پیشنهاد تاسیس بانک مشترک روسیه و ایران مطرح شد

از سوی روسیه:

پیشنهاد تاسیس بانک مشترک روسیه و ایران مطرح شد

نقدینه-در نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه که با حضور وزیران دو کشور و نمایندگان شرکتهای روسی برگزار شد مقرر شد تا حجم مبادلات کالاهای بازرگانی ایران و روسیه نسبت به گذشته افزایش چشمگیری داشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، نشست وزرای کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و روسیه با حضور هیات ایرانی و روسی برگزار شد. در این نشست چند شرکت نفتی روسی نیز به همراه «الکساندر نواک» وزیر فدراسیون انرژی روسیه حضور داشتند که مقرر شد قراردادهایی که رقم آنها به بیش از ۴ میلیارد دلار می رسد نیز تنظیم شود.

محمود واعظی در نشست با هیات روسیه ضمن درخواست افزایش مبادلات اقتصادی اظهار کرد: روابط ایران با کشور های همسایه به ویژه روسیه آرامش منطقه را به همراه دارد.

وی به عنوان رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه در نشستی که با وزیر انرژی فدراسیون روسیه داشت بیان کرد: روابط ایران و روسیه از قدمت تاریخی برخوردار است و دارای مشترکات فراوان تاریخی، اجتماعی و فرهنگی است که این مشترکات موجب گسترش روابط شده است.

وزیر ارتباطات افزود: دولت یازدهم اولویت ویژه ای برای روابط با همسایگان در نظر گرفته است که روابط با روسیه از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا کمتر از دو سال روسای جمهور دو کشور پنج بار یکدیگر را ملاقات کردند که این امر نشان دهنده روابط خوب بین المللی است.

او خاطرنشان کرد: در عرصه بین المللی بعد از توافقات در مذاکرات هسته ای و قبل از آن نشان داده شد که در این پرونده نیز همکاریهای زیاد بین دو کشور بود و مبنای ما این است که این همکاری ها هم در زمینه هسته ای و هم در دیگر مسائل ادامه پیدا کند.

رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه اعلام کرد: همکاری نزدیک بین ایران و روسیه موجب می شود که مردم منطقه در آرامش بیشتری قرار بگیرند بنابراین باید رایزنی های منطقه ای ادامه داشته باشد.

دکتر واعظی افزود: زمینه های بسیار خوبی برای همکاری های اقتصادی و بازرگانی بین دو کشور وجود دارد و پروژه هایی نیز از قبل بوده که با موفقیت انجام شده است؛ در شرایط جدید به این حجم مبادلات اقتصادی روابط راضی نیستیم و باید این مبادلات به بیش از یک میلیارد دلار برسد.

وزیر ارتباطات با تشکر از هیات روسی اظهار کرد: حضور هیات روسی در بخش های مختلف نشان دهنده این است که می توانیم پروژه های نفتی، آبی، گازی و غیره را انجام دهیم و هیات ایرانی نیز آمادگی رایزنی بین دو کشور را در زمینه های مختلف دارد.

او در پایان با اشاره به دیدارهای دیگر هیات روسیه توضیح داد: علاوه بر اینکه هیات ها با هم جلسه خواهند داشت با اعضای دیگر کابینه دولت هم نیز دیدار می کنند و این دیدارها فصل جدید در اقتصاد دو کشور خواهد بود، که امیدواریم با این مذاکرات انتظارات دولت و مردم دو کشور را برآورده شود.

وزیر انرژی فدراسیون روسیه هم ضمن درخواست از واعظی برای ایجاد بانک مشترک بین دو کشور اظهار کرد: با ارایه طرح های مناسب خط اعتباری ۵ میلیاردی راه اندازی خواهد شد که حجم مبادلات افزایش می یابد.

الکساندر نواک – وزیر فدراسیون انرژی روسیه در ابتدای این نشست با تشکر از هیات ایرانی و ریاست این هیات بیان کرد: از اینکه توانستیم شرکت های بزرگ روسی را معرفی کنیم و کشور ایران این فرصت را به ما داده است تشکر می کنیم و امیدواریم که همکاری های دو کشور تا جایی که امکان دارد افزایش پیدا کند.

