دو گروه از معامله گران با تعطیلی دیروز بورس ها زیان کردند

دو گروه از معامله گران با تعطیلی دیروز بورس ها زیان کردند

نقدینه - کارشناس بازارسرمایه اعلام کرد اولین تعطیلی دیروز بورس ها به دلیل برودت هوا، منجر به زیان دو گروه از معامله گران شد.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه ، محمد خبری‌‌‌‌‌‌زاد با اشاره به تعطیلی‌‌‌‌‌‌های مکرر سال جاری به دلیل سرما و صرفه‌جویی در مصرف انرژی و تعطیلی دیروز و از معدود دفعات بورس های ایران به دنیای اقتصاد، اعلام کرد: طی سال بارها کل کشور از جمله بانک‌ها به دلیل سرما و با هدف صرفه‌جویی در مصرف انرژی تعطیل شدند اما بازار سرمایه به دلیل فعالیت شعب کشیک بانک‌ها، تعطیل نشد. 

تعطیلی شعب اصلی بانک‌ها مشکلات فراوانی در تسویه معاملات و نقل و انتقالات پول نهادهای مالی ایجاد کرد و هر چند شعب کشیک بانک‌ها به ظاهر باز بودند اما در عمل خدمات لازم به نهادهای مالی ارائه نمی‌‌‌‌‌‌شد و این موضوع باعث ایجاد اختلال در فرآیندهای مالی ‌شد.

نهادهای مالی حدود ۲۰‌ هزار کارمند دارند و اگر صرفه‌جویی در انرژی یا آلودگی هوا مطرح باشد این کارمندان تفاوتی با سایرین ندارند و نیاز است که آنها هم تعطیل شوند. در دفعات قبل این اتفاق نمی‌‌‌‌‌‌افتاد و با وجود حضور کارمندان در محل کار، فرآیندهای عملیاتی با مشکل مواجه می‌شد ولی بازار سرمایه دیروز برای اولین‌بار تعطیل شد و در این میان دو گروه به این تعطیلی اعتراض کردند.

گروه اول، معامله‌گران حوزه معاملات آپشن بودند. این افراد باید در روزهای تعطیل، اقدام به بستن قراردادها می‌کردند و تعطیلی بازار باعث شد تا متضرر شوند. این موضوع می‌تواند منجر به زیان‌های هنگفتی برای این گروه شود.

گروه دوم، فعالان و معامله‌گران حوزه بورس‌کالا بودند. در این حوزه نیز تسویه‌‌‌‌‌‌ها باید به‌موقع انجام شود و در صورت تأخیر، جریمه‌‌‌‌‌‌هایی اعمال می‌شود. چه شعب کشیک بانک‌ها باز باشد و چه تعطیل، این دسته با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند. زیرا برای تسویه نیاز به خدمات کامل بانکی دارند. دیروز که نهادهای مالی بسته‌ بودند، اوضاع بدتر شد و احتمالا این گروه نیز متحمل زیان‌های زیادی شدند.

راه‌‌‌‌‌‌حل این است که برای هر دو گروه، زمان تسویه یا زمان معاملات حوزه آپشن افزایش یابد. به‌عنوان مثال اگر قراردادها تا ۲۱ بهمن بوده با توجه به دو روز تعطیلی تا ۲۵ بهمن تمدید شود. همچنین مدت زمان تسویه در بورس‌کالا افزایش یابد تا ضرر و زیانی به مردم وارد نشود. این زیان‌ها قهری بوده و نه عمدی. بنابراین باید توسط قانون‌گذار مورد‌توجه قرار گیرد و مشکل رفع شود.

https://naghdineh.ir/page/117918/
لینک مطلب :
چاپ print version