انتخاب رییس کل به پیشنهاد وزیر اقتصاد و تایید رییس جمهوری

مجمع تکلیف را تعیین کرد:

انتخاب رییس کل به پیشنهاد وزیر اقتصاد و تایید رییس جمهوری

نقدینه-عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه معضل نحوه انتخاب رییس کل بانک مرکزی رفع شده است، گفت: از مقام معظم رهبری در خصوص سازوکارهای نظارتی بانک مرکزی هم استعلام گرفتیم که پاسخ آمد نیازی به بررسی این حوزه نیست.

محمد جواد ایروانی در گفت‌وگو با تسنیم در ارتباط با سرانجام بررسی نحوه اداره بانک مرکزی در مجمع تشخیص و اینکه آیا مصوبه مجمع به تایید مقام معظم رهبری رسید یا خیر؟ اظهار داشت: بعد از آنکه دیدگاه های مختلف درباره عزل و نصب رئیس کل بانک مرکزی طرح شد سرانجام با توافق اعضاء مصوب شد که رئیس کل بانک مرکزی بنا به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی و با رأی دو سوم اعضای هیات وزیران و با حکم رئیس جمهور انتخاب شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مصوبه مذکور نهایی شده و با همین ترتیب کار انجام می شود، در پاسخ به این پرسش که آین این مصوبه به تایید مقام معظم رهبری رسیده است یا خیر؟ گفت: از آنجایی که این مصوبه به عنوان معضل به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده شده بود و همچنین بخاطر اینکه در این موارد مجمع نقش مشورت را دارد، این مشورت را خدمت مقام معظم رهبری ارائه داد.

وی ادامه داد: البته مجمع راجع به ویژگی های رئیس کل بانک مرکزی و ساز و کارهای نظارتی بانک مرکزی هم پرس و جو کرد که آیا بررسی این مسائل هم مورد نیاز است یا خیر؟ که اعلام شد نیازی به آن نیست چون اصل موضوع انتخاب رئیس کل بانک مرکزی بود.

ایروانی ضمن اشاره به اینکه ویژگی های رئیس کل بانک مرکزی در فرایند انتخاب وی قید شده است، گفت: اما در حوزه ساز و کارهای نظارتی از مقام معظم رهبری استعلام شد که آیا بررسی این مسائل نیاز است یا خیر؟ ولی چون این موضوع به عنوان معضل مورد توجه و دغدغه نبود به آن پرداخته نشد.

وی مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام را حاصل بررسی های کارشناسی در سطح جهانی دانست وافزود: در غالب کشورها رئیس کل بانک مرکزی را رئیس قوه مجریه انتخاب می کند. اما اینکه رئیس کل با پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی انتخاب شود این حسن را ایجاد می کند که یک نفر از دولت در قبال سیاست های بانک مرکزی در مقابل نهادهای نظارتی پاسخگو می شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین گفت: مصوبه مجمع تشخیص موجب نقض اختیارات قوه مجریه و رئیس جمهور هم نشد چراکه پیشنهاد رئیس کل از سوی وزیر اقتصاد می تواند هماهنگی قوه مجریه و مقننه را افزایش دهد.

ایروانی گفت: قبلاً مُد شده بود در هر قانون برنامه یک شیوه انتخاب رئیس کل بانک مرکزی مصوب شود درحالی که سیاست های مقام مستقل پولی و مالی باید در قانون مادر باشد، از همین رو دیگر قانون جدید برای اداره بانک مرکزی و عزل و نصب رئیس کل در قوانین برنامه نخواهیم داشت.

وی گفت: نباید طوری باشد که رئیس کل بانک مرکزی فکر کند هر لحظه قرار است استیضاح شود چراکه در اغلب کشورها رئیس کل جزء ثابت ترین سمتهاست و اصل بر این است که رئیس کل تغییر پیدا نمی کند و فرایند تغییر آن سخت است و به سادگی نیست.



در این رابطه بیشتر بخوانید: http://www.tabnak.ir/fa/news/477190/ © www.tabnak.ir

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، محمد جواد ایروانی درباره سرانجام بررسی نحوه اداره بانک مرکزی در مجمع تشخیص و اینکه آیا مصوبه مجمع به تایید مقام معظم رهبری رسید یا خیر؟ اظهار داشت: بعد از آنکه دیدگاه های مختلف درباره عزل و نصب رئیس کل بانک مرکزی طرح شد سرانجام با توافق اعضاء مصوب شد که رئیس کل بانک مرکزی بنا به پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی و با رأی دو سوم اعضای هیات وزیران و با حکم رئیس جمهور انتخاب شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مصوبه مذکور نهایی شده و با همین ترتیب کار انجام می شود، در پاسخ به این پرسش که آین این مصوبه به تایید مقام معظم رهبری رسیده است یا خیر؟ به تسنیم گفت: از آنجایی که این مصوبه به عنوان معضل به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده شده بود و همچنین به خاطر اینکه در این موارد مجمع نقش مشورت را دارد، این مشورت را خدمت مقام معظم رهبری ارائه داد.
وی ادامه داد: البته مجمع راجع به ویژگی های رییس کل بانک مرکزی و ساز و کارهای نظارتی بانک مرکزی هم پرس و جو کرد که آیا بررسی این مسائل هم مورد نیاز است یا خیر؟ که اعلام شد نیازی به آن نیست چون اصل موضوع انتخاب رییس کل بانک مرکزی بود.
ایروانی ضمن اشاره به اینکه ویژگی های رییس کل بانک مرکزی در فرایند انتخاب وی قید شده است، گفت: اما در حوزه ساز و کارهای نظارتی از مقام معظم رهبری استعلام شد که آیا بررسی این مسائل نیاز است یا خیر؟ ولی چون این موضوع به عنوان معضل مورد توجه و دغدغه نبود به آن پرداخته نشد.
وی مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام را حاصل بررسی های کارشناسی در سطح جهانی دانست وافزود: در غالب کشورها رییس کل بانک مرکزی را رییس قوه مجریه انتخاب می کند. اما اینکه رییس کل با پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی انتخاب شود این حسن را ایجاد می کند که یک نفر از دولت در قبال سیاست های بانک مرکزی در مقابل نهادهای نظارتی پاسخگو می شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین گفت: مصوبه مجمع تشخیص موجب نقض اختیارات قوه مجریه و رییس جمهوری هم نشد چراکه پیشنهاد رییس کل از سوی وزیر اقتصاد می تواند هماهنگی قوه مجریه و مقننه را افزایش دهد.
به گزارش تابناک، ایروانی گفت: قبلاً مُد شده بود در هر قانون برنامه یک شیوه انتخاب رئیس کل بانک مرکزی مصوب شود درحالی که سیاست های مقام مستقل پولی و مالی باید در قانون مادر باشد، از همین رو دیگر قانون جدید برای اداره بانک مرکزی و عزل و نصب رئیس کل در قوانین برنامه نخواهیم داشت.
وی گفت: نباید طوری باشد که رئیس کل بانک مرکزی فکر کند هر لحظه قرار است استیضاح شود چراکه در اغلب کشورها رئیس کل جزء ثابت ترین سمتهاست و اصل بر این است که رئیس کل تغییر پیدا نمی کند و فرایند تغییر آن سخت است و به سادگی نیست.
 

https://naghdineh.ir/page/3988/
لینک مطلب :
چاپ print version