ملت، پاسارگاد، اقتصادنوین، انصار و مهر اقتصاد برترین شدند
بانک ها در سلامت اداری گوی سبقت را ربودند
نقدینه- با برپایی مراسم اختتامیه چهارمین دوره جایزه مدیریت سلامت اداری، از سازمان هایی که در زمینه پیشگیری از بروز مفاسد اداری در قالب نظام های مدیریت راهبردی، فرآیندی، سرمایه انسانی، فناوری و نظام های نظارتی عملکرد بهتری داشتند، تجلیل شد.
به گزارش پایگاه خبری نقدینه، دبیرخانه جایزه مدیریت سلامت اداری به منظور جلوگیری نظام مند از فرصت های بروز مفاسد اداری و قدردانی از سازمان های موفق در این حوزه از سال 89 به صورت مستقل آغاز به کار کرده و تاکنون نیز در چهار دوره برگزاری، این جایزه به بیش از 100 بنگاه اقتصادی و سازمان خدمات عمومی بزرگ کشور تعلق گرفته است.
در چهارمین دوره این جایزه، بانک ها توانستند در سلامت ادارای عملکرد مطلوبی را از خود نشان دهند به گونه ای که بانک انصار در حوزه نظام ها و ساختارهای مدیریت سلامت اداری، ملت در حوزه فناوری و سلامت اداری، پاسارگاد در حوزه راهبری و کیفیت سلامت اداری، اقتصاد نوین در حوزه راهبری و کیفیت مدیریت سلامت اداری و مهر اقتصاد، رتبه های برتر و برگزیده را به خود اختصاص دادند.
رضایت 85 درصدی مشتریان از بانک انصار
مدیرعامل بانک انصار گفت: به منظور بهبود ارائه خدمات، در دوره ای یکساله از مشتریان این بانک نظرسنجی شد؛ به طوری که 85 درصد مشتریان از عملکرد بانک انصار رضایت داشتند.
آیت الله ابراهیمی با اشاره به فعالیت های بانک انصار رد جهت کاهش فساد وهمچنین ارتقای سلامت اداری اعلام کرد: برای کاهش فساد اداری، ضرورت دارد تا هزینه ها شناسایی شود و ریسک در توسعه شرکت با به کارگیری فناوری های نوین در عرصه کسب و کار برای ماشینی کردن فرایندها مد نظر قرار بگیرد.
وی ادامه داد: بانک انصار توانست حدود دو هزار میلیارد تومان در حوزه فعالیت اقتصاد مقاومتی تسهیلات پرداخت کند و همچنین تا به امروز حدود 240 هزار فقره به صورت وام قرض الحسنه به نیازمندان بپردازد.
مدیرعامل بانک انصار با برشمردن سطوح فساد اداری، گفت: عوامل اداری، فرهنگی ،اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در بروز فساد اداری بسیار موثر هستند.
وی تاکید کرد: نبود وجود نظام تشویق و تنبیه و همچنین نبود شایسته سالاری، بی کفایتی کارکنان را درپی خواهد داشت.
ابراهیمی با مد نظر قرار دادن اعمال سیستم های نظارتی در مقابل کنترل فساد و هدایت سلامت افزود: در بانک انصار با یک نگرش سیستمی به موضوع فساد پرداختیم به طوری که هم اکنون مدل یکپارچه نظارت و کنترل طرح ریزی و اجرا شده است. البته در حوزه محیط کنترلی اقدامات وسیعی را انجام دادیم که منجر به ارتقای کیفیت کنترل داخلی و رعایت قوانین و مقررات شد.
مدیر عامل بانک انصار ادامه داد: همچنین یک دفتر فقهی در مجموعه بانک انصار تأسیس شده است که هم نظارت بر عملکرد بانک و هم بر مدیریت منابع انسانی را بر عهده دارد.
وی با تاکید بر کاهش معوقات بانک انصار به منظور ارتقای سلامت اداری اعلام کرد: با اقداماتی که در زمینه کنترل و نظارت انجام دادهایم نسبت مطالبات معوق بانک به 2.5 درصد رسیده است به طوری که هم اکنون در میان بانکهای کشور بهترین وضعیت را در نرخ مطالبات معوق داریم.
