عشقی:
بازدهی بورس در دراز مدت بیشتر از بازارهای رقیب است
به گزارش پایگاه خبری نقدینه ، مجید عشقی امشب در برنامه صف اول سیما، با بیان این که مردم از طریق شرکت سهام عام پروژه در سال قبل در یک مورد ۱۰۰ هزار نفر و در مورد دوم ۸۰ هزار نفر مشارکت کردند و مورد اول طی یک ماه آینده به بهره برداری میرسد و شرکت دوم هم به تازگی سرمایهگذاری از محل تامین مالی بورسی را شروع کرده است.
عشقی با بیان این که یک راه مشارکت مردم در اقتصاد از طریق بازار سرمایه است، گفت: در حال حاضر ۱۲ میلیون نفر به شکل مستقیم و ۵۰ میلیون نفر غیر مستقیم از طریق سهام عدالت یا از طریق صندوقهای تامین اجتماعی و بازنشستگی در بورس حضور دارند.
وی با بیان این که مردم در سال ۹۹ برای دریافت خدمات از بازار سرمایه با مشکل مواجه بودند، این را هم گفت: صفهایی که برای دریافت مجوز نهادهای مالی مانند کارگزاری و سبدگردانی تشکیل شده بود را پاسخ دهد و جمع کند و الان به روز است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این که تورم تجمعی در سالهای ۹۹ تا ۴۰۲ حدود ۳۰۰ درصد بوده است، گفت: نرخ سهام در این مدت زیر ۲۵ درصد بود، اگر سود نقدی تقسیمی شرکتها را که ۷ تا ۸ درصد است را هم در نظر بگیریم، قیمت سهام الان نسبت به اوج سال ۹۹ حدود ۲۵ درصد کمتر است.
به گفته رئیس سازمان بورس، در حالی که حاشیه سود شرکتها در سال ۹۹ حدود ۳۴ درصد بود، اکنون این حاشیه زیر ۱۳ درصد رسیده است، بنابراین سرمایهگذاری جدیدی در شرکتها انجام نمیشود.
رئیس سازمان بورس سال گذشته را سال سخت بازار سرمایه عنوان کرد و گفت: وجود برخی مصوبات مانند این که در اسفند برای نرخ برق تصمیم گرفته شد، در حالی که از اول سال اجرا شد، یا در بهمن در مورد قیمت گذاری تصمیم گرفته شد که عطف بماسبق هم شد.
به گفته وی، عدم ثبات قوانین و تصمیمات خلق الساعه اعتماد مردم به بازار سرمایه را دچار خدشه میکند، در حالی که اگر بخواهیم سرمایهگذاری دراز مدت شکل گیرد، باید به الزامات آن یعنی ثبات مقررات پایبند باشیم.
عشقی حضور مردم از طریق صندوقهای سرمایهگذاری در بورس را عاملی دانست که هم رفتار حرفهای در بازار حاکم میشود و هم کارمزد سرمایهگذاری صندوقها نسبت به سهام کمتر است.
رئیس سازمان بورس با بیان این که در سالهای ۹۲ تا ۹۷ هم رکود در بازار سرمایه حاکم بود، گفت: اگر در فاصله زمانهای ۱۰ تا ۲۰ ساله بازار سرمایه با بازارهای رقیب را در نظر بگیریم، بازدهی بازار سرمایه در دراز مدت بیشتر است.
رئیس سازمان بورس در مورد سرمایهگذاری در صندوقهای طلا نیز گفت: سال قبل اوراق گواهی شمش طلا در بورس کالا به مردم عرضه شد و مردم با دارایی خرد در این صندوق سرمایهگذاری ۱۶ هزار میلیارد تومان انجام دادند و این مقدار سرمایه جذب شرکتهای بهرهبرداری معادن طلای کشور شد.
عشقی در مورد شفاف شدن شرکتهای عمومی و دولتی گفت: سال قبل ۲۰۰۰ شرکت دولتی صورتهای مالی حسابرسی شده خود را در سامانه کدال بارگذاری کردند و شفاف شدند.
وی در مورد پذیرش شرکتهای استارتاپی و دانش بنیان نیز گفت: هیات پذیرش خاصی برای این شرکتها در نظر گرفته شد که دارائیهای نامشهود آنها ارزیابی و ارزش گذاری شود و امکان حضور آنها در بازار را فراهم کند.
عشقی بازار سرمایه ایران را جوان دانست که زیر ۶۰ سال قدمت دارد و ساختار جدید و حضور سازمان بورس را ۱۹ سال عنوان کرد و گفت: تلاش میکنیم جنبه نظارت سازمان تقویت شود و نیز معیارهای حاکمیت شرکتی و رفع تضاد منافع را دنبال کنیم.
رئیس سازمان بورس این را هم گفت: اگر میزان وامهای بانکها را با تامین مالی بازار سرمایه مقایسه کنیم، سال قبل ۳۰ درصد تامین مالی از بازار سرمایه انجام شد و برنامه داریم امسال به ۵۰ درصد برسد.
به گفته عشقی، بازار بانک برای تامین سرمایه در گردش و بازار سرمایه برای تامین مالی دراز مدت برای تجهیزات و تاسیسات شرکتها به کار میآید.
رئیس سازمان بورس این را هم گفت: شرکتهای بزرگ از طریق بازار سرمایه با ابزارهای گوناگون تامین مالی میکنند و شرکتهای کوچک و متوسط تا ۲۵ میلیارد تومان از بازار سرمایه با ابزارهای تامین مالی جمعی اقدام میکنند.
وی گفت: در حالی حاضر ۲۰۰ شرکت کوچک و متوسط در صف پذیرش و ورود به بازار سرمایه هستند. در سفرهای سال گذشته به استانها امکانات بازار سرمایه برای تامین مالی و حضور در بازار سرمایه معرفی شد و تقاضا برای حضور در بازار افزایش یافت.
به گفته عشقی حتی نهادهای عمومی مانند شهرداریها از امکان تامین مالی و انتشار اوراق در بازار سرمایه اطلاع نداشتند که در سفرهای استانی، بازار سرمایه به آنها هم معرفی شد.
منبع: فارس