روند صعودی شاخص در پی افزایش قیمت ها در بازارهای جهانی

یک کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد:

روند صعودی شاخص در پی افزایش قیمت ها در بازارهای جهانی

نقدینه-با اشاره به تاثیر قابل توجه قیمت بازارهای جهانی بر روند معاملات بازار سهام داخلی، اظهار داشت: بورس در روز جاری همانند روز گذشته با تمرکز روی گروه فولادی و فلزات اساسی همراه بود و نمادهای این گروه همچون ملی مس، فولاد مبارکه و گل گهر تاثیر قابل توجهی بر شاخص کل و ورود آن به کانال 75 هزار واحد داشتند.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، همایون دارابی، کارشناس بازار سرمایه  همچنین افزود: به دنبال رشد قیمت کامودیتی ها در بازارهای جهانی شاهد تعدیل مثبت سودآوری در شرکت های گروه فولاد و فلزات داخلی هستیم که در صورت تداوم این روند می توان شاهد رشد شاخص در روزهای آتی بود.

وی گفت توقف نمادهای تولید کننده سرب و روی در هفته جاری و همچنین چند تعدیل خوب از سوی فولاد سازانی نظیر ارفع و فولاد خوزستان وهمچنین سنگ آهنی ها توجه را به این سمت برگردانده است.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال «ملت بازار» که با توجه به ورود مجدد شاخص به کانال 75 هزار واحدی می توان به ادامه این مسیر امیدوار بود، گفت: خوشبختانه امروز شاخص با رشد 249 واحدی توانست مجددا کف 75 هزار تایی را به دست آورد و به بالای آن صعود کند.

دارابی افزود: چنانچه با بازگشایی بازارهای جهانی از امشب روند رو به رشد قیمت کالاهای اساسی و قیمت نفت ادامه داشته باشد و متغیرهای موثر بر وضعیت کلان اقتصاد جهانی با تغییر قابل ملاحظه ای مواجه نشود، پیش بینی می شود جریان مثبت فعلی در گروه فولادی و فلزات حفظ شود و تاتیر مثبت آن را تا پایان هفته بر شاخص کل شاهد باشیم.

وی با اشاره به غیبت شرکت های بزرگ و شاخص بازار سرمایه به منظور برگزاری مجمع سالانه و تاثیر این شرکت ها بر نماگر بازار با برگشت به تالار شیشه ای، اظهار داشت: نماد 14 شرکت بانکی، همچنین دو غول خودروساز و شرکت های پالایشگاهی با توقف نماد روبرو است و تا مادامی که این شرکت ها به بازار برنگردند و با توجه به ابهامات موجود در هر یک از این صنایع نمی توان پیش بینی از روند معاملات آنها ارایه کرد.

راهکارهای برگشت رونق به بورس

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه چه راهکارهایی برای بهبود وضعیت معاملات و برگشت اعتماد و رغبت به سرمایه گذاری در بورس پیشنهاد می دهید؟ گفت: در مرحله نخست بازار نیازمند سازماندهی مجدد در حوزه قوانین و مقررات به ویژه در بخش اعتباری و دامنه نوسان است. چراکه پدیده صف نشینی و صف های خرید و فروش به بازار ما آسیب جدی زده است. همچنین افزایش محرک های مثبت در بازار به ویژه از سر گیری عرضه شرکت های جدید در بازار دارای اهمیت است.

وی گفت: با توجه به نام گذاری سال جاری به نام «اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل» جا دارد تقویت تولید، مردمی سازی اقتصاد از طریق بازار سرمایه و تامین سرمایه شرکت های دانش بنیان به عنوان اصول اساسی اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گیرد و بازار در این مسیر هدایت شود.

تقویت بازار بدهی

دارابی افزود: به دنبال اصلاح قوانین، بورس تهران نیازمند توسعه ابزارهاست. از این نظر بورس تهران یک بورس کمتر توسعه یافته است که در آن ابزارهایی مانند قراردادهای آتی و اختیار معامله وجود ندارد. علاوه بر این بستر نرم افزاری بورس نیز ضعف های عمده ای دارد. با اصلاح این موارد و همچنین در صورتی که اقتصاد واقعی ما نیز از رکود خارج شود می توانیم به یک رشد پیوسته و مناسب در بازار امیدوار باشیم. در این فضا توسعه بازار بدهی و هدایت منابع بازار به سمت شرکت های بورسی در جهت کاهش هزینه تامین مالی بنگاه های عمده بورسی از اهمیت برخوردار است.

وی گفت: خوشبختانه استقبال فعالان بازار از بازار بدهی نوید دهنده ظهور یک بازار قابل توجه در این بخش از بازار سرمایه است. در بورس های عمده دنیا نیز حجم ابزار بدهی ده ها برابر حجم سهام است و از این رو هدایت مناسب این بازار می تواند ظرفیت های خوبی را پیش روی بازار سرمایه قرار دهد.

جذب سرمایه گذاران خارجی

این فعال بازار سرمایه گفت: افزایش سهم تامین مالی شرکت ها از بازار سرمایه، تنوع ابزارهای سرمایه گذاری و امنیت بالای ابزار بدهی مهمترین فاکتورهای قابل توجه بازار سرمایه است.

دارابی آخرین راهکار برای بهبود وضعیت معاملات و برگشت رونق به آن را اینگونه تشریح کرد: همچنین جذب سرمایه گذاران خارجی و توسعه حضور بلند مدت این گروه از طریق صندوق های سرمایه گذاری نیز به عنوان یک راهکار مناسب باید مدنظر قرار گیرد. در همین حال جا دارد مسوولان برای تجهیز سرمایه گذاران خرد، افزایش ابزارهای سرمایه گذار کم ریسک نظیر صندوق ها را مورد توجه قرار دهند.

https://naghdineh.ir/page/17907/
لینک مطلب :
چاپ print version