رییس سازمان بورس:
رانت اطلاعاتی در بورس جرم است
نقینه-رییس سازمان بورس گفت: رانت اطلاعاتی در بازار سرمایه جرم تلقی می شود البته اقداماتی در جهت افزایش شفافیت بورس صورت گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری نقدینه، محمد فطانت فرد با حضور در شبکه خبر، در مورد نقش بانک ها در بازار سرمایه، افزود: حضور پر رنگ بانک ها در بازار سرمایه تاثیرات فراوانی دارد، به عنوان مثال نماد برخی بانک ها در بورس قرار دارد و هر چقدر بانک ها تسهیلات دهند در عملکرد و قیمت سهامشان تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: از گذشته بانک ها در بورس فعال بودند اما همواره این شائبه وجود داشت که آیا بانک ها هم می توانند سهم خریداری کنند یا خیر؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت که بانک ها از بنگاه داری منع شده اند اما می توانند منابع و نقدینگی شان را در سهام، اوراق مشارکت و بخشی دیگر را به صورت نقد مدیریت کنند.
توجه به بورس؛ تحقق اقتصاد مقاومتی
رئیس سازمان بورس گفت: رونق بازار بورس در تحقق اقتصاد مقاومتی بسیار تاثیر گذار است زیرا به نوعی مشارکت مردم در اقتصاد و بازار را بیشتر می کند.
فطانت فرد تصریح کرد: بر اساس سیاست های اقتصاد مقاومتی همه کسانی که دست اندرکاران بازار سرمایه هستند، لازم است به نحوی در این موضوع کمک کنند تا زمینه های رونق را به بازار بازگردانند.
دکتر لاریجانی به بازار سرمایه توجه ویژه ای داشتند
وی به جلسه ویژه مجلس در مورد بازار سرمایه و بورس اشاره کرد و گفت: در مجلس در راس آن دکتر لاریجانی به بازار سرمایه توجه ویژه ای دارند و رسیدگی به مشکلات آن را در اولویت کاری قرار داده اند.
رئیس سازمان بورس گفت: در جلسه مجلس رونق بخشیدن بازار سرمایه مطرح نبود بلکه شنیدن دغدغه نمایندگان مجلس و ایجاد تعامل مثبت تر در شفافیت بازار مورد بحث قرار گرفت.
رانت اطلاعاتی در بورس جرم است
وی در مورد رانت اطلاعاتی در بازار بورس، اضافه کرد: اطلاعات نهانی یک سرفصلی است که در بورس های مختلف وجود دارد، این کار جرم تلقی می شود، اما در جهت افزایش شفافیت کار، روز گذشته اطلاع رسانی شد و به اطلاع همه سهامداران رسید تا اطلاعاتی که به صورت مشخص توسط ناشرین و بنگاه ها تولید می شود با ایجاد یک رویه نظامند از ابتدای خرداد ماه هر کدام از بنگاه ها اطلاعات را مستقیم در سایت کدال، بدون هر گونه دخل و تصرفی افشا شود و از سوی دیگر ما نیز نظارت و کنترل بر این موضوع داریم.
رئیس سازمان بورس گفت: در گذشته نظارت سازمان پیش از انتشار اطلاعات فراهم می شد اما امروزه با فراهم شدن بستر الکترونیکی از ابتدای خرداد ماه تمام شرکت ها اطلاعات را به صورت مستقیم به مردم ارائه می دهند.
برخی افراد حاضر به ریسک نیستند
علی حسینی کارشناس بازار سرمایه در ادامه برنامه گفت: افرادی که وارد بازار سرمایه نمی شوند حاضر به ریسک نیستند اما افرادی که وارد بازار سرمایه می شوند ریسک آن را پذیرفته اند.
وی ادامه داد: باتوجه به صحبت های روحانی و طیب نیا وزیر اقتصاد همه تلاش ها و توجه ها به تولید است و یکی از ابزارهای تولید نیز توجه به بورس است، اگر قرار است به تولید توجه داشته باشیم باید به بورس توجه داشته باشیم زیرا نبض اقتصاد است.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: مالک سرمایه بازار پول و سرمایه، سهامداران هستند، مدیریت و جذب این افراد به هنر مدیران وابسته است.