به گزارش پایگاه خبری نقدینه، علی صالح آبادی درباره وضعیت اجرای استانداردهای حسابرسی (IFRS) در نظام بانکی ایران، اظهارداشت: بانک مرکزی در سالهای اخیر، بانکها را ملزم به اجرای این استانداردها کرد و برهمین اساس قرار شد بانک ها گزارش ها را بر اساس استانداردهای حسابرسی (IFRS) تدوین کنند.
وی با بیان اینکه، صورتهای مالی بانک ها در سال ۱۳۹۵برای اولین بار بر اساس استانداردهای حسابرسی (IFRS) تدوین شد، اظهارداشت: البته این امر به دلیل اینکه برای اولین بار در سیستم بانکی اجرایی میشد دارای نواقصی بود که این روند در سال ۹۶نیز ادامه یافت اما وضعیت مطلوب تری را نسبت به سال ۹۵داشتیم زیرا نرم افزارهای لازم در سال ۹۵تهیه شده بود.
وی ادامه داد: صورت های مالی بانک ها باید در سال جاری نیز بر اساس استانداردهای حسابرسی (IFRS) تهیه شود و پیش بینی می شود صورت های مالی به دلیل وجود زیر ساخت ها در همان موعد قانونی یعنی تا تیر ماه تدوین شود و این مساله تا ماه های پایانی سال ادامه نیابد.
مدیر عامل بانک توسعه صادرات تاکید کرد که زیر ساخت های مورد نیاز در نظام بانکی برای تهیه صورت های مالی بر اساس استانداردهای حسابرسی (IFRS) تهیه و نرم افزارها پیاده سازی شده است.
وی گفت: از آنجایی که این زیر ساخت ها در دو سال گذشته آماده نبوده است لذا تهیه صورت های مالی و برگزاری مجامع طولانی شد به نحوی که بسیاری از مجامع بانکی در نیمه دوم سال برگزار شد.
صالح آبادی درباره تاثیر اجرای این استاندارد ها در نظام بانکی،گفت: صورت های مالی بانک ها بر مبنای ریسک تهیه می شود و بر همین اساس این صورت های مالی ریسک های مختلف نظام بانکی نظیر نقدینگی، بازار ، اعتبار و غیره را شفاف سازی می کند. اجرای استانداردهای حسابرسی (IFRS) ابزار مناسبی برای مدیریت بانک است که با شناخت مناسب بتواند ریسک های بانک را شناسایی و آن را مدیریت کند.
مدیر عامل بانک توسعه صادرات تصریح کرد: علاوه بر این به سهامداران و سرمایه گذاران نیز شناخت شفاف تری می دهد و امکان ارزیابی برای این دو گروه نیز ارتقا می یابد و محیط شفاف می شود.
صورت های مالی بانک ها آینده نگر شد
وی با بیان اینکه، صورت های مالی که بر اساس استانداردهای حسابرسی (IFRS) تهیه می شود رویکرد آینده نگر دارد، اظهار داشت: صورت های مالی که در گذشته تدوین می شد رویکرد گذشته نگر داشت یعنی عملکرد گذشته بانک را تبیین می کرد.
صالح آبادی با تاکید بر اینکه ، این صورت های مالی ریسک های آتی را مشخص و تبیین می کند، گفت: بر همین اساس این صورت های مالی هم برای سهامداران و هم برای مدیران بانکها مناسب است که بتوانند برنامه ریزی بهتری انجام دهند البته برای بانک مرکزی نیز به عنوان مقام ناظر امکانات بهتری را برای ارزیابی فراهم می کند.
وی در خصوص تاثیر استانداردهای حسابرسی (IFRS) بر پیش بینی مطالبات معوق نیز گفت: از آنجایی که ریسک اعتباری در این صورت های مالی مطرح می شود و باتوجه به اینکه مطالبات معوق نیز ناشی از ریسک های اعتباری است بنابراین این صورت های مالی می تواند پیش بینی بهتری را نسبت به وضعیت مطالبات معوق ایجاد کند.
یادآور می شود، ششمین همایش تجاری بانکی ایران- اروپا ۸و ۹اردیبهشت ماه سال جاری توسط پژوهشکده پولی و بانکی در هتل اسپیناس پالاس برگزار میشود.
"روابط تجاری و بانکی ایران دو سال پس از اجرایی شدن برجام" محور اصلی همایش خواهد بود همچنین«اتحادیه اروپا شریکی برای ایران؛ چشمانداز همکاریهای تجاری و بانکی ایران»، «اتحادیه اروپا و مدیریت تطبیق مدرن»، «اجزای چارچوب جامع مدیریت ریسک»، «مطالبات معوق بانکی NPL و استانداردهای حسابرسی IFRS، «منابع تجدپذیر انرژی» و فرصتهای سرمایهگذاری در ایران محورهای این همایش را تشکیل میدهد.