بررسی تاثیر کاهش نرخ سود بانکی بر بیمه های عمر

معصوم ضمیری

بررسی تاثیر کاهش نرخ سود بانکی بر بیمه های عمر

سپرده های بانکی اگر به عنوان رقیب فروش بیمه های عمر در نظر گرفته شود؛ به طور طبیعی کاهش نرخ سود سپرده ها می بایست موجب مراجعه بیشتر مردم برای خرید بیمه های عمر شود.

تاثیر کاهش نرخ سود سپرده های بانکی بر فروش بیمه های عمر از دو منظر مختلف قابل بررسی است:
الف–سپرده های بانکی به عنوان رقیب بیمه های عمر؛
ب- نرخ سود سپرده های بانکی به عنوان درآمد سرمایه گذاری شرکت های بیمه.
الف: سپرده های بانکی اگر به عنوان رقیب فروش بیمه های عمر در نظر گرفته شود؛ به طور طبیعی کاهش نرخ سود سپرده ها می بایست موجب مراجعه بیشتر مردم برای خرید بیمه های عمر شود. به عبارت دیگر گروهی از مردم ترجیح می دهند به جای سپرده منابع مالی خود نزد بانک ها آن را صرف خرید بیمه نامه عمرکنند. تاکید بر این نکته نیز حایز اهمیت است که سپرده های بانکی به طور معمول به صورت مبالغ عمده و به قصد استفاده از سود آن در طول دوره سپرده گذاری انجام می شود، در صورتی که با خرید بیمه نامه عمر و پرداخت های مستمرماهانه، سه ماهه، شش ماهه ... ، بیمه گذار با پرداخت های پیش بینی شده، در واقع اقدام به تشکیل سرمایه در موعد معین می کند. از این جهت مشتریان خرید بیمه نامه عمر طیف وسیعتری از جامعه را در بر می گیرند که تمایل به پس اندازهای اندک برای تشکیل سرمایه دارند. گفتنی است که بیمه نامه های عمر با پوشش های وسیع از قبیل خطر فوت، حادثه، از کار افتادگی، بیماری های خاص ... انگیزه مضاعفی برای خریدار آن علاوه بر انگیزه پس انداز ایجاد می کند.
ب: شرکت های بیمه قسمتی از منابع دریافت شده بابت بیمه های عمر را به صورت خسارت فوت، حادثه و غرامت بیماری های خاص و ... می پردازند و قسمت دیگر آن را که به اصطلاح ذخیره ریاضی نام دارد در بخش های مختلف از جمله سپرده های بانکی سرمایه گذاری می کنند. بنابراین چنانچه شرکت بیمه ای بخش عمده منابع خود را به صورت سپرده های بانکی سرمایه گذاری کند با کاهش نرخ سود سپرده های بانکی و متعاقب آن کاهش سود فنی بیمه نامه های عمر جذابیت فروش بیمه های خود را از دست می دهد، ولی چنانچه کاهش سود سپرده های بانکی موجب رونق سایر بازارهای سرمایه گذاری یا به عبارت دیگر موجب تغییرات مثبت در سایر بخش های اقتصادی شود، با توجه به آیین نامه سرمایه گذاری شرکت های بیمه، بخش قابل توجهی از منابع قابل سرمایه گذاری شرکت های بیمه از سپرده های بانکی به سایر بخش ها هدایت خواهد شد. به هر حال توان سرمایه گذاری شرکت بیمه برای دستیابی به بازده مناسب از مجموع پرتفوی سرمایه گذاری خود عامل بسیار مهمی در توسعه بیمه های عمر هر شرکت بیمه تلقی می شود. / اخبار پولی مالی

مدیرعامل بیمه پاسارگارد

https://naghdineh.ir/page/17442/
لینک مطلب :
چاپ print version