نقش روابط عمومی‌ها در میزان نزدیکی بین بیمه گران و بیمه گذاراران را چگونه ارزیابی می کنید؟

کیفیت ارتباطات در صنعت رقابتی بیمه نقش بسیار مهمی ایفا می کند. لذا روابط عمومی یک شرکت بیمه در ایجاد و حفظ ارتباطات میان بیمه گران و بیمه گذاران بازوی مقتدر و توانای آن شرکت محسوب می شود. شرکت های بیمه برای حفظ جایگاه خود هم باید محصولات جدید و خلاقانه ارایه دهند و هم سیستم مناسبی برای خدمات مشتریان و تعامل با آنها ایجاد نمایند. از این رو نقش ارتباطات و روابط عمومی در صنعت بیمه بسیار کارساز است. روابط عمومی باید ارتباط نزدیک با رسانه ها داشته باشد و بتواند محصول شرکت را به نحو مطلوب معرفی کند. از طریق این ارتباط نزدیک با رسانه ها نقاط ضعف و قوت را سریعا به مدیرعامل منعکس کند.

در حال حاضر روابط عمومی‌ها بیشتر کار اطلاع رسانی و خبر انجام می دهند و خبرهایی که مربوط به شرکت است را کم و بیش اطلاع رسانی می‌کنند ولی نکته‌ای که وجود دارد این است که وقتی روابط عمومی می‌خواهد به رسانه اطلاع رسانی کند به گونه‌ای باید باشد که انگار طرف مقابل هیچ اطلاعاتی نسبت به آن محصول ندارد و نسبت به آن بیگانه است. یعنی اطلاعاتی که روابط عمومی دارد را باید به جزئیات و تحلیل به گونه ای منعکس کند که بتواند ماحصل رویدادهای شرکت  را منعکس کند. در حالی که این اتفاق در روابط عمومی شرکت های بیمه به درستی صورت نمی گیرد و مخاطب تنها اخباری که مربوط به یک رویداد خاص است را دریافت می کند در نتیجه ماحصل آن زحماتی که کشیده شده و اقداماتی که انجام شده، به خوبی منعکس نمی‌شود. به همین دلیل تولید در صنعت بیمه فاصله معناداری نسبت به تولید درسایر صنایع دارد.

نکته دیگراینکه بنابر آمار ارایه شده، گردش مالی حوزه اطلاع رسانی، حدود۳۴۰ همت در سال پیش بوده، این درحالی ست که  گردش مالی صنعت بیمه، معادل ۵۰۰ همت بوده واین بدان معناست که بیمه که چندین برابر حوزه اطلاع رسانی کارایی دارد، جای رشد بیشتری داشته و باید بیشتر به آن پرداخت و این بیانگر آن است که خلا اطلاع رسانی ست که باید بررسی شود. این، وظیفه روابط عمومی های بیمه است‌ که به عنوان پل ارتباطی میان صنعت بیمه و واحدهای اطلاع رسانی قرار بگیرند و با بیان به موقع رویدادها و حتی مشکلات  در شفافیت اطلاع رسانی و تنویر افکار عمومی به شرکت خود کمک کنند که برنامه ریزی و رویکرد سازنده و رو به جلو داشته باشد. این چنین روابط عمومی از دید من روابط عمومی موفقی خواهد بود که هم نقاط قوت وضعف شرکت را به گونه‌ای بیان کند که مدیریت ارشد بتواند از آن فضا به نوعی استفاده کند و حتی تهدید ها را به فرصت تبدیل نماید.

 

با توجه به سیاست بیمه مرکزی مبنی بر افزایش رضایت بیمه گذاران، به نظر شما چه راهکارهایی برای این موضوع برای روابط عمومی ها می توان درنظر گرفت؟

دربحث رضایت بیمه گذاران روابط عمومی‌ها می توانند پاشنه آشیل باشند بین آن اتفاقاتی که به صورت روزمره می‌افتدو بین آدم‌هایی که زیان ده و یا زیان دیده هستند

روابط عمومی یک شرکت بیمه با رعایت تمام اصول ارتباطات می بایست در ایجاد آرامش و ارائه مطلوب خدمات به بیمه گذار و مراجعین به شرکت ، در حفظ و ارتقای برند شرکت بیمه خود مؤثر باشد

روابط عمومی همچنین با مهارتهای ارتباط انسانی و شناخت رسانه ، باعث می شود که رضایتمندی بیمه گذاران به حداکثر برسد و حتی برای شرکت‌هایی که از کمبود نقدینگی رنج می‌برند و خسارت‌ها را با تاخیر پرداخت می کنند، این رضایت‌ مندی می تواند کمک کننده باشد.

