مالیات اشخاص حقوقی دولتی و غیردولتی افزایش می یابد

سخنگوی کمیسیون تلفیق:

مالیات اشخاص حقوقی دولتی و غیردولتی افزایش می یابد

نقدینه - سخنگوی کمیسیون تلفیق از ۲ مصوبه کمیسیون برای افزایش مالیات اشخاص حقوقی دولتی و غیردولتی در لایحه بودجه خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، محمدمهدی مفتح  در جمع خبرنگاران با اشاره به تصویب کلیات بودجه در کمیسیون اظهار داشت: با دلایلی که نمایندگان دولت آورده‌اند، 21 نفر از 35 نفر اعضای کمیسیون نظر مثبت به کلیات‌ آن دادند.
وی ادامه داد: دولت در مورد ویژگی‌ لایحه بودجه معتقد است، این لایحه بر مبنای قوانین فرادستی از جمله برنامه پنجم توسعه که خود بر مبنای سند چشم‌انداز بوده تهیه شده و همچنین شاخص‌های رشد اقتصادی و اقتصاد کلان از جمله تورم و اشتغال در آن پیش‌بینی شده است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق دومین عامل را که مسئولان دولتی از لایحه دفاع می‌کنند، سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دانست که مدعی هستند، بر مبنای آن تهیه شده است. رشد اقتصادی در اقتصاد ضرورت دارد و تحقق خواهد یافت و به همین دلیل 18 درصد رشد بودجه عمرانی پیش‌بینی شده، از دیگر ویژگی‌های لایحه درآمدهای مالیاتی بوده که 23 درصد رشد داشته و سایر درآمدها 11 درصد رشد دارد.
مفتح با اشاره به افزایش درآمدهای غیرنفتی به کل منابع عمومی تصریح کرد: نسبت مالیات به GDP (تولید ناخالص داخلی) 6.6 درصد است. همچنین تراز عملیاتی بودجه به میزان 10 درصد نسبت به بودجه 93 بهبود یافته است.
وی افزود: منابع صندوق نوآوری و شکوفایی 60 درصد رشد دارد و تخصیص بودجه عمرانی از سوی دولت طبقه‌بندی شده و طرح‌هایی که بیش از 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، پایان خواهند یافت و در مناطقی که چنین پروژه‌هایی وجود ندارد، مهمترین طرح‌های آنها در راستای توازن منطقه‌ای اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه دولت معتقد است، سال آینده 7 هزار مگاوات به ظرفیت برق کشور در لایحه بودجه اضافه خواهد شد، گفت: 1300 میلیارد تومان برای وام ارزان‌ قیمت برای سرپرستان خانوار و اشتغال آنها پیش‌بینی شده است.
به گفته مفتح مرکز پژوهش‌های مجلس نیز گزارشی در خصوص لایحه بودجه ارائه کرده و آورده است نرخ تسعیر ارز از 2650 به 2850 تومان افزایش یافته و بر اساس برنامه پنجم قرار است سالی 3 درصد به صندوق توسعه ملی اضافه شود که در مجموع 32 درصد خواهد بود، اما در لایحه 20 درصد پیش‌‌بینی شده است.
همچنین منابع بودجه از اوراق مشارکت، خزانه و صکوک قابل تأمین خواهد بود که البته تأمین منابع مالی شفاف و روشنی نیست و در حقیقت پیش‌خور کردن بودجه بوده که طی چند سال آینده باید بازپرداخت شود. سال قبل 6 هزار میلیارد تومان اوراق پیش‌بینی شده بود که امسال 11 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق یادآور شد: منابع واگذاری شرکت‌های دولتی 7.7 هزار میلیارد تومان در سال جاری بود که به 14.5 هزار میلیارد افزایش یافته، همچنین حقوق کارکنان دولت 14 درصد رشد دارد و اعتبارات عمرانی نیز 7 هزار میلیارد تومان نسبت به سال جاری رشد نشان می‌دهد. از نگاه مرکز پژوهش‌ها نقاط قوت بودجه اولویت‌بندی طرح‌های عمرانی و نیز عدم طرح‌های جدید بوده که کلاً 8 طرح دولت پیش‌بینی کرده است.
وی به فاز دوم رسیدگی بودجه اشاره کرد و گفت: در این بخش درآمدها بررسی خواهد شد و ابتدا مذاکراتی صورت گرفت که طبق مقررات لایحه تنظیم مقررات مالی دولت ایرادات شورای نگهبان در کمیسیون رفع شود و پس از تعطیلات مجلس به تصویب برسد و آنچه تصویب شد، در بودجه تکرار نمی‌شود تا حجم بودجه کاهش یابد. همچنین میزان تبصره‌ها را کاهش خواهیم داد و اکنون در بحث‌های درآمدی از مالیات شروع شده و مباحث ادامه دارد.
به گزارش فارس، مفتح به تغییرات درآمدی در کمیسیون تلفیق بودجه پرداخت و گفت: مالیات اشخاص حقوقی دولتی در لایحه 8 هزار و 230 میلیارد تومان پیش‌بینی شده که مجلس آن را به  9 هزار و 32 میلیارد تومان افزایش داده است.
همچنین مالیات اشخاص حقوقی غیردولتی در لایحه 19 هزار و 583 میلیارد تومان بود که در کمیسیون تلفیق به 20 هزار و 823 میلیارد تومان افزایش داشت.

https://naghdineh.ir/page/3005/
لینک مطلب :
چاپ print version