800 تا 900 تعاونی اعتبار در کشور فعال اند

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های اعتبار:

800 تا 900 تعاونی اعتبار در کشور فعال اند

نقدینه- مدیرعامل اتحادیه تعاونی های اعتبار با بیان این نکته که هم اکنون 800 تا 900 واحد تعاونی اعتبار فعال هستند، گفت: مابقی تعاونی های اعتبار به دلایل مختلفی غیرفعال شدند و فعالیت نمی کنند.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، عنایت الله صانعی کاشانی با اشاره به این نکته که برخی تعاونی های اعتبار در سال های گذشته با بانک ها و مؤسسات اعتباری ادغام شده اند، اظهار داشت: تعاونی هایی که بیش از وظایف و حیطه اختیارات فعالیت داشتند، با درخواست اعضا و موافقت بانک مرکزی به مؤسسه اعتباری تبدیل شدند.
وی افزود: هم اکنون اتحادیه تعاونی های اعتبار بر روی تعاونی های اعتبار گروه های شغلی و اصناف نظارت دارد و تاکنون یکهزار و 500 نوع از این تعاونی ها به ثبت رسیده اند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های اعتبار در خصوص اینکه برخی تعاونی ها بیش از وظایف و اختیارات برخلاف قانون اقدام می کنند و سرمایه گذاری هایی در دیگر بازارها نظیر بورس دارند، گفت: این تعاونی ها باید توسط بانک مرکزی نظارت شوند چرا که طبق قانون بازارهای غیرمتشکل پولی که در سال 83 تصویب شد، این قبیل نهادها از تحت نظارت اتحادیه خارج شدند.

صانعی تأکید کرد: مؤسساتی همچون ثامن الحجج و ثامن و یا دیگر تعاونی های نظیر آن در مؤسساتی ادغام و یا به مؤسسه مستقل تبدیل شده اند و تحت نظارت بانک مرکزی هستند، مابقی تعاونی ها هم به دلیل تعدد بالا در کنار مؤسسات امکان نظارت کامل توسط بانک مرکزی ندارند.

وی گفت: بخش زیادی از فعالیت های خارج از گروه شغلی تعاونی های اعتبار محدود شده و توسط اتحادیه که پیش از این وظیفه نظارت از سوی وزارتخانه تفویض شده نظارت می شوند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های اعتبار با اشاره به اینکه تاکنون تعاونی های اعتباری زیرمجموعه چه میزان تسهیلات پرداخت کرده و چه سودی دریافت می کنند، گفت: آمار دقیقی در این باره وجود ندارد، اما طبق حسابرسی های انجام شده، 400 هزار نفر از اعضای تعاونی های اعتبار تاکنون نزدیک به 400 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده اند.
وی افزود: این تسهیلات با نرخ 2 تا 7 درصد به طور متغیر به اصناف مختلف پرداخت شده و در برخی موارد هم تا 15 درصد هم رسیده اما عمده این تسهیلات با همان نرخ متوسط 5 درصد پرداخت شده است.
وی با اشاره به لزوم ساماندهی تعاونی های اعتبار، گفت: براساس قانون، هیچ الزامی برای عضویت تعاونی های اعتبار در اتحادیه نیست، اما با توجه به وظایف نظارتی، تلاش می کنیم تا کار ساماندهی براساس آیین نامه ها انجام شود.

https://naghdineh.ir/page/5166/
لینک مطلب :
چاپ print version