به گزارش پایگاه خبری نقدینه، در ۳روز کاری دومین هفته مبادلاتی مهرماه شاهد رویدادهای زیادی بودیم اما نگاهی به آمار دادوستدها نشانگر آن است که با وجود روزهای معاملاتی کمتر نسبت به هفته پیشین، در این هفته ارزش مبادلات فرابورس ۱۷درصد افزایش یافت در حالی که حجم و تعداد نوبتهای دادوستدی بیش از ۵۰درصد کاهش را تجربه کرد. بدین ترتیب شاهد جابهجایی ۸۱۸میلیون ورقه بهادار در ۹۶هزار نوبت معاملاتی بودیم که ارزش این مبادلات به ۱۳هزار و ۳۱۰میلیارد ریال رسید.
در هفتهای که پشت سر گذاشتیم بیست و هفتمین و بیست و هشتمین نشست از سلسله نشستهای خبری «یک دیدار، یک عرضه» در فرابورس برگزار شد که به تشریح ظرفیتهای شرکت لیزینگ ایران و شرق و ارائه اطلاعاتی در خصوص پذیرهنویسی سهام جدید گروه اقتصادی کرمان خودرو در بازار سوم به روش سلب حق تقدم بود.
هفته جاری خبر اختصاص چهارمین عرضه اولیه سال جاری در فرابورس به شرکت لیزینگ ایران و شرق در نماد معاملاتی «ولشرق» و انجام این عرضه در نخستین روز هفته آتی انتشار یافت.
همچنین مدیر عملیات بازار و اعضای فرابورس طی اطلاعیهای از گشایش نماد آخرین مرحله سخابها یعنی «سخاب۷» در دوشنبه آتی خبر داد. تعداد کل این اوراق که در تاریخ ۲۸اسفندماه سال ۹۵از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی انتشار یافت، ۳۵میلیون ورقه بوده و بیستوهشتم اسفندماه سال ۹۷نیز سررسید خواهد شد.
انتقال ۱۸نماد معاملاتی دیگر از «تابلو ب» بازار پایه به «تابلو پایه ج»
یکی دیگر از مهمترین رویدادهای هفته منتهی به ۱۴مهرماه، خبر انتقال ۱۸نماد معاملاتی از «تابلو ب» بازار پایه به «تابلو پایه ج» بود که قرار است معاونت عملیات و نظارت بازار فرابورس زمان توقف این نمادها و شروع مجدد معاملات در تابلو «پایه ج» را اعلام کند. گفتنی است این چهارمین مرحله از جابهجایی نمادها در بازار پایه به دلیل رعایت نکردن دستورالعمل افشای اطلاعات است.
این ۱۸نماد معاملاتی شامل نماد شرکتهای بیمه آرما، داروسازی تهران دارو، سرمایهگذاری نیروگاهی ایران، سرمایهگذاری چشمانداز توسعه شمال، سرمایهگذاری اقتصاد نو ین، سیمان لارستان، صنعتی دریایی ایران، صنایع بستهبندی ایران، فولاد کاویان، فروشگاههای زنجیرهای رفاه، کارخانجات کابل سازی تک، کارخانجات کابلسازی ایران، کشت و صنعت آبشیرین، کیوان، کارخانه فارسیت دورود، مجتمع معادن مس تکنار و شرکت نورد و لوله اهواز میشود.
به گفته معاون پذیرش و ناشران فرابورس این شرکتها در دوره مالی مورد رسیدگی سه مرتبه اطلاعات مورد نظر در «دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکتهای ثبتشده نزد سازمان» را ارائه نکردهاند و یا بیش از ۱۰۰روز در ارائه اطلاعات مورد نظر تاخیر داشتهاند.
آمار معاملات ۳روز کاری این هفته
همانگونه که اشاره شد در ۳روز کاری دومین هفته مبادلاتی مهرماه شاهد رویدادهای زیادی بودیم اما نگاهی به آمار دادوستدها نشانگر آن است که با وجود روزهای معاملاتی کمتر نسبت به هفته پیشین، در این هفته ارزش مبادلات فرابورس ۱۷درصد افزایش یافت در حالی که حجم و تعداد نوبتهای دادوستدی بیش از ۵۰درصد کاهش را تجربه کرد.
بدین ترتیب شاهد جابهجایی ۸۱۸میلیون ورقه بهادار در ۹۶هزار نوبت معاملاتی بودیم که ارزش این مبادلات به ۱۳هزار و ۳۱۰میلیارد ریال رسید.
در بازارهای اول و دوم نیز ۳۳۹میلیون سهم به ارزش ۸۲۱میلیارد ریال میان سهامداران دست به دست شد و سه تابلو معاملاتی بازار پایه نیز میزبان نقلوانتقال ۳۶۲میلیون سهم به ارزش ۵۹۰میلیارد ریال بودند.
در همین حال بازار سوم در هفته جاری میزبان جابهجایی ۹۱میلیون ورقه به ارزش ۸هزار و ۸۹۸میلیارد ریال بود که رشد بسیار چشمگیر حجم و ارزش معاملاتی را نشان میدهد که این حجم و ارزش به دلیل ادامه پذیرهنویسی سهام جدید ناشی از سلب حق تقدم در افزایش سرمایه شرکت گروه اقتصادی کرمان خودرو در نماد «کرمان خودرو» در بازار سوم بود.
معاملات این هفته در بازار ابزارهای نوین مالی نیز با صدرنشینی اوراق بدهی پایان یافت به گونهای که شاهد دست به دست شدن ۳میلیون ورقه بدهی به ارزش ۲هزار و ۴۸۱میلیارد ریال بودیم. در مجموع ۱۶میلیون ورقه در بازار ابزارهای نوین مالی مورد دادوستد قرار گرفت که ارزش ۲۵میلیارد ریالی را رقم زد.
در نهایت با نگاهی به جدول ارزش معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام به تفکیک گروههای صنعت، گروه انبوهسازی، املاک و مستغلات را در صدر این جدول میبینیم که ۲۳درصد از ارزش کل معاملات خرد را در اختیار گرفته است.