مدیریت ریسک بلایای طبیعی

*حاجی اشرفی

مدیریت ریسک بلایای طبیعی

درخواست از جناب آقای دکتر روحانی ریاست جمهور و نمایندگان محترم مجلس
جناب آقای دکتر روحانی ،

همانطوریکه استحضار دارید ،درآخرین سال اجرای قانون برنامه ششم توسعه سهم بیمه های بازرگانی در تولید ناخالص داخلی (GDP) هفت در صد تعیین گردیده و همه کارشناسان صنعت بیمه کشور آرزوی تحقق این پیش بینی را دارند .
اما تحقق این میزان رشد حق بیمه و مشارکت بیمه های بازرگانی در افزایش تولید ناخالص داخلی نیازمند الزامات و پیش شرط هایی است که بدون کمک و حمایت قاطع دولت و مجلس شورای اسلامی رسیدن به این پیش بینی دشوار بنظر میرسد .
برای تحقق این رشد و فراگیر شدن دامنه خدمات بیمه در سرتاسر کشور گسترش بازار بیمه های خانوار و اصناف که تحت عنوان بیمه های خرد محسوب میگردند از جمله راهکار موثر توسعه بیمه های بازرگانی خصوصا رشد بیمه های زندگی میباشد.
از ۴۳نوع بلایای طبیعی شناسایی شده در دنیا ۳۳نوع آن در ایران سابقه وقوع پیوستن دارند که خسارتهای سنگین مالی و جانی را تاکنون به هموطنان وارد نموده اند.
در زلزله کرمانشاه سال قبل حمایت بی نظیر مقام رهبری ، همت و پشتیبانی ارزشمند دولت و هموطنان عزیز و سازمانهای رسمی و مردم نهاد به زلزله زدگان از آلام و مشکلات این عزیزان کاست.
 اما ایفای نقش بیمه های بازرگانی بعنوان سازمان اصلی مکلف به جبران خسارتها در این وقایع بعلت مشکلات مالی بخشی از هموطنان در پرداخت حق بیمه های رشته آتش سوزی و خطرات تبعی و پایین بودن فرهنگ بیمه ای که منجر به نخریدن بیمه نامه های ذیربط میگردد، ضعیف بود بطوریکه تاکنون این ضعف مانع از فراگیر شدن خدمات بیمه مورد نیاز خانوارها در شهرها و روستا های کشور شده .
برای تامین و تعمیم فراگیر پوشش های #,,آتش سوزی و خطرات طبیعی,, در بیست و دومیلیون واحد مسکونی و قریب هفت میلیون واحد صنفی و صنعتی کشور، صنعت بیمه نیازمند حمایت قاطع و مصممانه دولت و مجلس است.
این حمایت میتواند از طریق اختصاص و برگشت مالیات ارزش افزوده دریافتی از همه رشته های بیمه ای و شرکت های بیمه ، برای خرید بیمه نامه های پایه ,, پوشش جامع آتش سوزی و خطرات تبعی ,, همه منازل کشور اختصاص یابد و هر شرکت بیمه به نسبت میزان ارزش افزوده پرداختی سالانه در این پرتفوی ملی مشارکت و مدیریت نماید و ذخایر فنی حاصله در یک صندوق مشترک جمع آوری و بدون تقسیم بعنوان سرمایه و سود سالانه شرکت های بیمه خصوصی بعنوان,, ذخیره فنی ,, همیشه نگهداری شود و ,,صندوق اتکایی ملی ,, تشکیل شود.
انشاالله با حمایت دولت جنابعالی و مجلس شورای اسلامی و وزارت امور اقتصاد و دارایی و وزارت کشور با همکاری مشترک بیمه مرکزی ایران (عالیترین نهاد ناظر دولت در صنعت بیمه)و شرکت های بیمه بازرگانی با تداوم مدیریت توانمند و مسلط جناب آقای دکتر همتی بعنوان یک مدیر بیمه شناس کشور در دولت دوازدهم شاهد تحقق فراگیر خدمات,,# بیمه جامع خانوار و مشاغل ,, در سرتاسر کشور تا پایان برنامه ششم توسعه باشیم .انشاالله دولت جنابعالی در این زمینه یک یادگاری ارزشمند برای هموطنان باقی بجای گذارد.
*کارشناس مطالعات ریسک و بیمه
https://naghdineh.ir/page/34694/
لینک مطلب :
چاپ print version