نواک افزود: ایران مهمترین شریک اقتصادی و بازگانی کشور روسیه است لذا با پتانسیل زیادی که بین دو کشور برای همکاری وجود دارد می توان به اهداف بزرگی در زمینه اقتصادی رسید؛ در اصل کریدور ایران است که ما را با قاره های دیگر متصل می کند و این روابط بین دو کشور قدمت تاریخی دارد که مبتنی بر همجواری دو کشور است.

رئیس هیات روسیه با بیان اینکه با توافق هسته ای باید مذاکرات بین دو کشور افزایش یابد گفت: امروز وارد مرحله جدیدی از همکاری ها شدیم که روابط بین الملل نیز باید تقویت شود، گفتنی است شرکت های روسی علاقه زیادی برای ورود به بازار ایران دارند که مقامات عالی این شرکت ها امروز داخل این هیات وجود دارند.

نواک خاطرنشان کرد: در حال حاضر حجم مبادلات کالاها که بیش از یک میلیارد دلار است، کافی نیست و پتانسیل های زیادی وجود دارد که با زیربنای مناسبی که ایجاد کرده ایم امیدواریم این حجم مبادلات افزایش یابد.

وی همچنین بیان کرد: امیدواریم که با ارائه طرح های مناسب بتوانیم خط اعتباری ۵ میلیارد دلاری را افتتاح کنیم و این کار با ایجاد یک بانک مشترک ایرانی و روسی به سهولت خواهد رسید؛ لازم به ذکر است دور جدید مذاکرات در ماه نوامبر میلادی در مسکو انجام خواهد شد که امیدواریم تا آن زمان بتوانیم به نتایجی که در نظر داریم دست یابیم.

در این جلسه مشارکت نفتی ایران با برخی از شرکت‌های روسی در طرح توسعه میادین نفت و گاز در دریای خزر نیز مورد بحث قرار گرفت؛ هیات ایرانی نیز به ریاست دکتر واعظی آمادگی مذاکره با تمامی شرکت‌های نفتی خارجی از جمله شرکت‌های روسی به منظور مشارکت و همکاری در طرح های صنعت نفت و گاز را اعلام کرد.

پیش از این شرکت «زابروژ نفت» روسیه طرحی پیشنهادی به منظور مشارکت با شرکت ملی نفت ایران به منظور توسعه برخی از میادین نفتی و گازی در دریای خزر را ارائه کرده بود.

علاوه بر این، این شرکت روسی حدود دو سال قبل با ارائه پیشنهاد دیگری به شرکت ملی نفت ایران خواستار توسعه میدان تازه اکتشاف شده گازی خیام شده بود. با این وجود، هنوز توافقی برای نحوه توسعه این میدان گازی حاصل نشده است و پیش بینی می‌شود به زودی دفتر نمایندگی «زاروبژنفت» به طور رسمی در تهران گشایش یابد.

براساس اعلام دکتر واعظی وزیر ارتباطات، الکساندر نوواک، وزیر فدراسیون انرژی روسیه با هیات همراه دیدارهای دیگری را نیز در این سفر با اعظای دیگر کابینه جمهوری اسلامی ایران خواهند داشت تا فصل جدیدی از روابط اقتصادی بین دو کشور شکل بگیرد.

همزمان با سفر وزیر فدراسیون انرژی روسیه، مدیران عامل هشت شرکت بزرگ نفت و گاز روسیه شامل مدیران عامل و روسای شرکت‌های گاز پروم، زاروبژ گیالوگیا، روس نفت، گازپروم نفت، زاروبژ نفت، استروی ترانس گاز، باش نفت، روس نفت و گاز استروی و روس گیائولوگیا نیز به تهران آمده اند تا با همتایان ایرانی خود مذاکره داشته باشند.

https://naghdineh.ir/page/10694/
لینک مطلب :
چاپ print version