اگر قصد سفر به خارج از کشور را دارید مطالعه کنید
سقف مجاز خروج ارز و راه های امن انتقال آن
نقدینه-هیچگونه تفاوتی بین گردشگران و زایران عتبات عالیات، از نظر میزان خروج ارز بصورت اسکناس وجود ندارد.
به گزارش پایگاه خبری نقدینه، با توجه به افزایش مسافرت های خارجی و نیاز به دریافت ارز در روزهای پایانی سال، مراجعه به شعب ارائه کننده خدمات ارزی بانک ها و صرافی ها بیستر شده است. در حال حاضر در سه بانک ملت، سامان و ملی ارزهای مسافرتی به فروش می رسد و متقاضیان با مراجعه به شعب این بانک های مشخص شده، می توانند نسبت به ثبت نام برای دریافت میزان ارز مورد نظرخود اقدام کنند.
هر شهروند ایرانی در هنگام خروج از کشور، برای هر شهروند ایرانی دریافت ارز مسافرتی به میزان 300 دلار با ارائه مدارک و سند به صورت حواله در شعب منتخب و پرداخت در فرودگاه با نرخ فروش ارز مبادلاتی به اضافه کارمزد امکانپذیر است. لازم به ذکر است. این میزان از طریق صرافی می تواند بالغ بر 300 دلار شود و محدودیت ندارد.
در حال حاضر امکان ارسال و حواله ارزی از طریق سیستم بانکی میسر نیست و به زودی پس از برقراری ارتباط حسابی بین بانک ها این اقدام میسر خواهد شد.
همچنین مقرر شده است، که هیچگونه تفاوتی بین گردشگران و زایران عتبات عالیات، از نظر میزان خروج ارز بصورت اسکناس وجود ندارد، اما از نظر ارز مسافرتی، مبلغ 200 دلار مشخص شده است.
با توجه به اینکه در حال حاضر به صورت نسبی نرخ دلار مبادلهای حدود 2780 تومان است هزینه خرید 200 دلار حدود 556 هزار تومان و 300 دلار حدود 834 هزار تومان خواهد بود.
این درحالی است که برای خرید 300 دلار در بازار آزاد که نرخ آن حدود 3430 تومان است باید بیش از یک میلیون تومان هزینه کرد که نزدیک به 200 هزار تومان بیشتر از هزینه خرید دلار مبادلهای است.
بر اساس شواهد موجود در حال حاضر مطمئن ترین راه، برای انتقال ارز به خارج از کشور از طریق صرافی بانک های دولتی و خصوصی و صرافی بانک ملی ایران است. نکته این که کارمزد حواله به میزان 30الی 50 دلار است و نسبت به قبل کاهش نیافته است.
منبع: اخبار پولی مالی