کشاورزی قراردادی مبتنی بر پلتفرم «پالیز» بانک کشاورزی

کشاورزی قراردادی مبتنی بر پلتفرم «پالیز» بانک کشاورزی

نقدینه - پلتفرم «پالیز» بانک کشاورزی ابزاری جدید در اکوسیستم بانکداری دیجیتال است که هدف اصلی از طراحی و اجرای آن؛ تسهیل و بهبود فرآیند کشاورزی، کاهش واسطه‌گری و دلالی در زنجیره محصولات کشاورزی و کمک به تولیدکنندگان برای تامین به موقع نیازهای مالی خود از طریق ابزارهای نوین بانکی است.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه ، «کشاورزی قراردادی مبتنی بر پلتفرم (پالیز) و تضمین تعهدات کشاورزی قراردادی در دو بخش مجریان دولتی و خصوصی» یکی از اقدامات مهم بانک کشاورزی است که در جشنواره شهید رجایی به عنوان اقدام برجسته بانک‌ها در سال ۱۴۰۳ (ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۲) شناخته و معرفی شد. پلتفرم «پالیز» در زمینه ارائه خدمات بانکداری دیجیتال و بهبود تجربه مشتریان به‌ویژه در بخش کشاورزی توانسته به کشاورزان در زنجیره‌های مختلف این امکان را دهد که بدون استفاده از قراردادهای سلف که عموما توسط دلالان استفاده می‌شود نیازهای نقدینگی خود را در فصل کاشت؛ داشت و برداشت تامین کنند.

کشاورزی قراردادی مبتنی بر پلتفرم یک مدل نوآورانه جدید در صنعت کشاورزی است که با استفاده از فناوری و پلتفرم‌های دیجیتال، کشاورزان را به تولیدکنندگان و خریداران متصل می‌کند. در این مدل، کشاورزان با عقد قراردادهای مشخص و شفاف با شرکت‌ها یا نهادهای دیگر، محصولات خود را تولید کرده و در ازای آن، از قیمت‌های تضمین شده و پشتیبانی‌های مختلف بهره‌مند می‌شوند. پلتفرم مدیریت زنجیره تامین «پالیز» به همین منظور طراحی و ارائه شده تا امکان ایجاد ارتباط مستقیم بین کشاورزان، تامین‌کنندگان و خریداران محصولات کشاورزی را فراهم کند.

پلتفرم «پالیز» همچنین کمک می‌کند تا فرآیندهای کشاورزی به‌طور دقیق‌تر و کارآمدتر از گذشته انجام شوند، زیرا با استفاده از داده‌ها و فناوری‌های نوین، کشاورزان می‌توانند تصمیمات بهتری در مورد انتخاب محصولات و شیوه‌های کشت بگیرند.

ویژگی‌های مهم پلتفرم «پالیز»

پلتفرم «پالیز» بانک کشاورزی به عنوان یک ابزار مالی و مدیریتی به کشاورزان و شرکت‌های بخش کشاورزی این امکان را می‌دهد که در قالب قراردادهای مشخص، محصولات خود را به فروش برسانند یا از منابع مالی لازم برای رشد و توسعه استفاده کنند. برخی از ویژگی‌های مهم این پلتفرم عبارتند از:

دسترسی به اعتبار و تسهیلات مالی: پالیز بانک کشاورزی به کشاورزان این امکان را می‌دهد که با ارائه قراردادهای مشخص، از تسهیلات و وام‌های کوتاه‌مدت یا بلندمدت برای خرید تجهیزات، کود، بذر و سایر نیازهای تولید استفاده کنند.

برقراری ارتباط بین کشاورزان و شرکت‌های بزرگ: این پلتفرم به عنوان یک واسط میان کشاورزان و خریداران عمده (شرکت‌های فرآوری، توزیع‌کنندگان و صادرکنندگان) عمل کرده و شرایطی را فراهم می‌آورد که کشاورزان بتوانند محصولات خود را با قیمت بهتر و در شرایط مشخص به فروش برسانند.

مدیریت ریسک: از آنجا که کشاورزی قراردادی به کشاورزان کمک می‌کند که با خریداران مشخص قرارداد ببندند، ریسک‌های ناشی از نوسانات بازار، تغییرات قیمت و عدم فروش محصولات کاهش می‌یابد.

آموزش و مشاوره: پلتفرم پالیز همچنین ممکن است خدمات مشاوره‌ای و آموزشی به کشاورزان ارائه دهد تا آن‌ها بتوانند از بهترین روش‌های کشت و تولید بهره‌مند شوند و در نتیجه کیفیت محصولات خود را افزایش دهند.

در مجموع، این پلتفرم می‌تواند با فراهم کردن ابزارهای مالی، تجاری و مشاوره‌ای، به کشاورزان کمک کند که به صورت بهینه‌تری محصولات خود را تولید و به بازار عرضه کنند.

«پالیز» بانک کشاورزی در زمینه حمایت از کشاورزی قراردادی در دو بخش دولتی و خصوصی ارائه می‌شود. این طرح به منظور تضمین تعهدات طرفین قراردادهای کشاورزی، به ویژه در تولید محصولات کشاورزی، طراحی شده است. در این پلتفرم، بانک کشاورزی با توجه به ریسک‌های موجود در بازار کشاورزی، تعهدات مربوط به تحویل محصول و پرداخت‌ها را تضمین می‌کند تا هم کشاورزان و هم خریداران محصولات بتوانند با اطمینان بیشتر وارد این قراردادها شوند.

در بخش دولتی، این طرح می‌تواند شامل برنامه‌های حمایتی از سوی دولت برای بهبود وضعیت کشاورزی و رفع مشکلات مالی و اقتصادی کشاورزان باشد. در بخش خصوصی نیز بانک کشاورزی به‌عنوان یک واسطه مالی می‌تواند از طریق ارائه تسهیلات و ضمانت‌ها به کشاورزان و خریداران بخش خصوصی کمک کند تا از مزایای قراردادهای کشاورزی بهره‌برداری کنند. این نوع از تضمین‌ها می‌تواند باعث افزایش اعتماد و امنیت در بازارهای کشاورزی شود و تولیدکنندگان را ترغیب به ورود به قراردادهای بلندمدت نماید.

مزایای استفاده از پلتفرم پالیز

مدیریت قراردادها: کشاورزان می‌توانند قراردادهای خود را به راحتی ثبت و پیگیری کنند و به این ترتیب، از سوءتفاهم‌ها و مشکلات احتمالی جلوگیری کنند.

دسترسی به منابع مالی: بانک کشاورزی از این پلتفرم برای ارائه تسهیلات مالی به کشاورزان استفاده می‌کند تا آنها بتوانند به راحتی به منابع مالی دسترسی پیدا کنند.

حفظ حقوق کشاورزان: این پلتفرم به کشاورزان این امکان را می‌دهد که از شرایط قرارداد خود مطمئن شوند و در صورت نیاز از مشاوره‌های حقوقی و مالی بهره‌مند شوند.

ارتباط با بازارها: با استفاده از پلتفرم، کشاورزان می‌توانند به بازارهای جدید دسترسی پیدا کرده و محصولات خود را به صورت بهینه و با قیمت‌های منصفانه به فروش برسانند.

این مدل به کشاورزی قراردادی کمک می‌کند تا به سمت حرفه‌ای‌تر شدن و بهبود بهره‌وری حرکت کند، در حالی که ارتباطات قوی‌تری بین تمام ذینفعان برقرار می‌شود.

https://naghdineh.ir/page/117415/
لینک مطلب :
چاپ print version