گفته های معاون ناجا از محل هزینه عوارض پرداختی بیمه ها

در نشست خبری کنفرانس حوادث رانندگی مطرح شد:

گفته های معاون ناجا از محل هزینه عوارض پرداختی بیمه ها

نقدینه-معاون ناجا : آمار دقیقی ندارم،اما اگر بودجه ای به نیروی انتظامی تعلق گرفته در راستای آنچه در قانون آمده هزینه شده است .

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، علی اکبر اولیا در نشست خبری اولین کنفرانس حوادث رانندگی و جاده ای با اشاره به عوارض پرداختی صنعت بیمه به وزارت بهداشت و نیروی انتظامی عنوان کرد: با وجود این عوارض پرداختی پژوهش های انجام شده در پژوهشکده بیمه نشان می دهد ، این رقم های پرداختی در کاهش تصادفات چندان اثر گذار نبوده است.

وی با انتقاد از عدم شفاف سازی و اطلاع رسانی در خصوص محل هزینه عوارض پرداختی شرکت های بیمه گفت: در ماده 5 قانون آمده است که وزارت بهداشت باید هر شش ماه از محل هزینه مبالغ دریافتی گزارش عملکرد ارایه دهد که متاسفانه در این خصوص کوتاهی کرده است.

به گفته وی سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز با توجه به وظایف قانونی که دارد تا کنون به این بحث ورود پیدا نکرده است.

اولیا با بیان اینکه محل هزینه عوارض پرداختی شرکت های بیمه باید هدفمند و هوشمند مدیریت شود ، اذعان داشت : رقمی بالغ بر حدود ده هزار میلیارد تومان خسارت پرداختی ناشی از تلفات رانندگی ثبت شده و این نشان می دهد که ما تکنولوژی را وارد کردیم اما الزامات امنیتی فراهم نشده است.

دبیر کل سندیکای بیمه گران با تاکید براینکه  وضعیت حوادث جاده ای نگران کننده است ، اظهار داشت: مداخله دولت سبب شده شرکت های بیمه در خصوص تعیین نرخ حق بیمه ثالث با چالش روبرو شوند و همین امر در خرید بیمه نامه نیز اثر گذار بوده و در حالیکه بیمه ثالث باید اجباری باشد شاهد عدم پوشش 80 درصدی بیمه ثالث د رخودرو و رقم بالاتری در موتور سیکلت هستیم .

به گزارش ریسک نیوز،وی تصریح کرد:طبق برنامه پنجم ، دولت موظف بود سالانه 10 درصد از حوادث رانندگی را کاهش دهد اما پژوهش های انجام شده حکایت می کند ، علی رغم کاهش کشته ها مجموع خسارات تفزایش یافته که البته افزایش نرخ دیه نیز در این امر سهیم است.

اولیا طی این نشست به قانون جدید شخص ثالث نیز اشاره کرد و گفت: امسال اخرین مهلت اعتبار قانون آزمایشی است که البته از سوی سندیکای بیمه گران نیز طی نامه ای بر لزوم تصویب این قانون در سال جاری تاکید شده است.

وی البته بر این نکته نیز تاکید کردکه  قانون مورد نظر دارای نواقصی است که امیواریم برطرف شود زیرا یکی از مباحث اصلی قانون بازدارندگی ان است مانند بحث راننده محوری به جای خودرو محوری.

به گفته وی انتظار داریم مباحث کارشناسی مطرح شده از سوی بیمه گران در قانون اعمال شود.

بودجه تعلق گرفته به نیروی انتظامی در راستای قانون هزینه می شود

در ادامه این نشست سرهنگ عین اله جهانی ، معاون اجتماعی و فرهنگی ترافیک ناجا در پاسخ به سوال ریسک نیوز در خصوص ارایه اماری مبنی بر محل هزینه 5درصد عوارض پرداختی شرکت های بیمه به نیروی انتظامی ، در مقام پاسخگویی برآمد و گفت : آمار دقیقی ندارم اما مبالغی که شرکت های بیمه از محل حق بیمه پرداختی رشته ثالث و براساس قانون به نیروی انتظامی پرداخت می کنند در محل فرهنگ سازی در حوزه ترافیک و رانندگی ، اصلاح رفتاری غلط در رانندگی و از طریق تیزرهای تلویزیونی در شبکه ها مختلف صرف می شود.

به گفته وی برنامه هایی مانند سفر ایمن ، سفر بخیر ، دانش ترافیک ، برنامه مثلث و... در این حوزه تهیه شده است همچنین ساخت برنامه های انیمیشنی مانند سیا ساکتی نیز همچنان در دست تهیه است!

جهانی تصریح کرد: اگر بودجه ای به نیروی انتظامی تعلق گرفته در راستای آنچه در قانون آمده هزینه شده است .

 وی به سوال دیگر ریسک نیوز مبنی بر اینکه آیا فرهنگ سازی های صورت گرفته ناجا در راستای افزایش فرهنگ بیمه در مردم نیز بوده است با توجه به اینکه مبالغ پرداختی از سوی شرکت های بیمه هزینه می شود ، پاسخ داد و اذعان داشت :البته بنده امار دقیقی در این خصوص ندارم که چه میزان صرف فرهنگ سازی بیمه شده ؛اما در فرهنگ سازی های صورت گرفته به بحث ضرورت بیمه برای وسایل نقلیه هم پرداخته شده علاوه براین ناجا وسایل نقلیه ای که بیمه نداشته باشند را توقیف می کند.

