به خود بگیرد. به طور مثال این همکاری می تواند در حوزه تبادل تجربیات و دانش باشد. این در حالی است که در سایر حوزه ها از جمله سرمایه گذاری خارجی در قالب پرتفوی یا سبد مالی در بورس اوراق بهادار طرفین، پذیرفته شدن سهام شرکت های داخل کشور در بازار سهام لندن یا بالعکس و ... در حال حاضر این امکان به دلیل نبود ساختار و بسترهای قانونی فراهم نیست.