مدیریت فناوری و اطلاعات بیمه پارسیان:
بیمه ها به ارائه خدمات الکترونیک احساس نیاز نکرده اند
نقدینه - مدیر فناوری اطلاعات بیمه پارسیان گفت: متأسفانه درگذشته با توجه به رقابتی نبودن صنعت بیمه، شرکتهای بیمه به ارائه خدمات الکترونیک احساس نیاز نکرده اند و فعالیت چندانی در این زمینه صورت نگرفته است و در اکثر موارد محدود به استعلام نرخ حق بیمه است.
به گزارش پایگاه خبری نقدینه، علی کمندی افزود: فناوری اطلاعات یکی از ارکان کلیدی نهادهای خدمات مالی محسوب می شود و شرکت های بیمه ای نیز از این امر مستثنی نیستند. نهادهای مالی برای کسب رضایت مشتریان و ارائه خدمات بهتر به صورت مستمر به بهبود فرآیندها و افزایش بهرهوری منابع انسانی توجه دارند.صنعت بیمه هم با توجه به پیچیدگی های ذاتی و گستردگی شبکه فروش در همه زمینههای مرتبط با بیمهگر اعم از بازاریابی صدور، خسارت و نظارت نیازمند استفاده از سیستم ها و زیرساخت های فناوری اطلاعات است و امروزه قابل تصور نیست که بیمه نامه ای بدون سیستم و به صورت دستی صادر شود.
وی افزود: با توجه به اشراف مدیران صنعت بیمه به نقش کلیدی فناوری اطلاعات در ادامه حیات و توسعه فعالیت های شرکت های بیمه، حرکت های خوبی در این زمینه آغاز شده اما هنوز تا وضع مطلوب فاصله زیادی وجود دارد و تحقق اهداف مستلزم سرمایهگذاری بیشتری در این حوزه است.
مدیر فناوری اطلاعات بیمه پارسیان تاکید کرد: هر چند تلاشهای زیادی انجام شده و موفقیت هایی هم به دست آمده، ولی مسلماً فضا برای فعالیت جدیتر و توسعه بیشتر وجود دارد.
وی با مقایسه توسعه زیر ساخت های الکترونیک بین صنعت بانک و بیمه به بررسی علل رکود فرایند توسعه الکترونیک در صنعت بیمه پرداخت و اظهار داشت : در مقایسه زیر ساخت های الکترونیک صنعت بانکداری و صنعت بیمه باوجود هم خانواده بودن این دو صنعت و شباهت هایی که در کلیت ساختاری این دو صنعت وجود دارد توجه به تفاوت ها و ظرافت هایی که در فرایندهای بیمه گری نسبت به صنعت بانکداری وجود دارد بسیار مهم است .
کمندی عنوان کرد: فرایندهای بیمهگری پیچیدگی و گستردگی بیشتری دارند در حالی که صنعت بانکداری با حجم بیشتری از تراکنش ها مواجه است. این دو صنعت از یک جنس نیستند لذا مقایسه آنها نیازمند شاخص های علمی و دقیق است. اما بطور کلی می توان گفت که سرمایه گذاری در بخش IT از بودجه سازمان در بانک ها به مراتب بیشتر از بیمه ها است.
وی افزود: خوشبختانه امروزه فرهنگ استفاده از خدمات الکترونیک در جامعه گسترش پیدا کرده و در صورتی که سرویس های مناسبی در این زمینه ارائه شود، با استقبال مشتریان مواجه خواهد شد.
به گفته وی گسترش بیمه الکترونیک مستلزم همکاری دستگاه های مختلفی نظیر بیمه مرکزی، نیروی انتظامی، بانک ها، سازمان ثبت احوال و ... است که با تدبیر و همکاری دستگاه های ذیربط می توان موانع قانونی و اجرایی بیمه های الکترونیک رابرطرف کرد. درصورت برداشته شدن این محدودیت ها و موانع مطمئناً بیمه های الکترونیک گسترش خواهد یافت.
