انتشار 200 میلیون یورو صکوک ارزی در آینده ای نزدیک

مدیرعامل بانک صنعت و معدن خبر داد:

انتشار 200 میلیون یورو صکوک ارزی در آینده ای نزدیک

نقدینه- مدیرعامل بانک صنعت و معدن از انتشار 200 میلیون دلار صکوک ارزی از سوی این بانک در آینده ای نزدیک خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، علی اشرف افخمی در جمع خبرنگاران با بیان این نکته که این اوراق پس از انجام کارهای مطالعاتی و دریافت مجوزهای لازم منتشر خواهد شد، افزود: صکوک ارزی پیچیده تر از صکوک ریالی است و نخستین فعالیت ما در بازار سرمایه خواهد بود.

وی درباره بدهی دولت به بانک صنعت و معدن اظهار داشت: دولت به این بانک بدهی مستقیم ندارد اما بانک صنعت و معدن 1.4 میلیارد دلار از محل حساب ذخیره ارزی تسهیلات داده است که تاکنون بر سر نرخ تسویه آن اختلاف بود ولی چندی پیش شورای پول و اعتبار نحوه تسویه تسهیلات را مشخص کرد.

به گفته افخمی، بر اساس این مصوبه چنانچه دریافت کننده تسهیلات از محل حساب ذخیره ارزی ظرف شش ماه نسبت به تسویه بدهی خود اقدام کند تسویه بدهی وی با 30 درصد زیر نرخ ارز مبادله ای یعنی حدود 1900 تومان و چنانچه ظرف یک سال نسبت به این کار اقدام کند تسویه بدهی وی با 15 درصد زیر نرخ ارز مبادله ای انجام خواهد شد که این مصوبه گام خوبی برای صاحبان صنعت به حساب می آید.

مدیرعامل بانک صنعت و معدن ادامه داد: در لایحه بودجه پیش بینی شده است که آنچه را که از این محل وصول می شود جزو افزایش سرمایه این بانک محسوب شود که در این صورت رقمی بالغ بر دو هزار و 800 میلیارد تومان به سرمایه بانک صنعت و معدن افزوده خواهد شد.

وی درباره بدهی بانک صنعت و معدن به بانک مرکزی با بیان این نکته که 19 دی ماه سال گذشته بدهی این بانک به بانک مرکزی تسویه شد گفت: این بانک جزو معدود بانک هایی است که بالغ بر یک سال و 18 روز است که حساب آن نزد بانک مرکزی قرمز نیست و حتی به همین دلیل از سوی بانک مرکزی تشویق شده و اعتبار جدیدی دریافت کرده است.

افخمی درباره نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانک صنعت و معدن هم اظهار داشت: این بانک در بین تمامی بانک های کشور در بخش صنعت و تولید، پایین ترین نرخ سود را اعمال می کند.

وی افزود: این بانک، بانک سپرده پذیر نیست و زیاد سپرده جمع نمی کند ولی آنچه که جذب می شود با همان نرخ مصوب بانک مرکزی است.

به گفته افخمی، بانک صنعت و معدن برای اعطای تسهیلات برای ایجاد واحدهای تولیدی نرخ سود 20 درصد و برای تسهیلات سرمایه در گردش نرخ سود 22 درصد را تعیین کرده است که در مواردی همچون تولید در مناطق محروم تشویق هایی در نرخ سود اعمال می شود.

وی درباره کاهش نرخ سود بانکی هم تاکید کرد: اگر نرخ تورم به همین منوال کاهش یابد در نرخ سود بانکی هم باید تجدید نظر شود اما اگر نرخ تورم رشد کند آن وقت باید نرخ های سود بانکی را هم بالا برد.

 

https://naghdineh.ir/page/3297/
لینک مطلب :
چاپ print version