سرمایه گذاری در تولید اولویت نظام بانکی نیست

یک کارشناس:

سرمایه گذاری در تولید اولویت نظام بانکی نیست

نقدینه-یک کارشناس، سرازیر شدن منابع بانک‌ها به سوی بخش‌های غیرتولیدی را ضربه‌ای به تحقق رشد 8 درصد و اهداف سند چشم‌انداز 20 ساله عنوان کرد.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، بهنام ملکی  اظهار کرد: در سیستم بانکی کشور، پول‌ها از مسیر تولید و توسعه منحرف و به سوی بخش‌های غیرمولد سوق یافتند؛ تا جایی که به گفته‌ی مسوولان، تنها 15 درصد از نقدینگی بانک‌ها به بخش‌های تولیدی اختصاص یافته و 85 درصد به بخش‌های غیرمولد، غیرتوسعه‌ای و حتی قاچاق سرازیر شده است.

وی با اشاره به انتقاد حسین صمصامی - سرپرست سابق وزارت اقتصاد - از ساختار نظام بانکی و ناکارآمد دانستن آن بیان کرد: منابع بانکی به سمت و سویی رفته که بعضا به شکل کاذب باعث رونق بخش‌های غیرمولد شده است. در چنین فضایی خوب و بد جایشان عوض می‌شود و تولید توسعه‌ای جای خود را به فعالیت‌های ضدتوسعه‌ای می‌دهد.

این اقتصاددان ادامه داد: یکی از مقصران ایجاد تب هلندی که حالا متاسفانه باید از آن به عنوان «تب ایرانی» یاد کرد، ساختار بانکی کشور است. البته در نظام اطلاع‌رسانی هم ساز و کاری طراحی نشده که بانک‌ها را زیر ذره‌بین خودش بگیرد. در چنین فضایی فساد اقتصادی شکل می‌گیرد.

ملکی با اشاره به عدم پرداخت مالیات از سوی بخش‌های غیرتوسعه‌ای تصریح کرد: همه بخش‌ها باید مالیات بپردازند اما وقتی بخش‌های تولیدی مالیات می‌دهند و بخش‌های غیرمولد مالیات نمی‌دهند، توسعه و تولید ضعیف می‌شود و فعالیت‌های کاذب قدرت می‌گیرند.

وی یکی از مشکلات نظام بانکی را موسسات و نهادهای مالی و اعتباری بدون مجوز دانست و گفت: موسسات مالی بدون مجوز با تشویق سپرده‌گذاران و پرداخت سودهای بالاتر، رقابت کاذبی را ایجاد کرده‌اند که بانک‌های مجوزدار را وادار به دنباله‌روی از خود می‌کنند. در این شرایط بانک‌های مجوزدار برای جا نماندن از رقبا بعضا مجبور می‌شوند قوانین را دور بزنند و از منافذ قانونی برای موجه نشان دادن فعالیت‌هایشان استفاده کنند.

این اقتصاددان در گفتگو با ایسنا، با بیان این‌که نظام بانکی کمک چندانی به اهداف سند چشم‌انداز نکرده، اظهار کرد: طبق اهداف سند چشم‌انداز، رشد اقتصادی کشور باید سالیانه 8 درصد باشد. این امر نیز تنها با رونق گرفتن تولید و افزایش بهره‌وری امکان‌پذیر است. حال آن‌که برای سیستم ناکارآمد بانکی فعلی، سرمایه‌گذاری در بخش‌های واردات، خام‌فروشی به خارج، واسطه‌گری و دلالی غیرمولد، بر سرمایه‌گذاری در تولید ارجحیت دارد

https://naghdineh.ir/page/4595/
لینک مطلب :
چاپ print version