شرایط صدور قرار تأمین در دعاوی مربوط به حوادث رانندگی مشخص شد

طبق مصوبات امروز مجلس:

شرایط صدور قرار تأمین در دعاوی مربوط به حوادث رانندگی مشخص شد

نقدینه-مراجع قانونی مکلف به ابلاغ رأی صادره دادگاه به شرکت بیمه مربوطه یا صندوق تأمین خسارت های بدنی در جریان حوادث رانندگی شدند.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه 2 آذرماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی لایحه بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه با ماده 51 این لایحه با 115 رأی موافق، 27 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 203 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

ماده 51 این لایحه می گوید: کلیه مراجع قانونی رسیدگی به دعاوی مرتبط با حوادث رانندگی از قبیل دادسرا و  دادگاه‌های رسیدگی کننده به دعاوی ناشی از حوادث موضوع این قانون مکلفند صندوق یا شرکت بیمه مربوط به دعاوی ناشی از حوادث موضوع این قانون مکلفند صندوق یا شرکت بیمه مربوط را در مواردی که صندوق یا شرکت بیمه، طرف دعوی نباشند از طرح دعوی علیه مسبب حادثه مطلع نموده، زمان تشکیل جلسات دادگاه را رسماً به آنان اطلاع دهند. همچنین دادگاه مکلف است پس از صدور رأی، نسخه ای از رأی صادر شده را به آنها ابلاغ نماید. در این موارد، بیمه گر یا صندوق می توانند با رعایت مقررات قانون آیین دادرسی مدنی نسبت به خسارات بدنی و مالی در دعوی وارد شده یا پس از صدور رأی قطعی مطابق مقررات آیین دادرسی مدنی اعتراض ثالث کنند.

همچنین تبصره 1 این ماده می گوید: اعتراض ثالث شرکت بیمه یا صندوق مانع از اجرای حکم نیست.

در تبصره 2 نیز آمده است: عدم اعلام مراتب طرح دعاوی مرتبط با حوادث رانندگی موضوع این قانون حسب مورد به بیمه گر مربوط یا صندوق یا عدم ابلاغ رأی به آنها مستوجب مجازات انتظامی درجه سه موضوع ماده 13 قانون نظارت بر رفتار قضات است.

شرایط صدور قرار تأمین در دعاوی مربوط به حوادث رانندگی از سوی دادگاه مشخص شد

نمایندگان مردم در خانه ملت، مراجع قضایی را مکلف کردند که در دعاوی مربوط به حوادث رانندگی، در صورت وجود بیمه نامه معتبر و مکفی و احراز اصالت آن، صرفاً متناسب با جنبه عمومی جرم برای راننده مسبب حادثه قرار تأمین صادر کنند.

 نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه، 2 آذرماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی لایحه بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه با ماده 50 این لایحه با 104 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 202 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

براساس ماده 50  این لایحه مراجع قضایی مکلفند در دعاوی مربوط به حوادث رانندگی، در صورت وجود بیمه نامه معتبر و مکفی و احراز اصالت آن، صرفاً متناسب با جنبه عمومی جرم برای راننده مسبب حادثه قرار تأمین صادر کنند.

در تبصره این لایحه نیز آمده است که عدم اجرای این ماده مستوجب مجازات انتظامی درجه سه موضوع ماده 13 قانون نظارت بر رفتار قضات مصوب 17/7/1390 برای متخلف است. بیمه مرکزی مکلف است با رعایت مفاد ماده 57 این قانون اطلاعات مربوط به بیمه نامه و بیمه گذاران را به نحوی در اختیار قوه قضائیه قرار دهد که امکان دسترسی مراجع قضایی برای بررسی اصالت بیمه نامه وجود داشته باشد.

https://naghdineh.ir/page/11639/
لینک مطلب :
چاپ print version