دلایل کوچ صالح آبادی به بانک توسعه صادرات

دلایل کوچ صالح آبادی به بانک توسعه صادرات

شایعات درخصوص تغییر رییس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور، امروز رنگ واقعیت به خود می گیرد و صالح آبادی که بیش از 9 سال در مسند ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار و دبیرکل سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار تهران، هدایت بورس کشور را برعهده داشت و با ایجاد زیرساخت های فنی و مقرراتی، معرفی ابزارها و نهادهای مالی مختلف، توسعه بورس ها و بازارها و گسترش فرهنگ سهامداری، توانست چهره یک مدیر جوان و موفق را از خود به نمایش بگذارد، با حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی، به سمت مدیرعامل بانک توسعه صادرات منصوب می شود تا بدین ترتیب، هم دانشگاهی قدیمی اش، یعنی محمد فطانت فرد که او نیـز یک چهره مالی و آشنا به بازار سرمایه است، سکان این بازار را از برعهده بگیرد.

کوچ صالح آبادی، از بازار سرمایه به بازار پول، شاید برای بسیاری این سؤال را ایجاد کند که اساسا چه سنخیتی بین این دو بازار که از گذشته، بازارهای رقیب و نه رفیق شمرده می شدند، وجود دارد. در عین حال، بررسی های ایرنا نشان می دهد این انتصاب وزیر اقتصاد، به چند دلیل، چندان هم بی حکمت نیست.
بررسی ها پیرامون اهداف، اساسنامه و عملکرد بانک توسعه صادرات نشان می دهد که این بانک، برخلاف بانک های تجاری، یک بانک کاملا تخصصی است که وظیفه آن، مدیریت منابع دولتی به منظور کمک به تأمین مالی بخش صادرات غیرنفتی است. از این رو، شاید بتوان گفت این بانک، در واقع یک هلدینگ مالی بزرگ است که در بخش تأمین مالی، فعالیت می کند. از همین رو است که این بانک، دارای شرکت هایی مثل کارگزاری، تأمین سرمایه، سرمایه گذاری و صرافی است. به نظر می رسد صالح آبادی، پس از 9 سال فعالیت در بازار سرمایه(که یکی از وظایف اصلی آن، تأمین مالی است) و ایجاد و یا توسعه و تقویت نهادهای مالی مختلف، مثل شرکت های تأمین سرمایه، هلدینگ ها، کارگزاری ها و...، شناخت خوبی از این حوزه داشته باشد.
بانک توسعه صادرات، در صنعت بانکداری فعالیت می کند و یکی از صنایع حاضر در بازار سرمایه نیز صنعت بانکداری است. با توجه به گزارشگری مستمر صنایع بورسی به سازمان بورس و تعامل مستمر این سازمان با صنایع، به نظر می رسد صالح آبادی پس از 9 سال فعالیت در رأس سازمان بورس، از صنایع مختلف، ازجمله صنعت بانکداری و زیر و بم های این صنعت شناخت قابل قبولی داشته باشد.
نگاهی به شرکت های پذیرفته شده در بورس ازجمله شرکت های پتروشیمی، پالایشگاهها و... نشان می دهد که بخش عمده صادرات غیرنفتی کشور، توسط همین شرکت ها انجام می شود. شناخت صالح آبادی از این شرکت ها و تعامل بلندمدت وی با این شرکت ها، می تواند علاوه بر اینکه به تجهیز منابع بانک ازسوی این شرکت ها که توان ارزآوری بسیار زیادی دارند، کمک کند، می تواند زمینه توسعه صادرات غیرنفتی از سوی شرکت های مذکور ازطریق اعطای تسهیلات را فراهم آورد.
طراحی ابزارهای تأمین مالی برای کمک به توسعه صادرات غیرنفتی، از دیگر اقداماتی است که می توان انتظار داشت با حضور صالح آبادی که شناخت مناسبی از این حوزه دارد، کلید بخورد.
حوزه بورس کالا و انرژی، از دیگر حوزه هایی است که می تواند ارتباط معناداری با موضوع صادرات غیرنفتی داشته باشد. بانک توسعه صادرات احتمالا خواهد توانست عرضه کالاهای صادراتی در بورس کالا را ازطریق ارائه تضامیـن به خریداران و فروشندگان، تسهیل کند. از این می توان انتظار داشت صالح آبادی با شناختی که از این دو حوزه دارد، بتواند ارتباط مناسبی بین این دو نهاد برقرار کند.
با نگاهی به فهرست شرکت های تابعه بانک توسعه صادرات که در سایت بانک هم قابل مشاهده است، نام مرکز مطالعات بانکداری اسلامی به چشم می خورد. نگاهی به سوابق علمی و اجرایی صالح آبادی هم نشان می دهد که یکی از محورهای موردعلاقه وی، حوزه مالی اسلامی بوده است و از همین رو، او کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار را تأسیس کرد. همچنین در فهرست آثار وی، مقالات متعدد و نیز یک عنوان کتاب در زمینه مالی اسلامی، به چشم می خورد.

منبع: ایرنا

https://naghdineh.ir/page/1728/
لینک مطلب :
چاپ print version