روابط عمومی یک شرکت بیمه با شفافیت در اطلاع رسانی در حقیقت می تواند تمام مراجعین را به سمت خدمت مورد نظر هدایت کند و این روند موجب رضایتمندی مشتری می شود.

روابط عمومی معمولا به پوشش منفی، واکنش نشان می دهد. صنعت بیمه به طور کلی هر روزه با تعداد زیادی از اخبار و تبلیغات منفی مواجه است وروابط عمومی موظف است با این موارد که ممکن است هیچ ارتباطی هم با صنعت شان نداشته باشد هشیارانه و صادقانه برخورد نمایند. علاوه بر آن، روابط عمومی قادر است برای معرفی صنعت بیمه، برنامه های آموزشی بسیار موثر رسانه ای را برای رسانه های تخصصی بیمه طراحی و اجرا کند. این امر به فرهنگ سازی و عمومی سازی صنعت بیمه در کشور نیز کمک می کند.

در سال سرمایه گذاری برای تولید چه راهکارهای اقتصادی را برای تقویت فرهنگ در جهت افزایش میزان بهره مندی مردم از مزایای بیمه ای پیشنهاد می کنید؟

به این منظور، روابط عمومی ها می بایست در قدم نخست، به بررسی برنامه های بیمه مرکزی و شناخت نقش نهاد بالادستی برای سرمایه‌گذاری در تولید بپردازند و سپس همسو با سیاست های بیمه مرکزی اقدامات ارتباطی و اطلاع رسانی خود را برنامه ریزی کنند.

نیاز سنجی، شناسایی سرمایه گذاری ها برای تولید خدمات و استفاده از فضاهای مختلف برای بهره برداری بهینه در تولید خدمات بیمه ای برای مردم همگی بخشی از وظایف روابط عمومی هاست.

روابط عمومی برای ترویج کسب و کار بیمه می تواند طیف وسیعی از خدمات را ارائه دهد. توسعه پیام های کلیدی مستلزم شناسایی مخاطبانی است که شرکت بیمه می خواهد به وسیله آن به اهدافش برسد. همچنین در حوزه تحقیقات بازار، روابط عمومی می تواند نقش آفرینی کند. روابط عمومی به کمک تیم بازاریابی و ارتباطات می تواند با انجام نظرسنجی های عمیق، گزارش های مربوط به مشتریان، رقبا، بازارها یا موضوعات دیگر را ارائه دهد.

روابط عمومی یک شرکت بیمه می تواند این امکان را برای صنعت بیمه فراهم کرده تا با مشتریان خود با سهولت ارتباط برقرار کنند و پل ارتباطی صدها میلیون نفری باشند که صنعت بیمه نماینده آنها محسوب می شود.

در حوزه ارتباطات عمومی، روابط عمومی می تواند ارتباط با رسانه ها را گسترش دهد. همچنین می تواند به ایجاد یک تصویر مثبت کمک کند تا شرکت بتواند به اهداف مالی خود برسد. بعلاوه همانند هر صنعت دیگر، شرکت های بیمه باید نتایج مالی خود را در زمان خاص مشخص کنند. نقش روابط عمومی در اینجا این است که اطلاعات لازم را در اختیار خبرنگاران و تحلیلگران قرار دهد. ارائه گزارش های مالی و رسیدگی و پاسخ به سوالات مخاطبان در همین حیطه قرار دارد و از اهمیت زیادی برخوردار است.

شرکت های بیمه می توانند با برگزاری نمایشگاه های تجاری، محصولات و خدمات شان را به مردم معرفی کنند و حتی به فروش برسانند. علاوه بر این، شرکت های بیمه می توانند سمینارهایی برگزار کنند و مردم را به شنیدن مزایای محصولات و خدمات خود دعوت کنند. همچنین شرکت های بیمه توانایی این را دارند با اهدای جوایز بورس تحصیلی که بخشی از مسئولیت اجتماعی است، تصویر مطلوبی از خود ایجاد نمایند.

