اعتبارسنجی افراد از سوی بانک ها، به فساد دامن می زند

قائم مقام طرح رتبه بندی اعضای اتاق بازرگانی ایران:

اعتبارسنجی افراد از سوی بانک ها، به فساد دامن می زند

نقدینه- قائم مقام طرح رتبه بندی اعضای اتاق بازرگانی ایران گفت: اعتبارسنجی از افراد و فعالان اقتصادی تا زمانی که صرفا توسط بانک های عامل انجام شود بیش از اینکه عامل محدود کننده ای برای خطا باشد، فضای رانت و فساد مالی را به وجود می آورد و بر فساد دامن می زند.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، حسن فروزان فرد افزود: اما آنچه در کشورهای توسعه یافته و سطح بین المللی در مورد اعتبارسنجی اتفاق می افتد این است که نه دولت و نه بانک ها نقش عمده ای در این موضوع ندارند بلکه شخص ثالث هایی وجود دارند که با بررسی اطلاعات به صورت حرفه ای و مستقل نظرات خود را در مورد اعتبارات موسسات و نهادها به صورت دوره ای اعلام می کنند.

وی اظهارداشت: این موسسات اعتبارسنجی هیچ گونه وابستگی به بانک ها و دولت ندارند و شرکت های و نهادهای خصوصی مستقلی محسوب می شوند به همین دلیل هرگونه برقراری روابط دو به دو بین بانک و افراد غیر ممکن می شود و جلوی به وجود آمدن فساد گرفته می شود.

فروزان فرد با بیان این نکته که در اعتبارسنجی شرکت های مراجعه کننده تاکنون نام بهترین شرکت های ایرانی و بهترین برندها دیده می شود تصریح کرد: در سه سال گذشته حدود یک هزار شرکت بخش خصوصی با مراجعه به مرکز رتبه بندی اتاق ایران؛ به طور خودخواسته رتبه بندی شده اند.

قائم مقام طرح رتبه بندی اعضا اتاق ایران اضافه کرد: اتاق ایران به عنوان تشکل، تشکل ها چند سالی است که تصمیم گرفته و تلاش می کند تا موضوع اعتبارسنجی و بررسی اعتبار شرکت ها را پیش ببرد و موضوعات قانونی این مساله را پیگیری کند، در واقع اتاق جلودار و پیشنهاد دهنده این بررسی ها شده است به جای اینکه این موضوع از بالا به پایین به طور صرف به عنوان تکلیف دیکته شود خود اتاق طرحی را به عنوان طرح رتبه بندی ساماندهی کرد.

وی ادامه داد: بنابراین اتاق از شرکت هایی که تمایل دارند خواست تا برای شفافیت به میدان بیایند و اطلاعات خود را در اختیار اتاق قرار دهند تا مورد بررسی و رتبه بندی قرار گیرند که این طرح تاکنون با استقبال بسیار زیادی رو به رو شده است.

فروزان فرد با اشاره به این نکته که در اتاق شیشه ای و شفاف بودن برای بخش خصوصی زمانی خطرناک است که حاکمیت و دولت در مقابل هیچ تعهدی نداشته باشد گفت: اتاق تعاملات و گفت و گوهای حرفه ای در این زمینه با دولت انجام داده و لازم است که این تلاش ها اگرچه که تاکنون به اندازه کافی پیشرفت نداشته، اما ادامه پیدا کند تا نتیجه نهایی حاصل شود.

به گفته وی، دولت و حاکمیت باید به این نقطه برسند که راهی جز تعامل با بخش خصوصی حرفه ای برای حل بحران های اقتصادی کنونی و خروج از رکود وجود ندارد و رتبه بندی و اعتبارسنجی و توجه به آن در واقع راه میان بری برای شناخت حرفه ای ها و شفاف سازی ها است.

وی پیشنهاد داد که شرکت های بخش خصوصی که رتبه بندی و توانمندی هایشان را اعلام و ثبت کرده اند در اولویت استفاده از منابع صندوق ذخیره ارزی قرار بگیرند.

فروزان فرد اظهارداشت: دولت می تواند از مرکز رتبه بندی اتاق ایران به عنوان شخص ثالثی استفاده کند که به بررسی های اعتبارسنجی و رتبه بندی شرکت ها پرداخته و می پردازد و پیش از دادن وام و اختصاص منابع شرکت ها را از سوی این مرکز مورد ارزیابی قرار دهد تا نسبت به توانمندی آن ها اطمینان حاصل شود.

https://naghdineh.ir/page/3784/
لینک مطلب :
چاپ print version