مدیرعامل بانک کشاورزی:
در پی اعمال فشار به تولیدکنندگان برای وصول مطالبات نیستیم
نقدینه- مدیرعامل بانک کشاورزی با بیان این نکته که نسبت مطالبات به مصارف این بانک زیر 8 درصد است، تاکید کرد: ما در پی اعمال فشار به تولیدکنندگان یا تملیک تاسیسات کشاورزی تولیدکنندگان برای وصول مطالبات نیستیم.
به گزارش پایگاه خبری نقدینه، مرتضی شهیدزاده اضافه کرد: ما در پی فعال کردن تولیدکنندگان برای رونق تولید و سپس وصول اقساط تسهیلات خود هستیم.
وی با اشاره به این نکته که بانک کشاورزی هم اکنون زیان ده نیست، اظهار داشت: این بانک در سال جاری 270 هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده و میزان منابع مردمی و دولتی آن نیز مبلغی در همین حدود بوده است.
شهیدزاده با اشاره به این نکته که منابع بانک مرکزی 5 برابر بیشتر از سپرده های مردمی قدرت ایجاد تورم دارد، ادامه داد: ما برداشت از منابع بانک مرکزی را ممنوع و حرام اعلام کرده ایم.
وی درباره میزان بدهی دولت به بانک کشاورزی هم گفت: دولت 70 هزار میلیارد ریال به این بانک بدهکار است که قرار است در مقاطع مختلف و در قالب تبصره های بودجه این بدهی پرداخت شود.
شهیدزاده به اعطای 36 هزار میلیارد ریال تسهیلات به تولیدکنندگان بخش کشاورزی از محل منابع ریالی صندوق توسعه ملی اشاره کرد و گفت: این منابع با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی به نحو مطلوبی تخصیص یافته است.
وی به پرداخت تسهیلات زیر 20 میلیون تومان به کشاورزان خرد در کمتر از 48 ساعت اشاره کرد و افزود: این تسهیلات بدون کوچک ترین تعللی و پس از مراجعه کشاورز به یکی از شعب بانک کشاورزی قابل پرداخت است که البته الکترونیک شدن پرداخت این تسهیلات نیز در برنامه آینده بانک قرار دارد.
شهیدزاده با اشاره به این نکته که بخش کشاورزی بیشترین ریسک را در بین بخش های کشاورزی دارد، گفت: در همین راستا صندوق بیمه محصولات کشاورزی ایجاد شده که بودجه آن از طرف دولت تامین می شودولی چون کفاف پوشش خسارت های کشاورزان را نمی دهد بانک کشاورزی نیز هر سال دو برابر بودجه این صندوق را به آن اختصاص می دهد تا مشکلی بر سر راه پرداخت خسارت کشاورزان ایجاد نشود.
وی ادامه داد: در همین راستا، بیمه زراعت از 2.5 میلیون هکتار از 2.5 میلیون هکتار به 5.8 میلیون هکتار در سال 93 ، بیمه باغات از 92 هزار هکتار به 502 هزار هکتار و بیمه دام از 3.9 میلیون واحد دامی به 14 میلیون واحد دامی افزایش یافته است ضمن این که بیمه طیور از 76 میلیون به 960 میلیون قطعه و تعداد بیمه گزاران از 715 هزار نفر به دو میلیون نفر رسیده است.
به گفته وی، میزان غرامت پرداختی از 484 میلیارد ریال در سال 80 به 9هزار و 753 میلیارد ریال در سال 93 افزایش یافته است که 20 برابر افزایش را نشان می دهد.
وی اضافه کرد: از این میزان 65 درصد آن از محل منابع یارانه ای دولت و کمتر از 35 درصد آن از محل منابع بیمه گزاران تامین شده و حتی در بخش هایی سهم دولت به 70 درصد رسیده است.
شهیدزاده با اشاره به این نکته که بانک کشاورزی در میان بانک های تخصصی بیشترین کارشناس را دارد، اضافه کرد: به همین دلیل بیش از 98 درصد تسهیلات اعطایی به بخش کشاورزی صرف طرح های توسعه این بخش می شود و کمتر از دو درصد انحراف در این زمینه وجود دارد.
وی همچنین از درخواست برای اصلاح اساسنامه بانک کشاورزی خبر داد و گفت: این درخواست با هدف سرعت بخشیدن به ارائه خدمات به بخش تولید صورت گرفته است که با اصلاح اساسنامه، مجمع بانک اختیارات کامل را برای انجام امور خواهد داشت و مصوبات آن به عنوان قانون فصل الخطاب خواهد بود.