حمایت مالی یک عنصر مهم دیگر روابط عمومی در صنعت بیمه است. شرکت های بیمه می توانند در ایجاد حسن نیت و تصویر مثبت از ابزار حمایت مالی استفاده کنند.

کمک به راه اندازی یک محصول جدید که با عمومی سازی شروع می شود، تغییر نگرش منفی مردم و ایجاد علاقه نسبت به برخی از محصولات بیمه بویژه در مناطقی با ضریب نفوذ پایین بیمه، نفوذ در گروههای هدف خاص که به فروش و خوشنامی بیشتر شرکت کمک می کند، گسترش و افزایش محبوبیت و شهرت شرکت و ارایه محصولات کیفی و خلاقانه به شکلی که این احساس را به مشتریان منتقل کند که شرکت هم قابل اعتماد و هم قادر به تأمین نیازهای آنها در اسرع وقت است و بالاخره ایجاد نظام مدیریت خدمات و رابطه با مشتریان از وظایف اصلی روابط عمومی یک شرکت بیمه است.

چه فرصت ها و چالش هایی بین رسانه و اهالی صنعت بیمه وجود دارد؟ تاثیر و تاثر تکنولوژی و پیشرفت های آن مانند هوش مصنوعی بر کارکردهای روابط عمومی در سازمان چگونه باید باشد؟

در حال حاضر در فضاسازی‌هایی که در خصوص استارتاپ‌ها انجام می شود  یک اشتباه ساختاری وجود دارد و این اشتباه این است که باید ساختارهای شبکه فروش و انجمن صنفی مجزا باشند و هر کدام ساختار خودشان را داشته باشند و این ساختار آنچنان قوی و منسجم و چارچوب مند باشد که هر حوزه ای که وارد صنعت بیمه می شود با وجود این ساختارهای منسجم در مسیر برنامه ها و سیاست های صنعت بیمه قرار بگیرد. امروز با وجود هوش مصنوعی و فضای تازه ای که در همه عرصه ها ایجاد شده است، صنعت بیمه باید خود را برای آینده مهیا کند. امروز بسیاری از خدمات در صنعت بیمه تحت الشعاع هوش مصنوعی و فناوری های روز قرار گرفته است. خدمات بیمه در آینده بسیار نزدیک دیگر به صورتی که امروز ارایه می شود ، نخواهد بود . در چند سال آینده فروش ها و نمایندگی ها که امروزه به صورت سنتی و تکی انجام می شود در آینده خواسته یا ناخواسته از شکل سنتی خارج شده و سبک ها و شیوه های خدمات رسانی آنها تغییر خواهد کرد در چنین شرایطی که هوش مصنوعی و فناوری های جدید جایگزین بسیاری از خدمات و زیرساخت ها می شوند روابط عمومی به عنوان مرجعی آگاه با اطلاع رسانی دقیق و آگاهانه و هوشمندانه می تواند این مرحله گذر از سنتی به ساختار هوش مصنوعی را برای شرکت بیمه راحتتر کند .

از سوی دیگر ما مدیران ارشد شرکت های بیمه نیز وظایفی داریم .مدیران باید با ارتقای افزایش استانداردهای کیفی روابط عمومی به  آنها کمک کنند .تقویت نقش روابط عمومی ها به عنوان یک مشاور استراتژیک در تصمیم‌گیری‌های کلان وظیفه مدیران ارشد شرکت هاست.

در دنیای پیچیده و در حال تحول امروزی، روابط عمومی به عنوان ابزاری کلیدی برای ایجاد ارتباطات مؤثر، انتقال اطلاعات و شکل‌دهی به افکار عمومی شناخته می‌شود.

روابط عمومی در زمینه تعاملات بین‌المللی و زمینه جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی  نیز از نقش مهمی برخوردار است. اینکه یک تصویر مثبت از صنعت بیمه در جامعه جهانی، ایجاد شود تا سرمایه گذار خارجی با اعتماد به سرمایه گذاری در صنعت بیمه کشور فکرکند؛ وظیفه روابط عمومی یک شرکت بیمه است اما این توانایی و اقتدار را مدیران ارشد شرکت های بیمه می بایست برای روابط عمومی خود ایجاد کنند. در این صورت است که روابط عمومی‌ها می‌تواند از طریق رسانه‌های بین‌المللی و شرکت در رویدادهای جهانی، به بهبود چهره صنعت بیمه  کمک کرده و زمینه جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی را فراهم کنند.