رییس سازمان بورس باید اندازه رییس کل بانک مرکزی اختیار داشته باشد

عسکری مارانی، فعال بازار سرمایه:

رییس سازمان بورس باید اندازه رییس کل بانک مرکزی اختیار داشته باشد

نقدینه - یک فعال بازار سرمایه گفت: اگر بخواهیم بازار سرمایه محور داشته باشیم، باید اختیارات رییس سازمان بورس در حد رئیس کل بانک مرکزی باشد.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، علیرضا عسکری مارانی  با حضور در برنامه پایش در پاسخ به این سوال مجری که رییس سازمان بورس باعث این تغییرات شده یا این تغییرات باعت تغییر رئیس سازمان شده، گفت: صالح آبادی در طول مدتی که روی کار بودند به هر حال عملکرد قابل قبولی داشتند و به عنوان مدیر در شرایطی جابه جا شدند که به راحتی رفتند. ولی مدیر جدید به تبع از شرایط بد اقتصادی، شرایط بدی خواهد داشت.

وی افزود: سهام صنعت ها وضعیت متفاوتی نسبت به هم دارند، بنابراین به دلیل اینکه سهامی که در صنعت پالایشگاهی اکنون نمادهایش بسته شده، بحث کیفی سازی پالایشگاه ها هنوز مشکلش حل نشده و سیاست های وزارت نفت نیز برای سازمان بورس مشخص نیست، نمی شود یک نسخه و توصیه کلی برای تمامی سهامداران ارائه داد. به صورت کلی چون بودجه تصویب نشده هیچ چیز معلوم نیست و اگر مثل سال گذشته باشد همه چیز بدتر می شود.

مارانی در پاسخ به این سوال مجری که با توجه به اینکه بودجه ارائه شده و جهت گیری دولت مشخص است، وضعیت بورس در ماه های آینده به چه صورت است، گفت: در اقتصاد شرایط سختی داریم و اگر کمربندها بیشتر محکم نشود، تعرفه های واردات کالا بالا نرود، اگر صادرات بی قید و شرط آزاد نشود و خیلی عوامل دیگر را دولت با سرعت انجام ندهد شرایط کشور در بنگاه داری سخت تر و به تبع آن در بورس هم با افزایش درآمدها مواجه نخواهیم شد.

وی تصریح کرد: در این شرایط نرخ سود بانکی با 22 درصد، معاف از مالیات و روز شمار بوده که این بهره وری اقتصادی برای صنعت تولید سخت یا حتی غیر ممکن است. بنابراین برای مردمی که دوست دارند ساده به مسائل نگاه کنند بازار پول ساده تر است.

مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری ملی ایران در پاسخ به این سوال مجری که بازار بورس با توجه به وضعیت فعلی دلار و طلا چگونه می شود، گفت: سرمایه داران کوچک و متوسط می توانند در این لحظه از فرصت بازار ارز و طلا استفاده کنند و بعد در پایه های بعدی به کالاهایی که به ارز و طلا وابسته اند و بعد هم به سهامی که این کالاها را دارد رو می آورند.

عسگری مارانی یادآور شد: کسانی که به بازار بورس نگاه کرده و می خواهند یک نگاه بلندمدت داشته باشند، باید از همین حالا بر دارایی‌هایی که صادرات محور هستند تمرکز کرده و بازار را از قبل پیش بینی و قابل رشد ببینند.

وی در ارتباط با درستی یا غلطی شاخص بورس گفت: شاخص بورس را اگر از سال 1369 که با 100 واحد آغاز به کار کرد بررسی کنیم معلوم می شود که در سال های اخیر دستخوش تغییرات عمده‌ای شده است.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: دارایی‌هایی که در بورس داریم مثل پتروشیمی خلیج فارس در حدود دو هزار و 400 میلیارد تومان سرمایه با قیمت یک هزار و 200 تومان است که خود این عدد حدود 10 درصد بازار است، بنابراین افت چنین سهمی باعث می شود که هر چند شاخص سایر شرکت ها خوب باشد، اما وضعیت کلی را منفی می کند.

عسگری مارانی در خصوص بسته بودن برخی نمادها در بورس گفت: پالایشی ها به خاطر بحث کیفی سازی که زمانی دست دولت بود خیلی اهمیت داده نشد. ولی زمانی که به صورت افقی و توسط مردم انجام شد سختگیری ها بالا رفته و سود پالایشگاه ها دستخوش این سختگیری ها قرار گرفت. اکنون هم که قیمت نفت افت پیدا کرده باز هم سود پالایشگاه ها کاهش پیدا کرده و این تغییرات باعث شده تا شفافیت مناسبی بر پالایشگاه ها وجود نداشته باشد و در این مدت هم سازمان بورس نماد این پالایشگاه ها را بسته است.

وی با اشاره به اینکه طبق قانون سهامداران باید اختیار خرید و فروش را داشته باشند گفت: با بستن نمادها در بورس مخالفم. چون سهامداران اگر این نمادها بسته نبود به راحتی می توانستند خرید و فروش کرده و تکلیفشان معلوم بود. همچنین حسن اصلی بورس راحت بودن سهامداران برای خرید و فروش است.

عسگری مارانی افزود : در واکنش به تعداد بالای نظرات مردم مبنی بر عدم شفافیت در بورس گفت: خوشبختانه در سال های گذشته شفافیت در بازار بورس نسبت به قبل خیلی بالا رفته و نمی شود این مسئله را کتمان کرد. البته برخی از کارشناسان شرکت های مختلف چون تخصص داشته و از وضعیت بازار آگاه هستند برخی اوقات زودتر از سایرین پیش بینی می کنند.

این کارشناس بورس در پایان گفت: اگر بخواهیم بازار سرمایه محور داشته باشیم، باید اختیارات فطانت در حد رئیس کل بانک مرکزی باشد.تا در روزهای اول مدیریتش برای کاهش ریزش های سیستماتیک این اختیارات را داشته و بتواند بازار را مدیریت کند. همچنین بر اساس خرد جمعی فعالان بازار و مردم عمل کرده و نباید فکر کند که دولتی است. متاسفانه یکی از مشکلات ما این است که مدیران بورس کاری را انجام می دهند که دولتی ها دوست دارند و نباید هرگز منافع دولتی ها را به منافع مردم ترجیح دهند.

https://naghdineh.ir/page/2200/
لینک مطلب :
چاپ print version