بانک‌ها مشوق دلالی شده اند

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا

بانک‌ها مشوق دلالی شده اند

نقدینه - استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا با انتقاد از سیاست‌های ضد تولید بانک‌ها، گفت: سیاستی که بانک‌ها در پیش گرفته‌اند سرمایه گذاران را از تولید منصرف می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، حسین راغفر گقت: در کشورهای دیگر سیاست‌هایی که بانک‌ها اتخاذ می‌کنند به نوعی حمایت کننده تولید و صنعت است، به عنوان مثال، نرخ سود بانکی در ترکیه چهار درصد است و همین امر بهترین تشویق برای ورود سرمایه گذاران خارجی داخلی به عرصه تولید است.


وی در گفتگو با خبرنگار میزان ادامه داد: اما در کشور ما نرخ بهره و سود بانکی بالا است و اکنون شاهد فرآیند پرپیچ و خمی هستیم که چنین شرایطی سبب شده تا تولیدکننده واقعی از دریافت تسهیلات و خدمات منصرف شود و شاهد تشدید وضعیت آشفته کنونی اقتصاد باشیم.

راغفر تصریح کرد: بنابراین رفع چنین مشکلی نیازمند مدیریت و برنامه ریزی صحیح دولت است که تمام ارگان‌ها باید در این زمینه تلاش و تعامل کافی داشته باشند.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه دولت باید به دنبال جلوگیری از رشد فضای دلال گونه و فسادآلود باشد، افزود: در کنار این امر باید اصلاحاتی نیز صورت گیرد.

وی با بیان اینکه اکنون شاهد اقدامات مثبت از سوی دولت هستیم، اضافه کرد: بهبود فضای کسب و کار و رفع مشکلات اقتصادی ایران نیاز به برنامه ریزی صحیح و جدیت بیشتر است.

به گفته راغفر، در حال حاضر شاهد حاکمیت سلطه نظام مالی هستیم و اینکه اقتصاد کاملا در سلطه بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری قرار دارد. موسساتی که نتیجه سیاست‌های آنها افزایش هزینه‌های تولید بوده است.

استاد دانشگاه الزهرا تصریح کرد: چنین سیاست‌هایی بیشترین پاداش و ابزار تشویقی برای دلالان و فعالیت‌های غیرمولد شده است.

این کارشناس اقتصادی انتقاد کرد: ساختار کنونی به گونه‌ای است که فعالیت‌های غیرمولد برای ادامه فعالیت بیشتر تشویق می‌شوند بنابراین در چنین فضایی تولید نمی‌تواند رشد و توسعه داشته باشد.

راغفر گفت: لذا به دنبال این امر شاهد یک اقتصاد ناکارآمد خواهیم بود که همین امر سبب می شود شاهد ناکارآمدی بیشتر در اقتصاد کشور باشیم، با توجه به اینکه اکنون نیز اقدامات دولت برای اصلاح چنین ساختاری ناکافی بوده است.

https://naghdineh.ir/page/449/
لینک مطلب :
چاپ print version