در بازار منفی بخرید و در بازار مثبت بفروشید

توصیه جدی مدیرعامل کارگزاری بانک مسکن:

در بازار منفی بخرید و در بازار مثبت بفروشید

نقدینه- مدیرعامل کارگزاری بانک مسکن گفت:انتظار مثبت بیش از حد باعث شد که قیمت ها طی ماه گذشته بالا برود و از طرفی برخی از اشخاص حقیقی سرمایه دار با پول های سنگین در این مدت اقدام به خرید کردند که همین خریدها به ادامه روند مثبت بازار انجامید و جو هیجانی معاملات را تشدید کرد.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، محمد کفاش پنجه شاهی با بیان این نکته که سرمایه گذاری در بازار سهام نیاز به ثبات در سیاست ها و تصمیمات کلان و شفافیت در نظام اقتصادی کلان و خرد دارد و در این امر دولت و مجلس بیش از هر نهاد دیگری می توانند به بازار سرمایه برای جلب اعتماد سرمایه گذاران کمک کنند افزود:  اگر قرار باشد افت قیمت بازار سهام در دو هفته اخیر بررسی شود باید به روند یکی دو ماه گذشته برگشت.

کفاش پنجه شاهی ادامه داد برآیند بازار از نتیجه مذاکرات هسته ای مثبت بود به گونه ای که اکثر سهامداران منتظر خبر  توافقات نهایی و رشد شارپ بازار بودند و همین امر باعث شد تا بازار خبرهای مثبتی که از تمدید مذاکرات بیرون آمد را پیشخور کند.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه همیشه در دوران رونق عده ای از خرید و فروش های هیجانی دنباله روی می کنند، گفت: همزمان با ایجاد جو هیجانی عده ای هم روی یک سری از سهم های کوچک که ارزش و حجم کمی دارند و قابل کنترل هستند اقدام به خرید در قیمت های بالا انجام دادند که هم اکنون با همان شیبی که بالا رفتند با همان شیب در حال افت هستند.

پنجه شاهی تصریح کرد: انتظارات بیش از حد سهامداران از رسیدن به یک توافق عملی در مذاکرات هسته ای به هیجان منفی بازار انجامید و همین امر باعث شد که  اشخاص حقیقی به فروش و تشکیل صف های فروش و دامن زدن به جو منفی بازار روی بیاورند.

وی با بیان این نکته که هم اکنون قیمت برخی سهم ها به  قبل از دوران صعود در مهر و آبان ماه رسیده است، تصریح کرد: سهم های کوچک نسبت به P/E بالایی دارند و عده ای از سهامداران تازه وارد و کم اطلاع وارد این دسته از سهم ها در قیمت های بالا می شوند و در نتیجه در هنگام فروش با مشکل جدی مواجه می شوند.

این کارشناس بازار سرمایه برای جلوگیری از رفتارهای هیجانی گفت: سهامداران باید منطقی با موضوع خرید و فروش سهام برخورد کنند چون با این روند که در صف خرید بخرند و در صف فروش بفروشند در نهایت سودی عایدشان نمی شود و تنها راه حل برای برون رفت از این فضا این است که تحلیل بنیادی را سرلوحه معاملاتشان قرار دهند.

پنجه شاهی تصریح کرد: با در نظر گرفتن میزان سود سازی آتی شرکت و همچنین در نظر گرفتن نسبت قیمت به درآمد (P/E) و میزان سود تقسیمی مجمع اقدام به خرید کنند تا اگر سهم دچار نوسان شد حداقل بازدهی برایشان تضمین شود.

وی با اشاره به اینکه برخی سهامداران در بازار گاه سهم زیان ده را 30 درصد بیشتر از ارزش ذاتی خرید می کنند، خاطر نشان کرد:  به طور دائم توصیه می کنیم در بازار منفی بخرید و در بازار مثبت بفروشید اما متأسفانه عده ای از سرمایه گذاران در بازار که اطلاعات مناسبی از روند سرمایه گذاری در بورس ندارند، فقط به اتکای داشتن سرمایه به طور مستقیم وارد بورس می شوند و با خرید و فروش های هیجانی به بازار و سرمایه خودشان آسیب می زنند.

مدیرعامل کارگزاری بانک مسکن با تأکید بر این نکته که سهامداران تازه وارد و کسانی که فرصت تحلیل ندارند از واحدهای صندوق های سرمایه گذاری استفاده کنند، توضیح داد: مدیریت این صندوق ها در اختیار افراد با تجربه ای است که خیلی خوب می توانند پول سرمایه گذاران را مدیریت کنند.

این کارشناس بازار سرمایه به نقش موثر دولت و مجلس در ایجاد ثبات در بازار سرمایه اشاره کرد و به سنا گفت: یک سرمایه گذار وقتی می خواهد دارایی مالی بخرد باید بتواند پیش بینی نزدیک به واقعیت از درآمدها و عایدات آتی آن دارایی داشته باشد اما وقتی فضای سرمایه گذاری به سمت و سویی حرکت کند که در آن نتوان درآمد شرکت را پیش بینی کرد باعث ایجاد سردرگمی و عدم اطمینان خاطر در سرمایه گذار می شود.

 

وی تصریح کرد: دولت و مجلس قطعاً می توانند با ثبات در سیاست ها و تصمیمات و شفافیت و پرهیز از تصمیمات خلق الساعه و کوتاه مدت به ایجاد آرامش در بازار و اعتماد به سرمایه گذاران کمک شایانی کنند.

https://naghdineh.ir/page/1445/
لینک مطلب :
چاپ print version