بانک‌مرکزی حافظ حقوق سپرده‌گذاران

نوبخت در نشست خبری مطرح کرد:

بانک‌مرکزی حافظ حقوق سپرده‌گذاران

نقدینه- سخنگوی دولت با بیان اینکه بانک‌مرکزی باید حافظ حقوق سپرده‌گذاران باشد، درباره وضعیت موسسات مالی گفت: بانک مرکزی از ابتدا وارد عمل شد و حتی از شورای عالی امنیت ملی مجوز گرفت.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، محمد باقر نوبخت امروز سه شنبه در نشستی خبری با بیان اینکه در زمینه افزایش تولید و اشتغال تا ۱۹تیرماه، ۱۷هزار و ۶۲۶میلیارد تومان تسهیلات به بنگاه های اقتصادی پرداخت شد، افزود: تا ۱۸تیر، ۵۱۳۰۱دستگاه تاکسی فرسوده از ناوگان تاکسیرانی خارج و با خودروهای جدید جایگزین شده است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه امنیت غذایی و خودکفایی در محصولات راهبردی یکی از اولویت‌های دولت است، اضافه کرد: تا ۱۸تیر ۹۶بالغ بر ۵میلیون و ۷۰۰تن گندم خریداری شده که ارزش آن ۷هزار و ۴۷۰میلیارد تومان بوده است و تا به حال ۴هزار و ۳۶۰میلیارد تومان آن پرداخت شده و ۳هزار و ۱۰۰میلیارد تومان آن در حال پرداخت است و به عبارتی بخش عمده‌ای از ارزش گندم تا به حال به کشاورزان پرداخت شده است.
نوبخت ادامه داد: پیش بینی سال گذشته برای بودجه عمرانی کشور ۳۷هزار میلیارد تومان بود که تا ۴۲هزار میلیارد هم برای آن پرداخت شد و پیش بینی بودجه طرح‌های عمرانی سال جاری ۳۷هزار و ۴۰۰میلیارد تومان است که پرداخت‌ها و تخصیص‌های آن شروع شده است؛ از این مقدار یک هزار و ۶۰۰میلیارد تومان آن نقدی است و یک هزار و ۴۴میلیارد تومان آن تا به حال بصورت نقدی به طرح‌های عمرانی پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: نوع دیگر پرداخت‌ها به طرح‌های عمرانی، پرداخت به صورت اسناد مالی از نوع اوراق مشارکت و مسکوکات است که مبلغ آن ۹هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که اسناد آن در حال آماده شدن است تا در اختیار پیمانکار قرار بگیرد.
معاون رئیس جمهوری اظهار داشت: از این مبلغ ۷هزار و ۵۰۰میلیارد تومان به طرح‌های ملی مثل راه آهن اختصاص می‌یابد و ۲۰۰۰میلیارد آن هم در اختیار طرح‌های استانی قرار می‌گیرد.
۳۰موضوع بخشی و ۱۴ موضوع فرابخشی در برنامه ششم
سخنگوی دولت اعلام کرد: در مورد قانون برنامه ششم دولت ۳۰موضوع بخشی و ۱۴موضوع فرابخشی را برای پنج سال آینده تعیین کرده است.
محمدباقر نوبخت افزود: برای رسیدن به رشد ۸درصدی و ایجاد ۹۵۰هزار فرصت شغلی سالانه به ۷۷۰هزار میلیارد تومان یعنی دو برابر سرمایه‌گذاری سالهای گذشته (۳۰۰هزار میلیارد تومان) در سال سرمایه‌گذاری نیاز است.
وی اظهارداشت: مجلس هم اعلام کرده که از این میزان معادل ۶۵میلیارد دلار آن باید از منابع خارجی به صورت سرمایه گذاری مستقیم و مشارکت با طرفهای خارجی تامین شود، اما همین مجلس کلی هم هزینه با طرح هایی که اضافه کرده بود، ایجاد کرده است.
نوبخت گفت: ما به آن معترض بودیم و اعتراضمان را با مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان مطرح کردیم که در نهایت با اعتراض ما موافقت شد و مجلس هم تا حدودی آن را اصلاح کرد، اما با توجه به تغییراتی که مجلس اضافه کرده بود رییس جمهور برای ابلاغ قانون برنامه ششم ۵روز مهلت خواست که در نهایت رییس مجلس خود ان را ابلاغ کرد.
