بررسی عملکرد صنعت بیمه در بازار سرمایه طی هشت ماهه سال جاری

بررسی عملکرد صنعت بیمه در بازار سرمایه طی هشت ماهه سال جاری

نقدینه-در فضایی که تمامی سرمایه گذاران مایل به خروج از بازار سرمایه کشور هستند برخی صنایع از ریسک و ابهام کمتری برخوردارند و شرایط بهتری را از منظر ریسک برای معامله گران تالار حافظ رقم زده اند که یکی از این صنایع گروه بیمه است

به گزارش پایگاه خبری نقدینه به نقل از ریسک نیوز، ،اگر چه صنعت بیمه ایران به دلیل عدم توسعه بیمه های عمر و سرمایه گذاری از یک سو و اتکا بیش از 50 درصدی به بیمه شخص ثالث به عنوان یک رشته بیمه ای پر ریسک و زیان ده با چالش های گوناگونی مواجه است که درین بین شاید عوارض تحمیلی به صنعت بیمه و مالیات بر ارزش افزوده نیز مزید بر علت شده است ؛ اما با توجه به شرایط رکود حاکم بر اقتصاد کلان و شرایط پرریسک بازار سرمایه، فعالیت های این صنعت در بورس اوراق بهادار کشور در هشت ماهه سال جاری حاکی از ریسک کم سرمایه گذاری در این صنعت است و این صنعت توانسته در فضای رکودی بازار سرمایه عملکرد کم ریسکی را از خود نشان د هد.

در فضایی که تمامی سرمایه گذاران مایل به خروج از بازار سرمایه کشور هستند برخی صنایع از ریسک و ابهام کمتری برخوردارند و شرایط بهتری را از منظر ریسک برای معامله گران تالار حافظ رقم زده اند که یکی از این صنایع گروه بیمه است.

مقایسه صنعت بیمه با برخی صنایع دیگر در بازار سرمایه

 این صنعت در مقایسه با گروه فنی مهندسی از مطالبات دولتی رنج نمی برد و همانند گروه ساختمانی ها که طی دو سال گذشته فرصت فروش املاک خود را از دست داده اند، نیز نیست چرا که می توان گفت گروه ساختمانی ها از حباب موجود در بازار مسکن رنج می برند و این صنعت وارد یک روند نزولی میان مدت شده است.

در مقایسه صنعت بیمه با گروه مخابرات می توان خاطر نشان کرد که با رفع تحریم ها و ورود سرمایه گذاران خارجی این صنعت هم ریسک های خود را دارد چرا که با ورود اپراتورهای خارجی رقابت برای داخلی ها سخت می شود که صنعت بیمه از این منظر با ریسک نسبتا کمتری مواجه است.

در مقایسه گروه سیمانی ها با گروه بیمه می توان گفت که سیمانی ها با توجه به شرایط اقتصادی کشور در وضعیت چندان مساعدی قرار ندارند و هرچند که با برداشتن تحریم ها این صنعت در وضعیت خوبی قرار خواهد گرفت اما باز هم با ریسک انبارداری و کاهش تولید و فروش محصولات روبرو خواهند بود این در حالی است که در صنعت بیمه حداقل از منظر فروش محصول بخصوص بیمه شخص ثالث که اجباری است این مشکل کمتر ایجاد خواهد شد.

بر اساس این گزارش گروه بانکی ها در طی معاملات سال جاری اغلب معاملات پرحجمی را نشان داده اند اما باید گفت که سهم های این صنعت در وضعیت خوبی به سر نمی برند و بانکی ها به علت وجود مطالبات مشکوک الوصول و همچنین کاهش قدرت نقدشوندگی سرمایه های بالقوه خود با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند ضمن این که در صورت های مالی منتشر شده توسط آن ها شاهد تعدیلات منفی بسیاری بودیم پس گروه بیمه به لحاظ ریسک ،در مقایسه با این گروه شاهد وضعیت بهتری است.

