باید در انتظار تداوم صعود شاخص باشیم

کارشناس بازارسرمایه:

باید در انتظار تداوم صعود شاخص باشیم

نقدینه -  علی جبل‌عاملی گفت: از اواسط هفته گذشته شاهد حرکت صعودی شاخص بورس بودیم و تداوم این روند با حمایت و اخبار خوب محتمل است. اکنون مجموعه بازارسرمایه در کف محدوده قیمتی قرار دارد و در صورتی که بار جدیدی به آن تحمیل نشود، باید در انتظار تداوم صعود شاخص باشیم.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه ،  علی جبل‌عاملی، تحلیلگر با سابقه بازارهای مالی ضمن بیان مطلب فوق در خصوص چشم‌انداز اقتصاد، روند بازارها و همچنین اثر بودجه بر بازارسرمایه به مدار اقتصادی گفت: در بعد بین‌المللی، علی‌رغم تنش‌های موجود منطقه‌ای و جهانی رویکرد دولت بهبود روابط به ویژه با همسایگان است. با حصول بیشتر توافقات بین‌المللی، کاهش اثر تحریم‌ها و تسهیل مبادلات، طبیعتا روند فروش و درآمد نفت افزایشی و سایر مبادلات تجاری و همچنین روابط بانکی تسهیل می‌شود. با این شرایط شاهد کاهش انتظارت تورمی در بخش‌های مختلف اقتصادی در کنار رشد اقتصادی خواهیم بود.

او ادامه داد: در بعد داخلی هم لایحه بودجه نقش اساسی در پیش‌بینی اقتصاد بازی می‌کند. در این بین بحث مالیات‌ در سال آینده برجسته‌تر شده است. چرا که در این لایحه، درآمدهای مالیاتی با رشد حدود 50 درصدی معادل 1122 میلیارد تومان پیش‌بینی شده که تقریبا 46 درصد از درآمدهای دولت را به خود اختصاص می‌دهد. همچنین برخی از بندهای لایحه بودجه، بازارسرمایه و به‌خصوص صندوق‌های سرمایه گذاری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

علی جبل‌عاملی افزود: قیمت نفت و نرخ تسعیر ارز هم همانند ادوار گذشته، اندکی محافظه‌کارانه است. قیمت نفت 65 یورو و نرخ تسعیر 31 هزارتومان در نظر گرفته شده و فروش نفت هم معادل 1میلیون و 350 هزار بشکه محاسبه شده و در نگاه اول و با بررسی سایر بندها، می‌توان گفت بودجه 1403 انقباضی و با هدف ضد تورمی تعریف شده است. رشد حدود 16.7 درصد بودجه در کنار افزایش درآمدهای مالیاتی و کاهش درآمدهای نفتی و همچنین افزایش 36 درصدی اوراق دولتی هم موید بودجه انقباضی است که می‌تواند در کنار نرخ بهره بر بازارسرمایه اثرگذار باشد.  

این تحلیلگر بازارهای مالی با بیان اینکه حرکت در این مسیر حساس است و یک طرف آن تداوم رونق و طرف دیگر آن احتمال رکود است، افزود: سیاست انقباضی به منظور کنترل تورم، ممکن است به رکود منجر شود، اما در حال حاضر و بر اساس موضع گیری‌های مدیران، کنترل نرخ ارز و کاهش نرخ تورم، فضای اقتصادی آرام است و البته تداوم این مسیر به برنامه‌ریزی و تلاش بیشتر نیاز دارد.

چشم‌انداز بازارها

علی جبل‌عاملی ادامه داد: در میان بازارها معمولا توجه اصلی به ارز است. در سال 1402 دولت توانست با افزایش فروش نفت و همچنین کاهش تقاضای وارادت این بازار را در محدوده فعلی کنترل کند. به نظر می‌رسد فعلا هم مشکلی بابت ثبت سفارش کالاهای اساسی نداشته باشیم و تداوم پیش‌بینی پذیری و ثبات بازار ارز می‌تواند اثرات مطلوبی برای اقتصاد به همراه داشته باشد. البته باید دید دولت در سال آینده تا چه میزان در کنترل شرایط تورمی به نحوی که اثر منفی در تولید ایجاد نشود، موفق است.

او افزود: بازارمسکن نیز در دوسال اخیر نسبت به سایر بازارها با تورم بیشتری روبرو بود و بعد از روزهای متلاطم اکنون در فاز استراحت است. در این میان باید به اثر سیاست‌هایی چون فروش متری مسکن، مالیات خانه‌های خالی و یا الزام با نک‌ها به اعطای تسهیلات مسکن نیز توجه داشت.

این کارشناس بازارهای مالی به روند بازارسرمایه نیز اشاره کرد و افزود: بازارسرمایه علی‌رغم رشد نقدینگی با کمبود پول مواجه شد و از ابتدای سال جاری و به ویژه بعد از ماجرای نرخ خوراک با آن دسته و پنجه نرم می‌کند. در مقطعی هم مقصد بخش بزرگی از نقدینگی ابزارهای مالی مبتنی بر درآمد ثابت بود که در کنار نرخ بهره نسبتا بالا، توجه بیشتری را به خود جلب کرد.

او ادامه داد: تا اواسط هفته گذشته علی‌رغم گزارشات خوب شرکت‌ها رونق در فضای بازار مشاهده نشد و خبرهای خوبی همچون تجدید ارزیابی هم نتوانست تأثیر گذار باشد. با این حال از اواسط هفته گذشته شاهد حرکت صعودی شاخص بورس بودیم و تداوم این روند با حمایت و اخبار خوب محتمل است. اکنون مجموعه بازارسرمایه در کف محدوده قیمتی قرار دارد و در صورتی که بار جدیدی به آن تحمیل نشود، باید در انتظار تداوم صعود شاخص باشیم.

https://naghdineh.ir/page/102002/
لینک مطلب :
چاپ print version