کمرنگ شدن سنت قرض الحسنه در بانک های کشور

سلامی، کارشناس اقتصادی اعلام کرد:

کمرنگ شدن سنت قرض الحسنه در بانک های کشور

نقدینه- یک کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به کمرنگ شدن سنت قرض الحسنه در بانک های کشور گفت: بانک تجاری باید فعالیتی را انجام دهد که برایش سود ایجاد کند. اما ارائه وام قرض الحسنه این امتیاز را ندارد؛ بنابراین نباید از بانک های تجاری انتظار پرداخت وام قرض الحسنه را داشت.

غلامرضا سلامی در گفت و گو با پایگاه خبری نقدینه با بیان این نکته که پرداخت وام قرض الحسنه، آداب و تخصصی دارد که از عهده بانک های تجاری برنمی آید، افزود: بهتر است که این سنت به بانک های تخصصی قرض الحسنه واگذار گردد  تا از ایجاد هجمه در بازارهای پولی کاسته شود.

وی با اشاره به سهم ارائه تسهیلات قرض الحسنه از سوی بانک های تجاری گفت: بر اساس آمارهای بانک مرکزی در سال 85، بانک ها سهمی معادل 11 درصد از کل سپرده های خود را به ارائه تسهیلات و سپرده های قرض الحسنه اختصاص داده بودند که این نرخ در سال های گذشته به 6 درصد رسیده است.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: البته این انتقاد تنها به فعالان صنعت بانکداری باز نمی گردد؛ بلکه مردم نیز در این سال ها علاقه ای به سرمایه گذاری در بانک ها از خود نشان نداده اند زیرا بازارهای موازی همچون طلا، ارز، مسکن و... از جذابیت های بیشتری برای سرمایه گذاری برخوردار بوده است.
این کارشناس بازارهای  پولی و مالی با مد نظر قراردادن عملکرد بانک ها در جذب سرمایه و نقدینگی یادآور شد: تا زمانی که بانک ها فعالیت و تبلیغات خود را بر جذب نقدینگی از طریق اعطای نرخ سود بالای سپرده قرار دهند؛ نمی توان به جذب سرمایه و نقدینگی مردم به سمت قرض الحسنه امیدوار بود.
به گزارش نقدینه،  آمارهاي بانك مركزي از كاهش 43 درصدي اعطاي تسهيلات قرض‌الحسنه در بانك‌هاي تخصصي حكايت دارد، براساس همين آمارها، اعطاي تسهيلات قرض‌الحسنه در 9 ماهه سال 1393 نیز به 43.9 درصد كاهش يافته است.
 در سال های اخیر، کاهش ارزش پول ملی باعث شده تا مردم تمایلی به سپرده گذاری رایگان نزد بانک ها نداشته باشند، به همین دلیل نیز جذب منابع قرض الحسنه در طی این سال ها با کاهش رو به رو شده است.
https://naghdineh.ir/page/6827/
لینک مطلب :
چاپ print version