مدیر عامل گروه سرمایهگذاری مسکن:
موافقت اصولی صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان دریافت شد
نقدینه-مدیر عامل شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن گفت: در حال حاضر موافقت اصولی دو صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان از سازمان بورس و اوراق بهادار اخذ شده است. با تشکیل مجمع موسس، مراحل اجرایی این صندوق ها در حال اجرا است و به زودی پذیرهنویسی خواهند شد.
به گزارش پایگاه خبری نقدینه، ایرج معزی در گفت و گو با خبر گزاری فارس در پاسخ به این سئوال که آیا رکود بازار مسکن تاثیری بر شرکتهای ساخت و ساز داشته است گفت:به منظور مقابله با مشکلات ناشی از دورههای رکود، همواره دو استراتژی را دنبال کرده ایم، به طوریکه در استراتژی اول، تنوع بخشی به سبد پروژهها و تعریف پروژههایی با ویژگیهای گوناگون است.
وی ادامه داد:تعریف پروژهها در مناطق جغرافیایی مختلف با کاربریهای گوناگون تجاری، اداری و مسکونی و با بازار هدفهای متنوع، باعث شده است که در هر برهه زمانی بتوانیم از تمامی فرصتهای موجود در بازار نهایت استفاده را برده و ضمن تامین نقدینگی مورد نیاز خود از طریق فروش واحدها، فعالیتهایمان را استمرار دهیم.
معزی اضافه کرد: استراتژی دوم نیز بهرهگیری از روشهای نوین تامین مالی متعدد است که موجبات رونق پروژههای شرکت را فراهم کرده است، بطوری که ما در تامین مالی پروژهها علاوه بر استفاده مناسب از روشهای مرسوم پیشین همچون پیش فروش، اخذ تسهیلات بانکی و تهاتر، از روشهای نوین نظیر انتشار اوراق صکوک اجاره و تاسیس صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان بهره بردهایم.
*اخذ موافقت اصولی دو صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان از سازمان بورس و اوراق بهادار
وی تاکید کرد:در حال حاضر موافقت اصولی دو صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان از سازمان بورس و اوراق بهادار اخذ شده و با تشکیل مجمع موسس، مراحل اجرایی این صندوق ها در حال اجرا است و به زودی پذیرهنویسی خواهند شد.
*مراحل نهایی انتشار اوراق صکوک استصناع
به گفته وی، علاوه بر این، گروه سرمایهگذاری مسکن برای نخستین بار در کشور در حال انجام مراحل نهایی انتشار اوراق صکوک استصناع است.
مدیر عامل شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن گفت:این اقدامات منجر به این شده است که بتوانیم روند رو به رشد فعالیتهای خود را حفظ کنیم و در سال مالی 93 بتوانیم 20 پروژه با زیربنای کل بیش از 500 هزار متر مربع را آغاز کنیم.
وی در پاسخ به این سئوال که بسیاری از شرکتهای سازنده بزرگ حتی از بابت این رکود متضرر شده اند گفت:طبیعتا رکود مشکلاتی را در مسیر فعالیتهای شرکت ایجاد میکند با این حال توانسته ایم با تدوین استراتژیهای مناسب و اجرای برنامههای خود، روند رو به رشد سوددهی را حفظ کرده و حتی در سال مالی 93، شش درصد بیشتر از میزان پیشبینی شده سود محقق سازد.
معزی افزود:برای سال مالی 94 نیز سود پیشبینی شده نسبت به سال مالی قبل رشد 15 درصدی را نشان میدهد.
وی در پاسخ به این سئوال که دلیل گران بودن واحدهای ساخته شده از سوی این شرکت چیست،گفت:واحدهای احداثی شرکت را بایستی با واحدهای مشابه از نظر موقعیت پروژه، کیفیت ساخت، مشاعات و سایر ویژگیها مقایسه کرد و در صورت انجام این مقایسه، روشن است که واحدهای ساخته شده توسط شرکت از واحدهای مشابه گرانتر نیستند.
به گفته وی، در حال حاضر شرکت حدود 80 پروژه فعال در سراسر کشور دارد که زیربنای آنها به بیش از 2 میلیون متر مربع میرسد و این پروژهها در اقصی نقاط کشور ایران و در 28 استان با کاربریهای مختلف در حال احداث هستند.
وی تصریح کرد: تلاش ما این است که سطح تولید خود را حفظ و ارتقا دهیم از این رو تعریف پروژههای جدید با بازدهی مناسب در دستور کار شرکت قرار دارد و پروژههای جدید و مناسب به صورت مستمر به سبد پروژههای شرکت در سراسر ایران افزوده میشوند.
*مهمترین مساله شرکتهای ساختمانی، تامین نقدینگی است
معزی در پاسخ به این سئوال که مهمترین موانع فعالیت شرکتهای ساخت و ساز را در چه چیزی می دانید گفت:مهمترین مساله شرکتهای ساختمانی، تامین نقدینگی مورد نیاز پروژهها است.
وی افزود: ماهیت فعالیت شرکتهای ساختمانی به گونهای است که ابتدا بایستی حجم قابل توجهی از نقدینگی را وارد پروژه کرده و پس از انجام بخش قابل توجهی از هزینهها، امکان اخذ تسهیلات و پیش فروش فراهم میشود.
وی ادامه داد: به همین دلیل نیز مساله تامین نقدینگی همواره در زمره مهمترین مسائل شرکتهای ساختمانی بوده است و این موضوع به ویژه در سالهای اخیر با دشوار شدن اخذ تسهیلات بانکی از یک سو و رکود در بازار مسکن از سوی دیگر، فعالیت در بازار دشوارتر از قبل شده است.
معزی خاطر نشان کرد:یکی دیگر از مشکلات شرکتهای ساختمانی، وجود دورههای رونق و رکود شدید در بازار مسکن کشور است و در طی دورههای رونق، تقاضای شدید برای واحدهای مسکونی وجود دارد که طبیعتا امکان فروش واحدهای احداثی در این دوره فراهم است؛ اما به محض ورود به فاز رکود، بیشتر شرکتهای ساختمانی با مشکل فروش و تامین نقدینگی مورد نیاز خود مواجه میشوند که این موضوع مشکلات فراوانی را برای شرکتها ایجاد میکند.
*صنعت ساختمان حدود 5 درصد تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده
وی تاکید کرد:صنعت ساختمان، یکی از بزرگترین بخشهای اقتصادی کشور است که به صورت مستقیم و غیر مستقیم حدود 11 درصد اشتغال کشور و حدود 5 درصد تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: این آمار نشان میدهد که نقش این صنعت در اقتصاد کشور بسیار پررنگ است پس ما تلاش می کنیم همواره از برترین کالاهای تولید داخل در ساخت مجتمعهای خود استفاده کنیم و از این طریق پتانسیلهای تولیدی اقتصاد کشور را به کار می گیریم.