معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی؛
افزایش اختیارات مدیران بانکی استانها در دستور کار بانک مرکزی
به گزارش پایگاه خبری نقدینه ، محمدرضا فرزین؛ رئیس کل بانک مرکزی به تازگی در سیودومین همایش سیاستهای پولی و ارزی از اقدام جدید بانک مرکزی در بررسی و رصد توزیع اعتبارات منطقهای خبر داد.
رئیس کل بانک مرکزی با ارائه آمار و ارقام شاخصهای طراحی شده برای بررسی وضعیت توزیع تسهیلات شبکه بانکی در کشور دو انتقاد مطرح شده درباره شبکه بانکی در توزیع اعتبارات را مطرح کرد. اول اینکه بخش عمدهای از منابع به سمت بنگاههای بزرگ میرود و دوم اینکه در سهم استانها از تسهیلات عدالت رعایت نمیشود و در ادامه راهبرد بانک مرکزی برای رفع این مشکلات را بیان کرد.
به گفته فرزین؛ اقدام اول بانک مرکزی بررسی نسبت تسهیلات به سپرده در هر استان و مدیریت آن و دومین اقدام نیز افزایش اختیارات مدیران بانکها در استانها برای پرداخت تسهیلات کلان است.
رئیس کل بانک مرکزی در این باره اظهار کرد: بخشی از مشکلات شکل گرفته در توزیع اعتبارات منطقهای به دلیل نداشتن اختیارات لازم در شعب بانکی برخی استانها برای پرداخت تسهیلات کلان است که منجر میشود بنگاههای بزرگ اقتصادی مجبور شوند که تسهیلات خود را از شهرهای بزرگتر و به ویژه تهران درخواست کنند.
در همین باره، محمد شیریجیان؛ معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی در گفتوگو با خبرنگار ایبنا اظهار کرد: رویکرد دولت چهاردهم توسعه اختیار استانها است و رئیس جمهور نیز بر این موضوع تاکید زیادی داشتند. یکی از الزامات توسعه سرمایهگذاری در استانها این است که مسئولان استانی از اختیارات لازم برای شناسایی فرصتهای سرمایهگذاری، طراحی ابزارهای تامین مالی و حمایت از سرمایهگذاری در آن سطح برخوردار باشند.
وی با اشاره به اینکه بالای ۹۰ درصد بار تامین مالی کشور بر دوش بانکهاست، گفت: بانکها در زمینه تامین مالی نقش کلیدی بالایی دارند، اما لازمه اینکه این نقش بتواند به صورت موثر در استانها اجرا و محقق شود، این است که مدیران استانی بانکها و روسای ادارات امور شعب در سطح استان اختیار لازم را برای حمایت از طرحها و پروژههای زیرساختی و استراتژیک استان داشته باشند تا بتوانند به صورت مستقیم ورود پیدا کنند. در این صورت مصوبات در ارکان اعتباری سریعتر صادر میشود و تامین مالی نیز به سرعت انجام میشود.
شیریجیان ادامه داد: به هر حال با توجه به شرایط کنونی و نوساناتی که در اقتصاد وجود دارد، بسیار مهم است که یک طرح به موقع تامین مالی شود، چراکه به مراتب هزینه تمام شده طرح کمتر و فرآیند تامین مالی تسهیلتر میشود. در واقع طرح زودتر به تولید و بازدهی میرسد تا بتواند کمک کند که ارزش افزوده اقتصاد افزایش پیدا کند و متعاقب آن زنجیرههای ارزش در استان تکمیل شود.
وی در پایان تاکید کرد: در این راستا رویکرد اصلی بانک مرکزی هم این است که بتوانیم به صورت حداکثری و البته مدیریت شده، اختیارات مدیران بانکها در سطح استانها را توسعه دهیم. بانک مرکزی این رویکرد کلی را به مدیران عامل و اعضای هیات مدیره بانکها توصیه می کند که بتوانند به صورت کنترل شده و در چارچوب فرآیندها و مقرراتی که تعریف شده، حداکثر اختیارات را به استانها بدهند.