معاون وزیر جهاد کشاورزی:
صندوق بیمه کشاورزی 1200 میلیارد تومان از دولت طلب دارد
نقدینه - معاون وزیر جهاد کشاورزی در مراسم معارفه سرپرست صندوق بیمه کشاورزی از طلب ۱۲۰۰ میلیارد تومانی این صندوق از دولت برای جبران خسارت به کشاورزان خبرداد.
به گزارش پایگاه خبری نقدینه، عبدالمهدی بخشنده معاون امور برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در آیین تکریم و معارفه قائم مقام جدید صندوق بیمه کشاورزی که در محل این صندوق برگزار شد، گفت: تولید در بخش کشاورزی در شرایط سخت و پرریسک صورت میگیرد، به طوری که تغییرات اقلیمی و عرصه طبیعی موجب میشود، فعالیت در حوزه کشاورزی غیرقابل پیشبینی پرتنش و با هزینه بالا انجام میشود.
وی افزود: نگاه وزارت جهاد کشاورزی به صنعت بیمه در حوزه کشاورزی تجاری نیست، بلکه با دیدگاه حمایتی درصدد است و خسارات واردشده به تولیدکنندگان و بهرهبرداران عرصههای مختلف کشاورزی را که ناشی از حوادث طبیعی است، به طرق مختلف جبران نماید.
معاون امور برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه میزان طلب سالانه صندوق بیمه کشاورزی برای جبران خسارت وارده به کشاورزان حدود 1200 میلیارد تومان است، گفت: در سال 93 بالغ بر 150 میلیارد تومان و در سال آینده نیز مبلغ 150 میلیارد تومان اعتبار برای جبران خسارتهای واردشده به کشاورزان اعتبار درنظر گرفته شده است.
وی گفت: میزان طلب بانک کشاورزی از صندوق بیمه محصولات کشاورزی طی سالهای اخیر به بیش از 5 هزار میلیارد تومان افزایش یافته که این رقم به بدهی دولت به بانک کشاورزی تبدیل شده است.
بخشنده یادآور شد: در کشورهایی نظیر ایالات متحده آمریکا و کانادا که دارای اقتصاد آزاد هستند، نیز بیمه در بخش کشاورزی تجاری نیست و از حمایتهای جدی دولتی برخوردار است. همچنین در کشورهایی نظیر کره جنوبی، ژاپن، ترکیه و چین نیز دولت اعتبارات و کمکهای خاص به بیمه کشاورزی ارائه میکنند.
وی افزود: کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) روزانه یک میلیارد دلار و در سال حدود 400 میلیارد دلار به بیمه و کشاورزی خود کمک میکنند که این رقم گاهی بیشتر از 50 درصد از ارزش افزوده تولیدات بخش کشاورزی آنان محسوب میشود.
این مقام مسئول در ادامه یادآور شد: براساس قانون چهارم برنامه توسعه میزان کمکهای دولت به بیمه کشاورزی میبایست 35 درصد از ارزش افزوده محصولات کشاورزی را شامل میشد که طی مدت اجرای این قانون طی سالهای 85 تا 90 این کمک کمتر 15 درصد از ارزش افزوده محصولات کشاورزی بوده است.
معاون امور برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: به طور متوسط سالانه 54 درصد از خسارات به بخش کشاورزی به دلیل خشکسالی، 23 درصد به دلیل سرمازدگی و 23 درصد دیگر نیز به دلیل آفات، بیماریها، سیل و سایر عوامل طبیعی و غیرطبیعی وارد میشوند.
وی در ادامه با اشاره به سیاستهای جدید تولیدی وزارت جهاد کشاورزی به موضوع پرورش ماهی در قفس اشاره کرد و گفت: با توجه به محدودیتهای منابع آبی و با مطالعه ظرفیتها و استعدادهای سواحل کشور استفاده از این روش که بیش از 10 سال مورد غفلت واقع شده میتواند میزان تولید و پرورش انواع آبزیان را رشد مناسبی همراه کند، اما از آنجا که فعالیت در دریا همراه با مخاطرات است، لازم است صندوق بیمه در این زمینه با جدیت وارد شود و در کنار این صنعت جدید قرار گیرد.
وی گفت: وزارت جهاد کشاورزی جایگاه ویژهای برای صندوق بیمه محصولات کشاورزی دارد و باید به صورت فعال، زنده، پرنشاط و دانشبنیان در کنار بخش کشاورزی و مجموعه فعالان آن قرار گیرد.
در این مراسم که با حضور اعضای هیأت مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی و جمعی از اعضای هیأت مدیره و کارکنان صندوق بیمه محصولات کشاورزی برگزار شد، محمدابراهیم حسننژاد به عنوان قائم مقام جدید صندوق بیمه محصولات کشاورزی معرفی و از خدمات محمدحسین صفرپور طاهر قائم مقام سابق این صندوق قدردانی شد.