مدیر فناوری اطلاعات بیمه پارسیان با تشریح وضعیت فعلی شرکت های بیمه در خصوص طراحی نرم افزار یکپارچه عملیات بیمه گری core insurance عنوان کرد: متأسفانه درخصوص سیستم های یکپارچه یا core insurance سوءبرداشت های زیادی وجود دارد. در حالت ایده آل، سیستم جامع بیمه گری باید همه فرآیندها از بازاریابی، ارتباط با مشتری، دریافت پیشنهاد بیمه نامه، صدور بیمه نامه، خدمات پس از فروش و اعلام، کارشناسی و پرداخت خسارت رابه طور کاملاً متمرکز و یکپارچه مدیریت نماید و از طرف دیگر ارتباطات برون سازمانی را نیز به طور سیستمی برقرار کند. به عنوان مثال استعلام هایی که باید از نهادهایی مثل بیمه مرکزی، ناجا و ... دریافت شود در حالت ایده آل باید کاملاً مکانیزه باشد.
وی افزود: سیستم های موجود در صنعت بیمه هنوز تا وضع استانداردهای جهانی فاصله دارند.
کمندی به اقدامات شرکت بیمه پارسیان در حوزه الکترونیک اشاره کرد و به ریسک نیوز گفت: با توجه به ضرورت ارائه خدمات بیمه الکترونیک به بیمه گذاران و مشتریان، بیمه پارسیان برنامه ریزی گسترده ای را در این زمینه انجام داده است و درحال حاضر خدمات الکترونیک متنوعی را به مشتریان عرضه می کند. به طوریکه مشتریان با مراجعه به وبگاه شرکت می توانند استعلام حق بیمه در رشته های مختلف نظیر عمر و سرمایهگذاری، شخص ثالث، بدنه و ... دریافت کنند. همچنین امکان خرید الکترونیک بیمه نامه ها در رشته های شخص ثالث، الحاقیه های مازاد تعهدات( افزایش دیه)، حوادث دفترچه ای و آتش سوزی دفترچه ای از طریق سایت شرکت فراهم است.
وی به چتر همراه پارسیان اشاره کرد وافزود: چتر همراه پارسیان برنامه ای است که کاربران می توانند با نصب آن روی گوشی ها و تبلت های اندرویدی از مجموعه ای از خدمات بیمه پارسیان نظیر مشاهده سوابق بیمه نامه، استعلام حق بیمه، پیدا کردن نزدیک ترین نمایندگی و شعبه و پرداخت حق بیمه استفاده کنند.
کمندی یادآور شد: پورتال بیمه شدگان درمان به تمامی دارندگان بیمه تکمیلی درمان پارسیان امکان می دهد تا از طریق سایت شرکت هزینه های پزشکی خود را پیگیری نمایند.
وی با اشاره به راه اندازی سیستم USSD، عنوان کرد:بیمه گذاران می توانند با شماره گیری #701* از خدمات بیمه ای نظیر استعلام مشخصات بیمه نامه و پرداخت اقساط بیمه نامه خود استفاده کنند.
وی از راه اندازی باشگاه مشتریان بیمه پارسیان خبر داد و افزود: باشگاه مشتریان بیمه پارسیان خدمت جدید دیگری است که به زودی رونمایی خواهد شد و اطلاع رسانی بیشتری در مورد آن انجام خواهد شد.
وی با تاکید بر نقش استراتژیک فناوری اطلاعات در صنعت بیمه، تهیه یک سیستم جامع که بتواند کلیه فرآیندهای بیمهگری را مدیریت کند ضروری دانست و تاکید کرد: این هدف در بیمه پارسیان پیگیری شده است و هم اکنون در حوزه های صدور بیمه نامه و فرآیندهای خسارت که هسته اصلی فرآیند بیمه ای است نسل جدید سیستم های بیمه ای طراحی و راه اندازی شده اند.
کمندی اظهار داشت: با توجه به نوع خدمات بیمه ای ذکر این نکته ضروریست که استفاده از فناوریهای نوین جهت ارائه خدمات بهتر و ایجاد تنوع و جذابیت در ارائه خدمات یکی از رسالت های فناوری اطلاعات است و در طراحی سیستم ها همواره باید انعطاف پذیری مدنظر باشد.