از سوی دیگر گروه پتروشیمی ها هم همچنان از افزایش نرخ خواک رنج می برند و متحمل زیان هایی شده اند به طوریکه این موضوع موجب شده تا اشتیاق سهامداران برای سرمایه گذاری در این صنعت کم شود و به دنبال آن صنعت پالایشی ها هم با افت قیمت جهانی مواجهند و نتوانسته اند معامله گران بورس را به خود جذب کنند به گونه ای که ما شاهد افت قیمت های شدید آن ها هستیم پس در مقایسه این گروه ها با گروه بیمه باز هم برگ برنده در دستان شاخص بیمه است.

گفتنی است که از دیدگاه تکنیکی شاخص این صنعت حمایت خوبی در محدوده 3100 تا 3135 دارد و این احتمال می رود که در این عدد حمایت شده و روند صعودی جدیدی را نشان دهد.

نماگرهای بیمه ای چه می گوید

موضوع مورد توجه در سهم های گروه بیمه می توان به فروش های سه ماهه سهام شرکت های فعال در این گروه اشاره کرد که نسبت به سال قبل چه عملکردی را نشان داده اند، در این راستا بیمه کوثر از این منظر بیش از بقیه سهم ها توانسته روند افزایشی را نشان دهد و بیمه ملت در جایگاه پایانی قرار دارد.

به نظر می رسد سه شرکت بزرگ آسیا، دانا و البرز با توجه به بحث تکنیکی، سهم این شرکت ها در بازه میان مدت کم ریسک است و در حال حاضر زیانی سهامداران یا خریداران فعلی این سهم ها را تهدید نمی کند.

از دیگر سهم های این گروه می توان به بیمه "ما" اشاره کرد که بسیاری از معامله گران تالار حافظ با توجه به اقدام این شرکت در جهت افزایش سرمایه سیصد درصدی ،به خرید این سهم مبادرت ورزیده اند و تقاضا را برای این سهم بالا بردند ضمن اینکه بیمه کوثر از لحاظ مدیریتی در شرایط بهتری به سر می برد و همین موضوع منجر شده تا سودآوری را برای سهامداران خود فراهم آورد.

در ادامه می توان گفت که سهم های بیمه پارسارگاد، بیمه پارسیان و بیمه میهن از نظر نموداری چندان مناسب نبوده و پر ریسک به نظر می رسند، هرچند که از لحاظ بنیادین شرایط خوبی را اعلام می کنند.

شایان ذکر است که صنعت بیمه هم مانند تمامی صنایع دیگر از تحریم ها علیه کشور رنج می برند و مطمئنا با برداشته شدن تحریم ها شرایط بهتری را خواهند داشت، چرا که با باز شدن مرزهای کشور شرکت های بیمه ای که قبلا با ایران کار کرده اند بار دیگر به کشور بازمی گردند و باعث می شوند تا از این طریق به اقتصاد کشور کمک شود.

با ورود شرکت های بیمه ای خارجی به کشور و ارائه محصولات جدید شرکت های موجود در این صنعت را به رقابت وادار می کنند و این می تواند موجبات رونق این صنعت را فراهم آورد و از این منظر هم به روند رونقی بازار سرمایه کمک کنند.

در واقع می توان گفت که یکی از راه های پویاتر شدن این صنعت در کشور این است که برخی از ریسک های این صنعت به شرکت های بیمه گر خارجی واگذار شود چرا که بسیاری از شرکت های گروه بیمه از طریق خود بیمه گری اقدام به خوداتکایی می کردند و بخاطر این امر زیان زیادی را متحمل می شدند.

اگرچه صنعت بیمه در مقایسه با سایر صنایع در شرایط حاضر بازارسرمایه کم ریسک به نظر می رسداما به دلیل شرایط حاکم بر صنعت بیمه از یک سو و شرایط موجود در اقتصاد کلان و اثر گذاری بر بازار سرمایه از سوی دیگر ، صنعت بیمه نیز سهامداران خود را در سال جاری خوشحال نکرده است.

https://naghdineh.ir/page/12438/
لینک مطلب :
چاپ print version