پیام الیاسکردی بیان کرد:
نقشآفرینی صندوقهای طلا در مدیریت هیجان و نوسان بازار
به گزارش پایگاه خبری نقدینه ، پیام الیاسکردی، ضمن بیان مطلب بالا در خصوص نقش و کارکرد صندوقهای طلا به مدار اقتصادی گفت: بسیاری از تحلیلگران جهانی طلا پیشبینی میکردند که به ویژه پس از دوران کرونا، طلا روندی صعودی را پشت سر بگذارد. مطابق همین تحلیلها، اونس هم اکنون در سقف قیمتی خود قرار دارد و مدتی است که به دلیل مسایلی همچون انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، روند اقتصاد جهانی و همچنین انتظارات تحلیلگران بازار مبنی بر کاهش نرخبهره فدرال رزرو و تنشهای بینالمللی، بازار طلا مورد توجه سرمایهگذاران جهانی قرار گرفته است.
این کارشناس بازارهای مالی با اشاره به اینکه تحلیلگران معتقدند اگر بازارهایی مانند کریپتو یا رمز ارز وجود نداشت، احتمالا قیمت طلای جهانی بسیار بالاتر از ارقام فعلی بود، ابراز داشت: در حقیقت این بازارها به عنوان رقیبی برای بازار طلا به شمار میروند و همین عامل موجب شده تا روند صعودی طلا، کندتر پیش رود.
او با اشاره به اینکه در چنین شرایطی نقش صندوقهای طلا برای کنترل هیجان و تکانههای غیر منطقی بازار پررنگتر میشود، گفت: در حال حاضر ارزش صندوقهای طلا در بازارسرمایه کشور از 67 همت عبور کرده است. خالص ارزش دارایی صندوقهای طلا در تاریخ ۲۵ مهر ۱۴۰۳ حدود ۶۷،۲ همت بود که نسبت به هفته پیش از آن، ۷.۵ درصد افزایش یافت. بنابراین، صندوقهای طلا، بازار بسیار بزرگی دارد که روزانه فعالیت و معاملات آنها را شاهد هستیم. در حقیقت، سهولت معاملات و نقدشوندگی آنها در بازار سرمایه، موجب شده تا استقبال زیادی از این صندوقها صورت بگیرد.
الیاسکردی ادامه داد: درست است که جنس این بازار با بازار دلار و طلا یکسان است، اما وجود صندوقهای طلا موجب شده هیجان و تکانهای که انتظار میرفت در بازار فیزیکی دلار یا طلا وجود داشته باشد، اتفاق نیفتد و ورود پول را به این دو بازار کنترل کرد.
این تحلیلگر بازارهای مالی با تاکید بر اینکه هرچه ابزارهای بیشتری برای معاملات فراهم شود، سبد سرمایهگذاری مردم نیز متنوعتر میشود، ابراز داشت: کارکرد صندوقهای طلا برای بانکمرکزی، این است که توانسته تقاضای بازار فیزیکی را تا حدودی کنترل کند. این موضوع با توجه به بازارگردانی حرفهای و کنترل هیجان در صندوقهای طلا اتفاق ویژهای است و موجب شده تا شیب صعودی افزایش قیمت طلا، با روند ملایمتری پیش روند.
او در پایان خاطرنشان کرد: به عبارتی اگر این صندوقها فعال نبودند ۶۰ الی ۷۰ همت پول راهی بازار فیزیکی ارز و طلا میشد و شتاب افزایش قیمت بالاتر میرفت و بازار نامتعادل میشد.