آلمان می‌تواند به شریک اول کشور ایران تبدیل شود

معاون ارزی، در سفر سومین هیات آلمانی به ایران مطرح کرد

آلمان می‌تواند به شریک اول کشور ایران تبدیل شود

نقدینه- معاون ارزی بانک مرکزی در جلسه‌‌ای با حضور هیات آلمانی با اشاره به اینکه کیفیت شناخته شدة کالاهای آلمانی در ایران، به بازرگانان این کشور فرصت می‌دهد که با کمترین هزینه بازاریابی، به شریک اول کشورمان تبدیل شوند گفت: البته نباید نقش کلیدی ارتباط بانکی برای رسیدن به این هدف را از یاد برد؛ بنابراین مقامات این کشور باید همکاری لازم را برای برقراری سریع روابط بانکی بین دو طرف داشته باشند.

به گزارش پایگاه خبری نقدینه، غلامعلی کامیاب، معاون ارزی بانک مرکزی، در این جلسه که با حضور اولاف ليس، وزير ايالتي اقتصاد، کار و حمل‌ونقل در ايالت نيدر زاکسن آلمان برگزار شد، اظهار داشت: اين سومين هيات آلماني است که از زمان توافق هسته‌اي به ايران سفر کرده و با توجه به گذشته تجاري دو طرف اين علاقه به از سرگيري روابط تعجب برانگيز نيست.

کامیاب با برشمردن گستره زيادي از فعاليت‌ها از جمله زيرساخت، انرژي، نفت و گاز و خدمات توريسم به عنوان زمینه‌های مستعد سرمايه‌گذاري در ايران افزود: ایران در این زمینه‌ها به کمک‌هاي تکنيکي و مالي نياز دارد؛ به عنوان مثال صنعت خودرو ايران در سال گذشته 1.3 ميليون خودرو توليد داشته که این حجم بزرگ، شديداً به تکنولوژي روز نيازمند است. درخصوص راه آهن، هواپيمايي، پتروشیمی و صنايع سنگين مثل فولاد نيز فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري فوق‌العاده‌اي وجود دارد. بر همین اساس و  با توجه به توانایی‌ها و قابلیت‌هایی که در شرکت‌های آلمانی وجود دارد انتظار می‌رود به سرعت شاهد حضور آنها برای سرمایه‌گذاری و انتقال تجربیات‌ باشیم.

 

صراحت قانون، یکسان‌سازی نرخ ارز است

معاون ارزی بانک‌مرکزی با اشاره به صراحت قانون‌گذار مبني بر لزوم يکسان‌سازي نرخ ارز اظهار داشت: اينکه تاکنون نتوانسته‌ايم یکسان‌سازی کنیم، به دليل تحريم‌ها و عدم توانايي براي انتقال منابع ارزي بوده است. با اين حال تلاش‌هاي بانک‌مرکزي باعث شده شکاف بين نرخ رسمي و نرخ بازار از 20 درصد به حدود 10 درصد کاهش يابد؛ ولي مطمئن هستم پس از اجرايي شدن برجام چند ماه بيشتر براي يکسان‌سازي نرخ ارز زمان نياز نخواهد بود.

کامیاب همچنین در خصوص سرنوشت نرخ ارز پس از اجرایی شدن برجام گفت: به عنوان مقام مسئول در بانک مرکزي نبايد در اين خصوص اظهارنظر کنم، زيرا اين کار دخالت در بازار است. قدر مسلم نرخ ارز بايد طبق واقعيت‌هاي اقتصادي و براساس مکانيزم عرضه و تقاضا در بازار ارز تعيين شود و بانک مرکزي فقط  نوسانات زودگذر و هيجاناتی که منجر به بروز شوک مي‌شوند را جلوگیری می‌کند.

وی در مورد استفاده از سوئيفت و توان سيستم بانکي ايران براي استفاده از آن پس از نهايي شدن برجام نیز بیان کرد: هم اکنون 10 تا 12 بانک ايراني از سوئیفت استفاده مي‌کنند و من مطمئن هستم پس از اجرايي شدن برجام بانک‌هایی که از تحریم خارج می‌شوند با کمترين مشکل قادر خواهند بود از سوئیفت استفاده کنند.

کامیاب با اشاره به اینکه در گذشته آلمان، ايتاليا، فرانسه، اتريش و ژاپن پنج کشوری بودند که بیشترين حجم تأمين مالی در ایران را برعهده داشتند، افزود: در حال حاضر و در شرایط تحريم کشورهای چين، هند و کره بزرگترين تأمين‌کنندگان مالی در ایران هستند.

اولاف ليس نیز در این نشست ضمن اشاره به اينکه پس از 15 سال، اين اولين حضور يک هيات تجاري از ايالت نيدر زاکسن در ايران است گفت: در آلمان اين اعتقاد هست که طی دو سال آینده حجم تجارت دو کشور به 12 ميلیارد يورو برسد.

 

https://naghdineh.ir/page/10111/
لینک مطلب :
چاپ print version