بررسی گزارش تامین سرمایه لوتوس پارسیان از عملکرد صندوقهای طلا
کارنامه هفتگی رینگ طلایی بازار سرمایه
نقدینه - تازهترین گزارش تحلیلی لوتوس پارسیان نشان میدهد: خالص ارزش دارایی صندوقهای طلا در پایان هفته گذشته حدود ۷۳/۲ همت بوده است که نسبت به هفته قبل از آن، ۴ درصد کاهش نشان میدهد.
به گزارش پایگاه خبری نقدینه ، تامین سرمایه لوتوس پارسیان در یک گزارش تحلیلی ابعاد مختلف اثرگذار بر بازار صندوقهای طلای فعال در بورس را مورد بررسی قرار داد.
انس طلای جهانی
طبق این گزارش، در هفته منتهی به ۱۴۰۳/۰۸/۲۳، قیمت هر انس طلا در محدوده ۲,۷۰۷ – ۲,۵۷۴ دلار معامله شد که با کاهش ۳/۲ درصدی به قیمت ۲,۵۷۴ دلار رسید. در نشست ابتدای هفته فدرال رزرو آمریکا، نرخ بهره با کاهش ۰/۲۵ درصدی به ۴/۷۵ درصد رسید که به افزایش قیمت انس طلا تا ۲،۷۰۷ دلار منجر شد، در ادامه قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی، با تقویت شاخص دلار و کاهش تنشها روند نزولی در پیش گرفت.
پیشبینی هفتگی انس طلا
در این هفته، ۱۲ تحلیلگر وال استریت در نظرسنجی هفتگی کیتکو شرکت کردند. سه نفر از کارشناسان، معادل ۲۵ درصد از آنان، انتظار دارند که قیمت طلا در هفته جاری بدون تغییر باقی بماند و سه نفر ، معادل ۲۵ درصد، پیشبینی افزایش قیمت را دارند. شش نفر از کارشناسان معادل ۵۰ درصد نیز انتظار کاهش قیمت طلا را دارند.
این گزارش حاکی است: ۱۸۱ نفر در نظرسنجی آنلاین کیتکو شرکت کردهاند که ۷۸ نفر از سرمایهگذاران، معادل ۴۳ درصد انان، انتظار دارند که قیمت طلا در هفته آینده صعودی باشد و ۷۱ نفر دیگر، معادل ۳۹ درصد آنان، منتظر کاهش قیمت طلا هستند و ۳۲ نفر باقیمانده، معادل ۱۸ درصد، معتقدند که قیمتها بدون تغییر باقی میماند.
روند قیمت دلار آزاد
در این هفته دلار آزاد در محدوده ۶۹,۸۰۰- ۶۷,۰۰۰ تومان معامله شد و با کاهش ۲/۱ درصدی به قیمت ۶۸،۳۵۰ تومان رسید. فروکش کردن هیجانات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و کاهش تنشهای نظامی در خاورمیانه به کاهش قیمت دلار منجر شد.
روند قیمت سکه امامی
در این هفته قیمت سکه امامی در محدوده ۵۲,۳۴۱,۰۵۰- ۴۷,۳۳۱,۸۱۰ تومان معامله شد که به دلیل مداخله بانک مرکزی و برآیند منفی بازده دلار آزاد و انس جهانی با کاهش قیمت ۴/۶ درصدی همراه بود. در این هفته میانگین صرف معاملاتی (درصد اختلاف قیمت ذاتی و قیمت بازار) ۱۶ درصد بوده است که نسبت به هفته گذشته ۱۷/۷ درصد کاهش یافته است.
روند قیمت شمش طلا با عیار ۹۹۵ - بورس کالای ایران
در این هفته قیمت هر گرم شمش طلا در محدوده ۶,۱۹۹,۶۵۵-۵,۷۲۵,۳۶۴ تومان معامله شد و به دلیل برآیند منفی بازده دلار آزاد و انس جهانی با کاهش ۵/۴ درصدی طی این هفته به قیمت ۵,۸۶۶,۲۵۷ تومان رسید.
میانگین ارزش معاملات روزانه در هفته گذشته ۲۰۹ میلیارد تومان بودهکه نسبت به هفته قبل از آن ۸/۳ درصد افزایش داشته است.
معاملات شمش طلا – مرکز مبادله ارز و طلای ایران
تاکنون ۶۷ حراج حضوری شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شده که در مجموع این حراجها ۱۱ تن و ۹۹۹ کیلوگرم به ارزش ۵۵/۵ هزار میلیارد تومان معامله شده است.
