افزایش از 9 درصد به 10 درصد
یارانه نرخ سود تسهیلات بافت های فرسوده یک درصد بیشتر شد
نقدینه- معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: دولت براساس مصوبه قبلی برای تسهیلات ۵۰ میلیونی بافت فرسوده ۹ درصد یارانه میداد که به تازگی و در مصوبه اخیر این رقم را به ۱۰ درصد افزایش داده است.
به گزارش پایگاه خبری نقدینه، محمد سعید ایزدی در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری، احیا و بازسازی بافتهای فرسوده میان کانون انبوه سازان و شرکت عمران، بهسازی و شهری ایران، گفت: هم اکنون دولت تسهیلات 50 میلیونی برای نوسازی بافتهای فرسوده پرداخت میکند، بنابراین از آنجا که نرخ سود این تسهیلات در دو سال اول 24 درصد است، دولت در مصوبه رقم یارانهای که برای این تسهیلات مصوب کرد 9 درصد بود اما به تازگی طبق مصوبه دولت این یارانه به 10 درصد افزایش یافته است.
به گفته وی، چنانچه سازندگان در بافتهای فرسوده مبحث 19 را رعایت کنند، دولت درصدد است برای این تسهیلات 12 درصد یارانه در نظر بگیرد.
مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران گفت: یکی از اولویتهای دولت در حوزه سیاست های توسعه شهری بحث بهسازی و نوسازی شهری است به طوری که در برنامه طرح جامع مسکن هم سهم قابل توجهی از بحث مسکن در کشور به مقوله بهسازی و نوسازی اختصاص داده شده است.
وی با اشاره به اینکه مقرر شده سالانه 300 هزار مسکن در بافت فرسوده احداث و نوسازی شود، گفت: بعد از سال ها تلاش متوجه شدیم که سیاست توسعه در حاشیه شهرها و همانا مقوله مسکن مهر و توسعه افقی شهرها اشتباه است بنابراین باید به عمران و آبادانی داخل شهرها توجه ویژهای شود.
ایزدی ادامه داد: مقوله بهسازی و نوسازی شهری ویژگیهای خاص خود را دارد، بنابراین پرداختن به ساخت و ساز در حاشیه شهرها چندان نمیتواند موثر باشد اما ساخت و ساز در داخل بافتهای فرسوده نیز خود مشکلاتی مانند بحث مالکیت، اوقاف و میراث فرهنگی دارد که باعث میشود ساخت و ساز محدود شود.
وی اضافه کرد: به هر حال ساخت و ساز در داخل بافتهای فرسوده یک فرصت استثنایی برای بهسازی است و میتواند علاوه بر کارآمد کردن مسکن منجر به بهسازی در بافت فرسوده شود.
ایزدی تاکید کرد: 230 هزار واحد مسکونی از تسهیلات مسکن مهر به خود مالکین و فرایند بهسازی اختصاص یافت، بنابراین ایرادی که به این موضوع وارد است این است که کیفیت ساخت و ساز در این موضوع کاهش یافت و مشکلاتی که هماکنون این واحدها دارند هنوز پابرجاست.
وی تصریح کرد: فرایندهای ساخت و ساز در بافت فرسوده چند رکن دارد که اولین رکن آن این است که دولت تا آنجا که ممکن است خود را مستقیم درگیر ساخت و ساز نکند و تنها نقش حمایتی و تسهیلگری داشته باشد، پس در وهله اول دولت باید اختیارات خود را به بخش خصوصی و سازندگان تفویض کند.
ایزدی اضافه کرد: هدف از تفاهم نامه امروز نیز این است که کیفیت ساخت و ساز توجه ویژهای شود و سپردن کار و اجرای پروژهها به اهل فن یکی از اولویتها باشد تا آنچه که ساخته میشود کیفیت بالایی داشته باشد.
به گفته وی، یکی از نکاتی که باید به آن توجه ویژهای شود ساخت و ساز در بافتهای فرسوده به جای تک پلاک، بلوک سازی بهترین روش است که همانا علاوه بر بالا رفتن کیفیت ساخت و ساز خدمات لازم را نیز به واحدهای مسکونی میدهد.
وی اظهار امیدواری کرد که با این تفاهم نامه، کیفیت ساخت و ساز در بافتهای فرسوده ارتقاء یابد.