هزینه اشتباه در حذف یارانه غیرنیازمندان بسیار بالا است

مشاور رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی :

هزینه اشتباه در حذف یارانه غیرنیازمندان بسیار بالا است

نقدینه -مشاور رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گفت: دلیل این‌که دولت یارانه غیرنیازمندان را در شرایط کنونی حذف نمی‌کند، این است که هزینه اشتباه بسیار بالا است.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، محمد کردبچه افزود: 48 هزار میلیارد تومان درآمدی است که دولت می‌تواند از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی داشته باشد، بنابراین باید ببینیم با افزایش قیمت‌هایی که در سال‌جاری صورت گرفته، منابع دولت چقدر شده است.

وی ادامه داد: در صورتی که درآمد دولت همان 48 هزار میلیارد تومان باشد، هیچ افزایش قیمتی در حامل‌های انرژی اتفاق نمی‌افتد، ولی احیانا اگر درآمد دولت کمتر از 48 هزار میلیارد تومان باشد، دولت این اختیار را دارد که به یک نحوی قیمت حامل‌های انرژی را افزایش دهد.

کردبچه در پاسخ به این پرسش که آیا شما اطلاعاتی از گزارش عملکرد هدفمندی یارانه‌ها در سال 1393 را دارید؟ به نسیم گفت: من این اطلاعات را ندارم. بنابراین به دلیل این‌که من گزارش عملکرد را ندارم، نمی‌توانم بگویم پیش‌بینی چگونه است.

مشاور رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اضافه کرد: اگر فرض کنیم درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها همان 48 هزار میلیارد تومان باشد، بنابراین دیگر افزایشی برای سال آینده وجود نخواهد داشت، ولی به هر میزان درآمد از 48 هزار میلیارد تومان کمتر باشد، دولت اختیار دارد که قیمت را افزایش دارد.

کردبچه ادامه داد: البته نه این‌که حتما این کار را انجام خواهد داد، ولی این اختیار به دولت داده شده که 48 هزار میلیارد تومان سقف درآمد هدفمندی یارانه‌ها باشد، بنابراین اگر جا باشد، می‌تواند تا یک حدی با در نظر گرفتن آثار تورمی، قیمت بعضی از حامل‌های انرژی را تغییر دهد.

مشاور رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی افزود: اگر به هر دلیلی در شناسایی افراد اشتباه شود، هزینه خیلی بالایی برای دولت ایجاد می‌کند.

کردبچه با بیان این‌ نکته که دولت نمی‌خواهد ریسک کند و یک‌دفعه عده‌ای را از دریافت یارانه‌های نقدی حذف کند، تصریح کرد: هر اشتباهی در این مسیر رخ دهد، ریسک و هزینه بالایی از نظر سیاسی و اجتماعی برای دولت دارد و دولت نیز نمی‌خواهد این هزینه را قبول کند.

وی اضافه کرد:  دارند بررسی می‌کنند و اگر شناسایی افراد قطعی شود، به طور طبیعی آن زمان می‌تواند نسبت به حذف یارانه غیرنیازمندان اقدام کند، ولی تا زمانی که به قطعیت نرسیده است، نمی‌تواند عده‌ای را از دریافت یارانه‌ها محروم کند.

مشاور رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تاکید کرد: این روال می‌ماند تا زمانی که شناسایی درآمد افراد به طور کامل انجام شود.

کردبچه همچنین در پاسخ به این پرسش  که بودجه سال آینده یک بودجه انقباضی است، اما دولت برای افزایش سطح رفاه و توسعه اقتصادی کشور برنامه دارد. این‌ها با یکدیگر در تناقض نیست؟ اظهار داشت: بودجه از نظر اعتبارات هزینه‌ای تا حدودی انقباضی است، اما از نظر اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای و عمرانی انقباضی محسوب نمی‌شود.

وی افزود: نکته‌ای که وجود دارد، این است که به هزینه‌های رفاهی در بودجه بیشتر توجه شده است و هزینه‌های رفاهی رشد بیشتری دارد. برای مثال، هزینه‌های صندوق بازنشستگی و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح افزایش پیدا کرده است؛ با وجود این‌که گفتند ما فقط برای فصل اول رشد دیدیم و باقی فصول رشد صفر است، اما هر کدام از این صندوق‌ها نزدیک به 2200 میلیارد تومان اعتباراتشان نسبت به سال 1393 افزایش پیدا کرده است.

مشاور رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تصریح کرد: این‌ها در ارتباط مستقیم با وضعیت بازنشستگان است و اهمیتی است که دولت برای این کار قایل است.

کردبچه با بیان این‌که در رابطه با هزینه‌های دیگر رفاهی نیز به همین ترتیب دولت توجه بیشتری دارد، عنوان کرد: حتی دولت بعضی از هزینه‌ها را نسبت به امسال کاهش داده تا بلکه بتوانند به هزینه‌های رفاهی بیشتر توجه کنند و وضعیت کارمندان در شرایط بهتری قرار گیرد.

وی یادآور شد: در ضمن دولت حقوق را هم وقتی به اندازه تورم افزایش می‌دهد، یعنی مردم به خاطر افزایش قیمت‌ها قدرت خریدشان را از دست نمی‌دهند و حداقل قدرت خریدشان حفظ می‌شود.

مشاور رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خاطرنشان کرد: در صورتی که گشایشی در فضای بین‌المللی صورت گیرد و نیز وضعیت بهتر شود، آن زمان این امکان برای دولت وجود دارد که از طریق جابه‌جایی‌هایی که انجام دهد و نیز اصلاح بودجه، مسایل را باز توجه بیشتری کند.

 

https://naghdineh.ir/page/3217/
لینک مطلب :
چاپ print version