جهانی همچنین در خصوص سهم ارگان های مختلف در تصادفات جاده ای اشاره کرد و گفت: درتبصره 3 شماره 14 قانون صراحتا امده ، اگر به نظر کارشناس ، خودرو ساز و سایر متولیان راه در بروز حوادث رانندگی سهم تقصیر داشته اند این پرونده بررسی می شود اما چون این مسایل بین سازمانی است دلیلی نداشته که رسانه ای شود.

جهانی در ادامه مشکل عمده تصادفات جاده ای را مربوط به فوت افراد پس از حادثه دانست و عنوان کرد:آمار فوت در محل را 50 درصد نشان می دهد در حالیکه افرادی که پس از تصادف در زمان رسیدن به بیمارستان فوت می کنند نزدیک به نصف کل کشته شدگان هستند که در این خصوص  ارتقا نیروی های امدادی ضرورت می یابد.

معاون اجتماعی و فرهنگی ترافیک ناجا همچنین به ضرورت پیاده سازی سیستم هوشمند ترافیک و لزوم ارتقا ان تاکید کرد.

جرایم رانندگی بی اثر شد

در ادامه این کنفرانس خبری کشاورزی ، معاون وزیر راه و رییس سازمان راهداری ، با اشاره به سهم 18.5 درصدی راکبین موتور در تلفات جاده ای گفت: در سازمان راهداری برنامه ای در راستای کاهش تلفات موتورسواران تعریف شده که یکی از اقدامات توزیع کلاه ایمنی رایگان در راستای فرهنگ سازی است.

وی در عین حال اعمال قانون را بزرگترین عامل در کاهش تلفات رانندگی دانست و تاکید کرد: مقایسه جرایم در ایران نسبت به کش.رهای توسعه یافته نشان می دهد میزان جرایم درکشور پایین است و به همین دلیل جرایم اثرگذاری خود را ازدست داده است.

کشاورزی تصریح کرد: این توجیه که قدرت خرید در مردم پایین است مناسب نیست چرا که آیا چون مردم قدرت خرید پایین دارند مستحق مرگ هستند؟ پس به اعتقادمن بین پایین بودن قدرت خرید مردم و کاهش جرایم ارتباط منطقی حاکم نیست.

معاون وزیر راه افزود: قرار بوده هر سه سال یکبار جرایم رانندگی بازبینی شود که متاسفانه این بازنگری صورت نگرفت به طوریکه جرایم فعلی مربوط به سال 89 است و در سال 90 اجرایی شده که بررسی ها نشان می دهد در دروه مورد بررسی جرایم اعمال شده تنها در سال اول اثرگذاری قابل ملاحظه ای داشته و خدود 7 درصد کاهش تلفات ثبت شده که عمدتا مربوط به سال 90 بوده؛ اما طبق آمار در سال های بعدی اثر گذاری آمار کاهش داشته است.

کشاورزی تاکید کرد: طبق قانون جرایم باید هر سه سال و متناسب با تورم افزایش یابد این در حالی است که کمیته اجتماعی دولت تا کنون این را نپذیرفته است و بعید می دانم که تا پایان امسال هم افزایش جرایم عملیاتی شود.

رییس راهداری با بیان اینکه هر دستگاهی باید سهم خود را در افزایش تلفات رانندگی بپذیرد ، اذعان داشت:با این جریمه ها کاهش تلفات نخواهیم داشت و جرایم فعلی اثر گذاریش را در کاهش تلفات رانندگی از دست داده است.

تشکیل حدود 600 پرونده علیه راهسازی

وی همچنین از تشکیل حدود 600 پرونده علیه راهسازی خبر داد.

کشاورزی ضمن اشاره به نقش جاده ها در کاهش یا افزایش تلفات رانندگی گفت : بحق ارتقا ایمنی راهها مانند احیا خط کشی ها ، اصلاح شانه خاکی ، اصلاح شیب شیروانی ، پاکسازی حریم جاده ، اصلاح تقاطع ، دوربرگردان ها ،تابلئهای عمودی و افقی مستمرا باید انجام شود و در کنار این نقاط پر حادثه باید شناسایی و اقدامات لازم انجام شود.

پای خودروسازان در کمپین های حمایتی می لنگد

طی این نشست خبری لیلا چگینی ، دبیر اجرایی کنفرانس حوادث رانندگی و جاده ای از برگزاری کمپین چهار راه ایمن در روز جهانی یادآوری قربانیان رانندگی در 24 آبان ماه خبر داد و گفت: چهارراه در واقع یاداور  مردم ، خودرو ، قوانین و مقررات  و راه است .

وی ضمن انتقاد از خودروسازان تصریح کرد: در برگزاری این کمپین همه سازمان های ذیربط همکاری لازم را بعمل اوردند به غیر از خودروسازان مانند سایپا و ایران خودرو که علی رغم تلاش های این کمپین هیچ تمایلی به همکاری نشان ندادند.

چگینی افزود: خودورسازان هنوز به این کمپین نپیوسته اند بنابراین از چهار راه این کمپین یک راه می لنگد در حالیکه خودورسازان همیشه سهم زیادی در تصادفات رانندگی داشته اند.

وی در ادامه همچنین از مذاکرات صورت گرفته با برنامه خندوانه جهت ارتقا فرهنگ سازی رانندگی خبر داد.

https://naghdineh.ir/page/10776/
لینک مطلب :
چاپ print version