در این هفته دو حراج شمش طلا با حجمی معادل ۲۱۸ کیلوگرم به ارزش ۱,۲۷۱ میلیارد تومان برگزار شد.
معاملات انواع سکه طلا – مرکز مبادله ارز و طلای ایران
تاکنون ۳۴ حراج سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شده که در مجموع ۴۶۸ هزار و ۳۸۶ قطعه از انواع سکه طلا به متقاضیان تخصیص داده شده است.
در این هفته تعداد تقاضا برای انواع سکه ۵۷،۰۹۸ قطعه بوده که در مجموع ۳۲،۳۲۵ قطعه به متقاضیان تخصیص داده شده است. سکه تمام (طرح امامی) بیشترین مازاد تقاضا را در حراجهای این هفته داشت.
معاملات انواع ربع سکه– مرکز مبادله ارز و طلای ایران
در این هفته سه حراج سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شد. در طول هفته هفته گذشته ربع سکههای ضرب سال ۱۴۰۳ در مرکز مبادله عرضه شد. تعداد تقاضا برای ربع سکه ۳۷،۶۹۹ قطعه بود و در مجموع ۲۴،۵۳۹ قطعه به متقاضیان تخصیص داده شد. مازاد تقاضای ربع سکه در حراجهای این هفته ۳۵ درصد بود.
معاملات نیم سکه طلا – مرکز مبادله ارز و طلای ایران
در این هفته سه حراج سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شد. تعداد تقاضا برای نیم سکه ۴،۴۸۷ قطعه بود و در مجموع ۱،۹۰۹ قطعه به متقاضیان تخصیص داده شد. مازاد تقاضای نیم سکه در حراجهای این هفته ۵۷ درصد بود.
معاملات سکه امامی – مرکز مبادله ارز و طلای ایران
در این هفته سه حراج سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شد. تعداد تقاضا برای سکه امامی ۱۴،۹۱۲ قطعه بود که در مجموع ۵،۸۷۷ قطعه به متقاضیان تخصیص داده شد. مازاد تقاضای سکه امامی در حراجهای این هفته ۶۱ درصد بود.
تامین ارز نیمایی – بانک مرکزی
بانک مرکزی از ابتدای سال تا ۲۳ آبان ۱۴۰۳، در مجموع ۴۳ میلیارد و ۹۵۱ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است. صنایعی که عمدتا این حجم ارز برای آنها تامین شده است، شامل صنایع حمل و نقل و خودرو، تجهیزات برق، معدنی، ماشین آلات و تجهیزات تولید و منسوجات و پوشاک است. سهم ارز نیمایی برای این بخش ۲۳ میلیارد و ۹۸۹ میلیون دلار بوده و ۹ میلیارد و ۶۲۰ میلیون دلار ارز واردات در برابر صادرات دریافت کردهاند. واردات کالاهای اساسی و دارو نیز ۹ میلیارد و ۳۹۷ میلیون دلار ارز را به خود اختصاص داده است؛ ۷ میلیارد و ۳۹۲ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه های روغنی و نهاده های دامی و ۲ میلیارد و ۵ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد. بانک مرکزی همچنین ۹۴۵ میلیون دلار برای پاسخ به نیازهای خدماتی تامین کرده است.
سهم صندوقهای طلا از بازار
در نمودار زیر سهم از بازار صندوقهای طلا در تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۳ ارائه شده است.
خالص ارزش دارایی صندوقهای طلا
خالص ارزش دارایی صندوقهای طلا در تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۳ حدود ۷۳/۲ همت بوده است که نسبت به هفته قبل از آن ۴ درصد کاهش یافته است.
نقدشوندگی صندوقهای طلا
در نمودار زیر میانگین ارزش معاملات روزانه صندوقهای طلا در هفته منتهی به ۱۴۰۳/۰۸/۲۳ ارائه شده است. در این هفته به طور میانگین ارزش معاملات روزانه صندوقهای طلا حدود ۱,۹۴۴ میلیارد تومان بوده که نسبت به هفته گذشته ۶ درصد کاهش داشته است. میانگین ارزش معاملات روزانه برای عیار و طلا به ترتیب ۷۶۵ و ۴۲۳ میلیارد تومان بوده است. (اعداد- میلیارد تومان)
حباب صندوقهای طلا
در جدول زیر میانگین حباب قیمتی (درصد اختلاف آخرین قیمت از NAV ابطال) صندوقهای طلا در هفته منتهی به ۱۴۰۳/۰۸/۲۳ ارائه شده است. کمترین و بیشترین حباب قیمتی به ترتیب مربوط به تابش و گنج بوده است.