دو ریسک مهم بازار را تهدید می کنند

یک کارشناس بازار سرمایه:

دو ریسک مهم بازار را تهدید می کنند

نقدینه-با توجه به شرایط موجود در اقتصاد کشور و حاکم بر بازار سرمایه به نظر می‌رسد شرکت‌های بورسی در فصل زمستان تغییر چندانی را در عملکرد خود شاهد نباشند.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، با توجه به شرایط موجود در اقتصاد کشور و حاکم بر بازار سرمایه به نظر می‌رسد شرکت‌های بورسی در فصل زمستان تغییر چندانی را در عملکرد خود شاهد نباشند.

در این باره حمیدرضا صفری، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با "پایگاه خبری عصر مالی "با اشاره به اینکه از مدت‌ها پیش بورس تهران در انتظار زمستان بوده است، بیان کرد: با توجه به موعد اجرایی شدن برجام در اواخر سال، بازار سرمایه از مدت‌ها قبل در انتظار آماده‌سازی مقدمات آن بوده اما به دلیل آنکه آثار رفع تحریم‌ها زمانبر است، نمی‌توان به زودی آن را در بازار مشاهده کرد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه دولت نیز در انتظار چگونگی اجرایی شدن برجام است، بیان کرد: تا زمانی‌که مکانیزم رفع تحریم‌ها مشخص نشود و همچنین قوه مجریه نتواند در مورد چگونگی ورود نقدینگی به کشور، میزان فروش نفت با توجه به رفع تحریم‌ها و همچنین تعیین قیمت آن و نرخ خوراک پتروشیمی‌ها اطمینان حاصل کند، نمی‌توان انتظار داشت که بازار سرمایه از رشدی برخوردار شود.

صفری اجرایی شدن برجام در فصل زمستان را زمینه ساز بهبود بورس در سال 95 دانست و گفت: از آنجایی که برداشته شدن تحریم‌ها موجب خواهد شد تا شرکت‌های بورسی آینده بهتری را برای خود متصور شوند، در نتیجه ممکن است تاحدودی بنگاه‌های اقتصادی در ماه‌های پایانی سال تحت تاثیر پیش‌بینی درآمد سال 95 خود قرار گیرند.

کارشناس کارگزاری آگاه به ریسک‌های موجود در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر  ریسک کاهش قیمت‌های جهانی مواد اولیه و همچنین بالا بودن نرخ سود بانکی در کشور به عنوان بزرگترین موانع رونق بازار سرمایه در کشور به شمار می‌آیند که هنوز برطرف نشده‌اند و به نظر می‌رسد تا پایان سال نیز ادامه داشته باشند.

صفری با اشاره به اینکه براساس گفته‌های مسئولان نرخ تورم در ماه‌های آینده تک رقمی می‌شود، اظهار کرد: نیاز است شرایطی فراهم شود تا نرخ سود بانکی با توجه به روند کاهشی نرخ تورم کم شود زیرا در چنین حالتی نرخ سود بانکی 20درصدی توجیهی نخواهد داشت. البته دولت نیز در حالی بر کاهش نرخ سود بانکی تاکید دارد که به نظر می‌رسد برای دستیابی به نتیجه مطلوب ابتدا باید توان اعتباردهی بانک‌ها افزایش یابد تا در چنین شرایطی بتوانند پاسخگوی نیاز بخش‌های اقتصادی کشور در تامین منابع باشند.  

وی در ادامه بیان کرد: با توجه به رکود حاکم بر اقتصاد کشور و جهان نمی‌توان انتظار رشد چندانی در بازار سرمایه را در سه ماه پایان سال داشت مگر آنکه انتظاراتی از رشد اقتصاد جهانی و همچنین افزایش میزان مصرف مواد اولیه به وجود آید.

وی در پاسخ به این سوال که در سال 95 کدام صنایع بورسی پیش‌رو خواهند بود، بیان کرد: در حال حاضر برخی از بنگاه‌های اقتصادی در نتیجه تحریم‌های بین‌المللی آسیب زیادی دیده‌اند که در صورت اجرایی شدن برجام بیشترین رشد را تجربه می‌کنند که از آن جمله می‌توان به صنعت بانکداری و حمل‌ونقل در بورس اشاره کرد. اما گروه دیگر از کاهش قیمت‌های جهانی رنج می‌برند که برای رشد به محرکی غیر از رفع تحریم‌ها نیاز دارند.

https://naghdineh.ir/page/12012/
لینک مطلب :
چاپ print version