به گزارش پایگاه خبری نقدینه، محمدرضا نعمت زاده امروز در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه تولید از مشکل ترین کارها بوده که نیازمند صبر است، گفت: بدون هماهنگی با اتحادیه های صادراتی نباید تصمیمی گرفته شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهارداشت: بعد از برجام تلاش کردیم تا کارهای مشترکی را با دنیا شروع کنیم. همچنین در بخش اکتشاف معادن نیز در یک سال و نیم گذشته از طریق تفاهم با سازمان انرژی اتمی اقدامات مشترکی را انجام می دهیم و در حال حاضر ۸۰درصد پهنه های کشور برای اکتشاف آزادسازی شده است.
وی با اشاره به اینکه برخی می گویند نباید از محیط زیست استفاده معدنی کرد، افزود: اخیرا نامه ای به رییس جمهور نوشتم که وی دستوری صادر کند که ۳۰نقطه از کشور برای انجام اکتشافات معدنی مانند طلا و مس آزادسازی شود.
نامه وزیر صنعت به رهبر معظم انقلاب
نعمت زاده همچنین از تهیه گزارشی برای مقام معظم رهبری خبرداد و گفت: این گزارش تا هفته آینده که حاوی موانع و مسائل مطرح در این حوزه خواهد بود برای ایشان جهت دریافت کمک و راهنمایی ارسال می شود.
وی در پاسخ به برخی از انتقادات مبنی بر اینکه چرا قراردادهای خودرویی با برخی از شرکت های خارجی مانند رنو در رسانه ها منتشر نمی شود، گفت: این قراردادها محرمانه است و من اصرار کردم تا سهم طرف خارجی از سرمایه گذاری بیشتر شود و حتی شرکت های خارجی می توانند در ایران تا ۱۰۰درصد نیز سرمایه گذاری کنند.
وزیر صنعت گفت: تا زمانیکه واردات انجام می دادیم مشکلی نبود ولی امروز گفته ایم که شرکت های خارجی بیایند در ایران سرمایه گذاری کنند و ما ماشین تولیدی آنها را در داخل کشور استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه به بخش خصوصی توصیه می کنم سرتان را پایین بیاندازید و کارتان را بکنید، افزود: به حرف های سیاسی و یا برخی یاوه گویی ها گوش ندهید. اگر متعهد هستید باید از جان، مال و آبروی خودمان بگذریم و نترسیم.
این عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به اینکه در پلاسکو کمتر از ۲۰واحد تولیدی داشتیم و بقیه دفاتر فروش و خرید بودند، بیان کرد: تا به امروز به ۲۱هزار و ۵۰۰واحد تولیدی بیش از ۱۵هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و برای حمایت بیشتر از صنایع کوچک و متوسط کشور، سقف تسهیلات ۱۶هزار میلیارد تومانی برداشته شد و بانکها می توانند بیش از آن نیز منابع پرداخت کنند.وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از برگزاری جلسات هفتگی با بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه خبرداد و گفت: یارانه ای به میزان ۳۰۰میلیارد تومان برای پرداخت به واحدهای تولیدی در سال جاری در نظر گرفته شده بود که تا به امروز ۵۰میلیارد تومان پرداخت شد اما دولت مشکلات مالی فراوانی دارد و هرچه که دارد جمع میکند تا بتواند در ماه یارانه نقدی بپردازد.
همچنین غلامحسین شافعی نیز در اظهاراتی با اشاره به اینکه دولت بخشنامه مناسبی در اجرای ماده ۲قانون بهبود فضای کسب و کار به تصویب رساند گفت: دولت باید اولویت های سرمایه گذاری در کشور را مشخص و برنامه حمایتی خود را اعلام کند.
رییس اتاق بازرگانی ایران اظهارداشت: در گذشته به دلیل نبود برنامه ریزی مناسب، بنگاه های متعددی در یک رشته ایجاد می شدند که توان کافی ایجاد تحرک اقتصادی را نیز نداشتند. امروز برای توسعه کشور لازم است علاوه بر استفاده از مزیت های نسبی، خلق مزیت نیز صورت گیرد.شافعی با اشاره به عدم وجود تنوع در صادرات ادامه داد: ۵۳درصد از مجموع ارزش صادراتی کشور در ۱۰ماهه اول امسال به میعانات گازی و پتروشیمی اختصاص داشت؛ بنابراین حمایت ویژه از تولید صادرات محور، امروز یک فرصت برای کشور است. منبع: ایبِنا