در صنعت لیزینگ کشور با چالش های زیادی رو به رو هستیم

مدیرعامل واسپاری ملت:

در صنعت لیزینگ کشور با چالش های زیادی رو به رو هستیم

مدیرعامل شرکت واسپاری ملت اظهار داشت: در صنعت لیزینگ کشور با چالش های زیادی رو به رو هستیم به همین دلیل این صنعت آن گونه که باید و شاید، توانسته است نقش ایفا کند و در حوزه های اقتصاد کشور موثر باشد.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، دکتر قنبری در همایش بررسی ابعاد حقوقی قراردادهای لیزینگ که با مشارکت شرکت واسپاری ملت و انجمن لیزینگ ایران برگزار شد، با اشاره به نقص در قوانین و مقررات و مشکلات قراردادهای حقوقی لیزینگ ها، تاکید کرد: قراردادهای اعطای تسهیلات، جایگاه اساسی را در صنعت لیزینگ به خود اختصاص می دهد و این قراردادها باید به گونه ای تنظیم شود که مشکلات و اختلاف ها در کوتاه ترین زمان و بدون مراجعه به دادگاه ها، قابل حل و فصل باشد.

وی با تاکید بر این نکته که شرکت واسپاری ملت در قالب مسوولیت های صنفی و اجتماعی خود، به موضوع بررسی قراردادها ورود پیدا کرده است، یادآور شد: در صنعت لیزینگ، تعامل ما با مشتریان، یک روزه یا دوروزه نیست بلکه شاید سال ها به طول بینجامد، بنابراین قراردادها باید آن قدر منصفانه تنظیم شود که اختلافات در طول مدت قرارداد به حداقل ممکن برسد و در نهایت به بقای صنعت لیزینگ کمک کند.

قنبری اظهار امیدواری کرد که با برگزاری این همایش ها، گام های خوبی به سمت حل مشکلات شرکت لیزینگ برداشته شود.

موقعی، دبیرکل انجمن لیزینگ ایران هم در سخنانی با اشاره به این نکته که تثبیت جایگاه این انجمن به عنوان یک تشکل اقتصادی، یک دستاورد بزرگ است، اظهار داشت: این تشکل به یک مرجع حرفه ای تبدیل و به عنوان یک مرجع تخصصی صنعت لیزینگ شناخته شده است.

وی گام بعدی را تثبیت جایگاه صنعت لیزینگ خواند و تاکید کرد: در شرایط کنونی، باید جایگاه لیزینگ را در نظام واسطه گری اقتصاد ایران تعیین کنیم.

دبیرکل انجمن لیزینگ ایران با اشاره به بحران پولی و تنگنای اعتباری و مالی بانک ها و رشد شبه پول در اقتصاد کشور، اینها را از عواملی دانست که بانک محوری را در نظام تامین مالی کشور زیر سوال برده است و به همین دلیل باید از ابزارهای دیگر برای تامین مالی استفاده شود.

وی عدم بهره برداری از سایر ابزارهای نظیر بورس و لیزینگ را یک معضل در شرایط کنونی خواند و ادامه داد: این در حالی است که گردش مالی صنعت لیزینگ در دنیا یکهزار میلیارد دلار است.

موقعی با اشاره به این نکته که انجمن لیزینگ ایران موفق شده است تا ابزارهای جدیدی را وارد صنعت لیزینگ کند، اظهار داشت: عاملیت منابع مالی یکی از این ابزارها است که در اساسنامه تیپ شرکت های لیزینگ وارد شده و مورد موافقت بانک مرکزی هم قرار گرفته است که بدین ترتیب می توان وجوه و منابع مالی را از طریق لیزینگ ها به چرخش درآورد.

وی به ورود به لیزینگ سندیکایی هم اشاره کرد و گفت: لیزینگ ها می توانند با ترکیب اوراق مالی و ابزارهای بازار سرمایه، در کنار مکانیزم عاملیت و لیزینگ سندیکایی، فصلی تاریخی را در اقتصاد کشور رقم بزنند.

موقعی، ارتباط انجمن لیزینگ ایران را با قوه قضاییه ارتباطی خوب خواند و یادآور شد: دادستانی اعلام کرده است که انجمن می تواند در مقابل اذهان عمومی شفاف سازی کند که عملیات کلاهبردارانه دیگران به نام صنعت لیزینگ تمام نشود.

وی با اشاره به این نکته که قراردادهای لیزینگ، عقد مبادله ای است به عدم تمایل بانک ها به انعقاد قراردادهای مبادله ای با مشتریان و تمایل به انعقاد قراردادهای مشارکتی اشاره کرد و گفت: لیزینگ ها می توانند این تعارض را رفع کنند که آثار آن بر رفاه مصرف کنندگان و تحریک تولید، مشهود خواهد بود.

 دبیرکل انجمن لیزینگ ایران با اشاره به وجود نهادی در اروپا در زمینه فروش اقساطی، تاکید کرد: قراردادهای مبادله ای در کشورهای دیگر، آثار مثبتی داشته است و در ایران هم باید مورد استفاده قرار گیرد زیرا گرایش بانک ها به عقود مشارکتی در اقتصادهای مبتنی بر صنعت و تولید، مضر است.

وی آثار حقوقی قراردادها را در لیزینگ بسیار حائز اهمیت خواند و افزود: این موضوع به ویژه در زمینه اختلافات در قراردادها می تواند عارضه ای ریسک آور برای صنعت لیزینگ باشد.

ابراهیم پور، مدیرعامل گروه مالی ملت نیز با اشاره به شرایط اقتصادی پرفشار کنونی کشور، اظهار داشت: در این شرایط، نقش نهادهای پولی و مالی به ویژه بخش خصوصی برای دورزدن تحریم ها و رفع مشکل در داخل کشور بسیار مهم است.

وی ادامه داد: لیزینگ یکی از این نهادها است که گرچه هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده است اما به دلیل گردش بیش از 20 هزار میلیارد تومانی باید مورد توجه قرار گیرد.

مدیرعامل گروه مالی ملت، با تاکید بر این نکته که لیزینگ می تواند در خدمت تولید و اقتصاد مقاومتی قرار گیرد، تصریح کرد: در شرایط کنونی کار شرکت های لیزینگ هم فرصت هم و هم تهدید، فرصت از این جهت که در شرایط اقتصادی سخت، مردم به خرید اقساطی تمایل بیشتری پیدا می کنند بنابراین بازار مصرف ایجاد می شود و تهدید هم از این جهت که به دلیل شرایط سخت اقتصادی، عدم بازپرداخت تسهیلات افزایش پیدا می کند بنابراین باید با مکانیزم های مناسب و راهکارهای مشخص، نسبت به انجام یک کار حرفه ای و سالم اقدام کرد.

وی ایجاد یک شعبه تخصصی به نام لیزینگ را در قوه قضاییه یک الزام خواند و افزود: لیزینگ ظرافت های خاصی دارد و بحث های تخصصی خود را می طلبد.

به گفته وی، ابزارهای نوین می تواند شرکت های واسپاری را برای تامین سرمایه یاری برساند.


https://naghdineh.ir/page/41473/
لینک مطلب :
چاپ print version