سیاست پولی و ارزی سیاست یک‌طرفه نیست

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی:

سیاست پولی و ارزی سیاست یک‌طرفه نیست

نقدینه - سیاست‌های پولی و ارزی سیاست‌های یک طرفه نیستند، بلکه هماهنگی تمامی سیاست‌های اقتصادی با آن الزامی است.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه ،  نشست خبری سی‌و‌دومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی صبح امروز در پژوهشکده پولی و بانکی برگزار شد.

کورش پرویزیان؛ رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در رابطه با برگزاری این همایش اظهار کرد: سی‌و‌دومین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی در ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه و روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری در ساختمان عباس آباد برگزار می‌شود.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی عنوان کرد: در چهار ماه گذشته هشت پیش‌نشست برای این همایش برگزار شد. این نشست‌ها در ارتباط با موضوعات هشت‌گانه این همایش در خصوص اعتلای حکمرانی پولی و بانکی با نگاهی به اسناد بالادستی بود. در این نشست‌ها اساتید و صاحبنظران خبره نظرات خود را درباره محور‌های این همایش اظهار کردند که نتایج و خروجی آن در سایت پژوهشکده پولی و بانکی بارگزاری شده است.

ارزیابی قانون جدید بانک مرکزی در اولین سال اجرا

پرویزیان اظهار داشت: امسال متناسب با سی‌و‌دومین همایش سیاست‌های پولی و ارزی که با نگاهی به اسناد بالادستی است به قوانینی که اخیرا ابلاغ شده توجه داریم. یکی از موضوعات مورد توجه این است قانون جدید بانک مرکزی از خرداد ۱۴۰۳ ابلاغ شده و اولین سالی است که قانون بانک مرکزی اجرا می‌شود، در نظر داریم در این همایش اجرای قانون جدید بانک مرکزی ارزیابی شود.

وی افزود: همچنین در اولین سال برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت نیز قرار داریم که محور‌های این همایش به ارزیابی مفاد برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت نیز می‌پردازد.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی تصریح کرد: قانون تامین مالی تولید نیز اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳ ابلاغ شد و در اولین سال اجرای این قانون هستیم و با توجه به این موضوع در همایش به اجرای قانون تامین مالی تولید و اثرات آن بر سیاست‌های پولی می‌پردازیم.

پرویزیان گفت: تشکیل مرکز مبادله ارز و طلای ایران و بازار ارز تجاری نیز فرصت مناسبی است تا عملکرد آنها را در این همایش بررسی کنیم.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی عنوان کرد: غیر از هشت پیش‌نشست ۱۰ نشست و ۱۱ کارگاه در حین برگزاری این همایش پیش‌بینی شده است که نشست‌ها در دو سالن اصلی و کارگاه‌ها در سالن‌های جنبی بزگزار می‌شود.

وی افزود: با توجه به اینکه شعار سال سرمایه‌گذاری برای تولید در نظر گرفته شده است، در این همایش به اثر سیاست‌های پولی و ارزی در تامین مالی تولید و کمک به سرمایه‌گذاری در تولید نیز خواهیم پرداخت.

این کارشناس پولی و بانکی گفت: جایگاه نظارت فقهی نیز که در قانون بانک مرکزی تغییر کرده است که برخی محور‌های این همایش به این مسئله می‌پردازد.

وی خاطر نشان کرد: در همایش امسال مدیران و کارشناسان تخصصی بانک مرکزی حضور فعال دارند و از اساتید، خبرگان بانکی و دانشگاهیان نیز دعوت به عمل آمده است.

پرویزیان بیان کرد: امسال در مجموع از سوی نخبگان دانشگاهی، اساتید و متخصصان حوزه پولی و ارزی ۱۶۵ مقاله دریافت کرده‌ایم که نتایج و آثار خودشان را به دبیرخانه ارسال کرده‌اند. از این ۱۶۵رمقاله ۲۷ مقاله پذیرفته شده است که ۱۸ مورد در طول همایش ارائه خواهد شد و ستیر مقالات در کتاب همایش چاپ می‌شود.

این کارشناس پولی و بانکی تصریح کرد: سخنرانان کلیدی این دوره رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، سرپرست وزارت اقتصاد و امور دارایی و محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند.

وی افزود: رئیس کل بانک مرکزی در این همایش در خصوص سیاست‌های پولی و ارزی بانک مرکزی ارائه‌ای خواهند داشت.

برای داشتن یک اقتصاد با دوام باید سیاست پولی موثر را بکار بگیریم 

پرویزیان عنوان کرد: سیاست پولی یکی از عناصر مهم اثرگذار بر اقتصاد کلان کشور‌ها است که در مناسبات بین‌المللی و رقابت‌پذیری کشور‌ها بسیار مهم است. اصلاحات و تغییرات ابزار‌های مربوط به سیاست‌های پولی و ارزی برای صاحبان کسب‌کار بسیار حائز اهمیت است. بر همین اساس این همایش سالانه به طور ویژه به سیاست‌های پولی و ارزی می‌پردازد.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی ادامه داد: سیاست تثبیت در سه سال گذشته از سوی بانک مرکزی اجرا و تداوم آن نیز ذکر شده است. رئیس کل بانک مرکزی به تازگی اعلام کردند که سیاست بانک مرکزی تداوم سیاست تثبیت اقتصادی است.

پرویزیان گفت: امیدوار هستیم که این همایش بتواند اصلاحات لازم را در رویکرد‌ها و سیاست‌های پولی و ارزی در جهت بهبود ایجاد کند. سیاست‌های پولی و ارزی سیاست‌های یک طرفه نیستند، بلکه هماهنگی تمامی سیاست‌های اقتصادی با آن از جمله سیاست‌های بودجه‌ای، تجاری و قانون‌گذاری نیز الزامی است.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی اضافه کرد: برای داشتن یک اقتصاد با دوام و پایدار باید سیاست پولی موثر و مناسبی را بکار بگیریم و کمک کنیم که این ابزار در تمام حوزه‌ها عملکرد مناسبی داشته باشد.

وی افزود: در این همایش سایر ارگان‌ها از جمله وزارت اقتصاد و امور دارایی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و سایر ارگان‌ها با بانک مرکزی همکاری داشته‌اند. بطور مثال هفته گذشته در ارتباط با سیاست‌های پولی و ارزی در وزارت اقتصاد و امور دارایی پیش‌نشستی را داشتیم که به کارکرد بهتر سیاست‌های پولی کمک می‌کند.

https://naghdineh.ir/page/121391/
لینک مطلب :
چاپ print version