بودجه ۹۶بر اساس برنامه ششم طراحی شده است
سخنگوی دولت تاکید کرد: بودجه سال ۹۶دقیقا بر اساس برنامه ششم طراحی شده است حالا شما فرض کنید که دولت با برنامه ششم قهر کرده بود و یا اصلا سهل انگاری کرده بود. ما پیشنهادمان را به مجلس دادیم، اما مجلس به جای اینکه بارمان را کم کند بار بیشتری بر روی آن گذاشت.
نوبخت در سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه دو سال از برجام می گذرد آیا خود دولت رضایت دارد، گفت: انتظار افکار عمومی این است که مسئولان پیگیری برجام گزارش ارائه کنند و من هم از وزیر امور خارجه این را خواهم خواست.
وی افزود: برجام قراردادی برد - برد است و در آن باید منافع همه تامین شود و در حال حاضر هم حتی سیاست مداران اروپایی به ترامپ خوش بین نیستند و در چنین فضایی ما باید تنها به حفظ منافع خود فکر کنیم.
قرارداد توتال محرمانه نیست
سخنگوی دولت اضافه کرد: قرارداد ۵میلیارد دلاری فاز ۱۱پارس جنوبی، ورود هواپیماهای جدید و قرارداد با شرکت‌های تولید کننده خودرو مثل پژو نشان می‌دهد که دیوار تحریم فرو ریخته است و ما در حال حاظر به میزان تولید ۳۹۰۱میلیون بشکه نفت فراتر رفتیم که از ظرفیت‌های برجام است.
سخنگوی دولت با اشاره به برخی منتقدان قراردادهای نفتی گفت: قرارداد توتال برای مجلس، محرمانه نیست.
نوبخت افزود: برای امضای یک قرارداد باید فرایندی طی شود و اینگونه قراردادها باید در چارچوب هایی بسته شود که شرکت توتال همه این فرایند ها را طی کرده و برای نمایندگان مجلس هیچ چیز محرمانه نیست و حق تحقیق و تفحص را دارند.
وی اظهار داشت: پیشنهاد می‌کنم که اگر متصور هستند که اتفاق غیر قانونی رخ داده به دستگاه های نظارتی مثل قوه قضاییه، دیوان عدالت اداری، سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات، سازمان برنامه و  وزارت اطلاعات مراجعه و مستنداتشان را ارائه کنند.
نوبخت گفت: مردم هم با افرادی که در راه پیشرفت کشور مانع تراشی می‌کنند تسویه حساب می‌کنند و به موقع پاسخ اینگونه افراد را می‌دهند.
وی افزود: مجلس هم در ماه‌های گذشته به جهت کمک به دولت مصوبه های مثبت بسیاری داشته است و برخی نمایندگان کل نمایندگان نیستند و بنده به عنوان نماینده ۴دوره مجلس می گویم که باید دید که مجموع نمایندگان با این طرح ۳فوریتی چگونه مواجه می شوند.
سخنگوی دولت در مورد نظارت بر موسسات مالی و بانکها گفت: در آغاز دولت یازدهم برای اصلاح فضای پولی بانکی و نظارت بر بازارهای غیرمتشکل بانک مرکزی وارد عمل شد.
محمدباقر نوبخت افزود: بانک مرکزی در این زمینه از شورای عالی امنیت ملی هم مجوز گرفت و مستنداتی را هم به ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی ارایه کرد تا به عنوان ناظر و حافظ سپرده سپرده گذاران وارد عمل شود.
وی گفت: قبل از این بانک‌ها هر سپرده ای را که می گرفتند به صورت کامل تسهیلات می دادند اما از این به بعد بر خلاف میل بانک‌ها درصدی از سپرده ها (۱۳درصد) نزد بانک مرکزی به عنوان ذخیره باقی می ماند تا بتواند در صورت بروز مشکلات امکان مدیریت داشته باشد.

https://naghdineh.ir/page/26473/
لینک مطلب :
چاپ print version