نشست هماهنگی برقراری مجدد روابط بانکی ایران و جهان در بانک مرکزی
نقدینه-معاون ارزی بانک مرکزی با اشاره به آثار اجرایی شدن برجام گفت: برخی بانکها تا امروز به سوئیفت متصل بودند و با اجرای برجام تعداد دیگری از آنها و همچنین بانک مرکزی به این سامانه متصل می شوند.
به گزارش پایگاه خبری نقدینه، غلامعلی کامیاب در جلسهی مدیران کل بین الملل بانکها که به منظور انجام هماهنگی های لازم و اطلاع رسانی در خصوص اقدامات صورت گرفته توسط شبکه بانکی کشور برای برقراری روابط کارگزاری با بانکهای خارجی تشکیل شده بود اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم اقدامات لازم را برای احیای روابط بانکی در سطح بین المللی انجام دهیم و در بخش بازرگانی خدماتی را ارائه کنیم، بخشنامهای را امروز تهیه و ابلاغ کردیم.
کامیاب بازخورد شبکه بانکی را در اصلاح این بخشنامه مهم دانست و افزود: در این بخشنامه با توجه به توافقات صورت گرفته و نظرات کارشناسی، سقف مبلغ پرداختها از طریق روش حواله ارزی به 500 هزار یورو افزایش دادیم تا مشکلات را کاهش داده و کار برای ارباب رجوع راحت تر شود.
معاون ارزی بانک مرکزی مهمترین ویژگی این بخشنامه را امکان گشایش اعتبار اسنادی با هر نوع ارز و از هر بانک دانست و تصریح کرد: ما برای تسریع در انجام فرایند گشايش اعتبار اسنادي، افراد را ملزم به اصلاح گواهی ثبت آماری نکردیم.
وی با تاکید بر اینکه روزهای پرکاری را پیش رو خواهیم داشت عنوان کرد: با افزایش حجم درخواستها و مبادلات، تولید و واردات بالا خواهد رفت و به این ترتیب زمینه خروج از رکود و ایجاد رونق نیز تسریع میشود.
کامیاب یکی دیگر از مسائل مورد توجه دولت و بانک مرکزی را آمار عملیاتهای صورت گرفته در ارتباطات بین الملل در شبکه بانکی دانست و گفت: انتظار داریم که بانکها در پایان هر روز آمارکلی از میزان مبادلات و معاملات بانکها را که یکی از آن گشایش اعتبار اسنادی است به بانک مرکزی ارسال کنند.
معاون ارزی بانک مرکزی با مثبت ارزیابی کردن شرایط ایجاد شده اظهار داشت: ممکن است در روزهای نخست اجرای برجام، بنا به دلایلی برخی بانکهای خارجی توقفی ایجاد کنند و تفاسیر خود را داشته باشند، اما نباید کار را متوقف کرد و باید روابط را گسترش داد.