برنامه‌های مهم بانک مرکزی برای حمایت از «سرمایه‌گذاری برای تولید»

فرزین در همایش سیاست‌های پولی و ارزی تشریح کرد:

برنامه‌های مهم بانک مرکزی برای حمایت از «سرمایه‌گذاری برای تولید»

نقدینه - فرزین گفت: ما در فضای عدم قطعیت و نااطمینانی اقداماتی را انجام داده‌ایم تا بتوانیم تاب‌آوری و پایداری را در اقتصاد برقرار کنیم.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه ،  مراسم افتتاحیه سی‌و‌دومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی با موضوع «اعتلای حکمرانی پولی و بانکی با نگاهی به اسناد بالادستی»، صبح امروز در مرکز همایش‌های بانک مرکزی برگزار شد.

محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی در ابتدای این مراسم اظهار کرد: این همایش نقش بسیار مهمی در تولید ایده، فکر و برنامه برای بانک مرکزی و نظام بانکی دارد. در سال‌های اخیر کارگاه‌های آموزشی و تخصصی که به جریان برگزاری همایش اضافه شده در افزایش دانش تخصصی پولی و بانکی بسیار اثرگذار بوده است.

رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: سی‌دومین سال همایش تفاوت‌های اساسی با سال‌های گذشته دارد. با تعداد زیادی از قوانین جدید مواجه هستیم که تغییرات بسیاری را در حوزه پول و بانک و وظایف بانک مرکزی ایجاد می‌کند.

وی افزود: در همایش امسال اولین سالی است که قانون بانک مرکزی را بررسی خواهیم کرد. قانون برنامه هفتم که تکالیف بسیاری را بر عهده بانک مرکزی و بانک‌ها می‌گذارد نیز سال گذشته ابلاغ شده است. از سوی دیگر در یکسال اخیر اتفاقات بسیاری در حوزه سیاسی و اقتصادی افتاده که اثر بسیاری بر شبکه بانکی داشته است.

فرزین بیان کرد: گرچه همواره بخش عمده‌ای از تصمیم‌گیری‌ها در اقتصاد ایران در فضای نااطمینانی بوده، اما در سال‌های اخیر اتفاقات بسیاری نیز در سطح جهانی افتاده که کار را برای بانک مرکزی سخت‌تر کرده است.

رئیس‌کل بانک مرکزی عنوان کرد: در سال گذشته تکانه‌های سیاسی مختلف بسیار رخ داد که می‌توانست در طول یک دهه اتفاق بیافتد، اما در یک سال اتفاق افتاد. ما در فضای عدم قطعیت و نااطمینانی تصمیم‌گیری می‌کنیم و اقدامات مختلفی را انجام داده‌ایم تا بتوانیم تاب‌آوری و پایداری را در اقتصاد کشور برقرار کنیم.

وی خاطر نشان کرد: گروهی در بخش پولی و بانکی فکر می‌کنند که مقررات مانع است و جلوی سودآوری را می‌گیرد، اما این تفکر اشتباه است. قوانین و مقررات به ویژه در شرایط مواجهه و تکانه‌های سیاسی بستر رشد را فراهم می‌کند. قوانین و مقررات به ویژه در شرایط نااطمینانی یک نعمت است که به حفظ ثبات مالی کمک می‌کند. ثبات مالی یک نعمت است و باید از آن حفاظت کنیم.

فرزین گفت: قانون جدید بانک مرکزی که آغاز اجرای آن در سال گذشته و همزمان با اتفاقات سیاسی مختلف و تغییراتی در ریاست جمهوری بود، از سه بخش اصلی اهداف، کارکرد‌ها و ساختار تشکیل شده است.

رئیس‌کل بانک مرکزی تصریح کرد: در اهداف رشد و کمک به عدالت اجتماعی به عنوان یک هدف برای بانک مرکزی در قانون جدید آمده است. در زمینه کارکرد حیطه نظارتی بانک مرکزی به ویژه در حوزه‌های غیربانکی افزایش یافته است. اگر به مواد دقت کنیم، یک وظیفه توسعه‌ای بر عهده بانک مرکزی گذاشته شده است. در حوزه ساختار‌ها نیز تغییر شورای پول و اعتبار به هیات عالی بانک مرکزی را داریم.

وی افزود: امروزه یک دادگاه ویژه برای فعالیت‌های بانکی و پولی در قانون داریم. در گذشته و قانون قبلی نبود، این موضوع در گذشته موجب می‌شد که در بسیار از پرونده‌های پولی و بانکی با مشکل مواجه شویم. با اجرای قوانین جدید بانکداری مرکزی در سال‌های آتی تغییرات مهمی خواهیم داشت.

فرزین ادامه داد: البته در قانون جدید بانک مرکزی برخی از مواردی که نقص است باید در قانون جدید بانکداری رفع شود که برای آن نیز برنامه‌هایی داریم.

 
https://naghdineh.ir/page/121523/
لینک مطلب :
چاپ print version