کمترین نوسان خطا برای پاسارگاد
عضو هیات عامل و معاون مطالعات پاسارگاد هم گفت: این بانک برای سومین بار است که موفق به اخذ جایزه سلامت اداری شده زیرا کمترین نوسان را در خطا داشته و معادله فساد را در مجموعه متبوع خود شناسایی کرده است.
محمدرضا حاجیان با اشاره به فعالیت های بانک پاسارگاد اعلام کرد: معادله فساد اداری، عواملی را همچون پاسخگویی، اعتماد عمومی و جایگاه بین المللی را کاهش و از سویی دیگر بد اخلاقی و ابهام در عملکرد را افزایش می دهد.
وی ادامه داد: متاسفانه بر اساس آمار سال 2013 که از سوی یک موسسه اعتبار سنج بین المللی منتشر شده است ایران در میان 175 کشور در جایگاه 144 قرار دارد و این برای یک کشور اسلامی قابل تامل به شمار می رود.
این فعال صنعت بانکداری، سند استراتژی هر بانکی را دروازه ورود فساد دانست و گفت: باید معقولات فساد اداری را شناسایی کرده و از ورود آنها به این سند جلوگیری کرد.
وی افزود: مدیریت ریسک نیز می تواند در کاهش فساد اداری نقشی پررنگ را ایفا کند ضمن این که می تواند به مدیریت عملیاتی اعتباری بازار نیز کمک کند و روزنه های فساد اداری را مسدود سازد.
هدایت متغیر راهبردی به سوی سلامت
مدیرعامل بانک مهر اقتصاد نیز گفت: برای اینکه یک بنگاه اقتصادی بتواند سلامت باشد؛ رعایت برخی متغیرها الزامی است که متغیر راهبردی از مهم ترین آنها به شمار می رود و باید آن را به سوی سلامت هدایت کرد.
غلامحسن تقی نتاج با تاکید بر قواعد و متغیرهای لازم برای بستر سازی سلامت اداری یادآور شد: در متغیر راهبردی، بنگاه اقتصادی وظیفه دارد مسوولیت بنگاه را به تمامی کارکنان خود واگذار کند و هیچ فرقی در کارمند و رییس وجود نداشته باشد. در این شرایط است که انگیزه در فشار به فساد تبدیل نخواهد شد.
نتاج با مد نظر قرار دادن کنترل فضای حاکم بر سازمان افزود: هر چه سطح مسوولیت بالا تر برود، نقش افراد نیز افزایش می یابد از این رو باید افرادی را که سالم هستند گزینش کرد تا از هدر رفت امکانات جلوگیری شود. این امکانات تنها مادی نیست بلکه در قالب هزینه انسانی نیز قرار دارد.
مدیرعامل بانک مهر اقتصاد گفت: متغیر سرمایههای انسانی در محیط کنترلی بسیار اثرگذار است و زمانی که سرمایه انسانی از ویژگیهای لازم برخوردار باشد، سازمان هم بستر سالمی خواهد داشت.
نتاج با تاکید بر اهمیت سرمایه انسانی در مدیریت سلامت انسانی و اداری یادآور شد: بانک مهر اقتصاد در سال جاری حدود 400 میلیارد تومان تسهیلات را برای اجرای طرحهای اقتصاد مقاومتی اختصاص داده است.
شفافیت لازمه مدیریت
رییس هیات مدیره بانک اقتصاد نوین نیز گفت: فعالیت بانکی ایجاب می کند تا عملکرد مدیریت با شفافیت ادغام شود و اگر چنین نباشد قطعا مردم آن بنگاه را کنار خواهند گذاشت.
بهرام فتحعلی با اشاره به عملکرد بانک اقتصاد نوین افزود: این بانک برای مشتریان خود امکاناتی را فراهم کرده است که می توانند به طور مستقیم عملکرد تمامی پرسنل اعم از مدیریت تا کارمندان را گزارش کنند.
وی ادامه داد: این بانک دایره ای به نام مبارزه با پولشویی دارد که به راحتی می شود تمامی معاملات مشکوک را گزارش کرد. در کنار این واحد، کمیته ای به نام ریسک و حسابرسی دایر شده است که نظارت بر عملکرد کارکنان را به طور کامل اعمال می کند.