تک نرخی شدن ارز ادعای جدیدی نیست

یک استاد دانشگاه:

تک نرخی شدن ارز ادعای جدیدی نیست

نقدینه-یک استاد دانشگاه با اشاره به اینکه ادعای تک‌نرخی کردن ارز در ایران ادعای جدیدی نیست و تقریباهرسال از سوی اقتصاددانان در دولت های مختلف مطرح می‌شود، گفت: امروزه شرایط رکود تورمی و تحریم، دولت را با کسری بودجه مواجه کرده‌است و به همین دلیل احتمالاموضوع تک نرخی شدن نرخ ارز را بار دیگر مطرح کرده‌است.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، محمدقلی یوسفی با تاکید بر لزوم تعیین نرخ یکسان برای ارز در کشور، خاطرنشان کرد: تا زمانی که اقتصاد ایران وابسته به نفت است، طبیعی است که دولت در تعیین نرخ ارز نقش مهمی ایفا می کند.

وی گفت: باید با ایجاد زیرساخت‌ها و اصلاحات قانونی مناسب، به سیاست‌های بازار اجازه دهیم که نرخ ارز را خود تعیین کند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه دولت برای دخل و خرج خود باید نرخ معین ارز داشته باشد، عنوان کرد:دولت نمی‌تواند با یک نرخ متغیر ارز در بازار، برنامه توسعه داشته باشد، بنابراین خود تعیین کننده نرخ بوده اما نمی تواند آن را تثبیت کند، پس هر از چند گاهی بحث تک نرخی کردن ارز مطرح می شود.

یوسفی با تاکید بر اینکه اصلاحات در اقتصاد باید تدریجی باشد، افزود: هر شوکی که به یک بخش وارد می‌شود بر روی سایر بخش‌های مختلف اثرگذار است، بنابراین سیاست‌های اقتصادی باید به گونه‌ای طراحی و تدوین شوند که مشکل گشا باشند نه تعمیم دهنده آن به سایر بخش‌ها.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در یک اقتصاد سالم قیمت‌ها خود تک نرخی می‌شوند نه اینکه دولتی بخواهد این قیمت‌ها را یکسان کند، تصریح کرد: صرف این ادعا که دولت می‌خواهد، ارز را تک نرخی کند اشکال دارد و با تک نرخی شدن ارز در تضاد است. در یک اقتصاد آزاد تئوری‌های اقتصادی بر عدم مداخله دولت و تعیین قیمت از سوی بازار تاکید دارد.

یوسفی  در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شرایط لازم برای دست‌یابی به یک نظام اقتصادی سالم، تصریح کرد: حاکمیت قانون، کنترل فساد و تقویت حقوق مالکیت، آزادی فردی، نظارت اجتماعی بر عملکرد مسئولین و تقویت جامعه مدنی، یعنی تفکیک قوا و جدایی سیاست از اقتصاد جهت پرهیز از چیزی که به سرمایه داری سیاسی معروف است و مانع ایجاد رانت و فساد توسط گروه‌های با نفوذ می‌شود، از جمله این لوازم است.

وی افزود: اگر هر کشوری بتواند شرایطی را فراهم کند که قیمت‌ها شفاف، مشخص و یکسان باشند، این نشان می دهد آن کشور توانسته است اقتصاد را سالم کند. اما دستیابی به آن ساده و مستقیم نیست و رسیدن به آن هزینه در بر دارد.

https://naghdineh.ir/page/5838/
لینک مطلب :
چاپ print version